10. posmā Ilvars Draulis izcīna kārtējo uzvaru

10. martā tika izspēlēts desmitais Paddy Whelans darts turnīru posms, kurā kārtējo uzvaru svinēja Ilvars Draulis, kurš finālā sīvā cīņā atspēlējās no nelabvēlīgā 1:2 un ar 3:2 pārspēja Žani Buklovski.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušies 17 dalībnieki. Apakšgrupu spēlēs ar vienu gūtu 180 un diviem legiem pabeigtiem ar 17. šautru izcēlās Ilvars Draulis. Vēl ar 19. šautru legs padevās Jurijam Botvinko, bet Žanim Buklovskim ar 20. šautru.

Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā Ilvars Draulis ar 3:0 pārspēja Natāliju Deksni, Kirils Staruhins pabeidza legu ar 18. šautru, bet bija spiests atzīt Mareka Gražuļa pārākumu ar 2:3, Žanis Buklovskis ar 3:0 pārspēja Dmitriju Blatovu, bet Sandija Andersone svinēja uzvaru ar 3:2 neskatoties uz to, ka Uldis Zeitmanis guva vienu 180 un vienu legu pabeidza ar 15. šautru.

Pirmajā pusfinālā Ilvars Draulis ar 3:0 pārspēja Mareku Gražuli. Ilvaram arī viens 180 un legi pabeigti ar 17. un 20. šautru. Otrajā pusfinālā Žanis Buklovskis ar 3:0 pārspēja Sandiju Andersoni.

Spēlē par trešo vietu Mareks iemeta vienu 180, bet neskatoties uz to bija spiests atzīt Sandijas Andersones pārākumu ar 1:3.

Finālā norisinājās ļoti spraiga cīņa un lai noskaidrotu labāko bija nepieciešams izspēlēt visus piecus legus. Pirmo legu pabeidzot no 110 ar 18. šautru savā labā noslēdza Ilvars. Taču jau nākamajā legā Žanis rezultātu izlīdzināja pabeidzot legu ar 17. šautru. Arī trešo legu savā labā noslēdza Žanis pabeidzot to ar 21. šautru un izvirzoties vadībā. Ceturtajā legā Žanim bija ļoti laba izdevība noslēgt spēli savā labā, bet triju sēriju laikā tā arī neizdevās neviinu no šautrām iemānīt dubultajā un Ilvars izlīdzināja rezultātu 2:2. Izšķirošo legu krietni labāk iesāka Ilvars un ar šo handikapu viņam pietika lai spēli novadītu līdz veiksmīgam rezultātam 3:2 Ilvara labā.

Ilvars Draulis (64,57) 3:2 Žanis Buklovskis (62,92)

Paddy Whelans 10. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 11. posms notiks 24. martā pulksten 20:00.