Mūsējiem Latvijas pāru čempionu tituls, viens sudrabs un trīs bronzas

14. un 15. janvārī Rīgas viesnīcā Bellevue park Hotel Riga tika aizvadīts 32. Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, kas ir arī 2023. gada sezonas Latvijas Darts Vislīgas atklāšanas sacensības. Sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja 18 spēlētāji. Dāmu konkurencē startēja Sandija Andersone un Ieva Brikmane – Buklovska, kungu A divīzijā startēja Valters Melderis, Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs, Sandis Dūks un Haralds Trankals, bet kungu B divīzijā startēja Kirils Staruhins, Uldis Zeitmanis, Kristiāns Brants, Andris Soroka, Rolands Garonskis, Adrians Djačuks, Edvards Legzdiņš, Kaspars Dubra, Atis Bialkovskis, Anatolijs Žukovs un Kārlis Zeidaks, kurš piedalījās arī jauniešu sacensībās.

Sestdienas individuālajās sacensībās Latvijas čempionāta A divīzijā sudrabu izcīnīja Valters, kurš finālā ar 3:6 piekāpās Madaram Razmam. Tikmēr Ieva dāmu konkurencē izcīnīja bronzas godalgu pusfinālā ar 2:4 piekāpjoties Ilzei Ozolai un Kārlis izcīnīja bronzas godalgu jauniešu konkurencē ar 0:3 piekāpjoties Markusam Jansonam.

5. vietu kungu A divīzijā izcīnīja Rihards, kuram ceturtdaļfinālā nācās spēkoties ar mūsu pašu Valteru. Rihards ļoti teicami aizvadīja šīs sacensības.

Dāmu konkurencē Sandija ierindojās 9. vietā ar 0:4 piekāpjoties Marijai Ružānei. Tāpat līdz 9. vietai aizcīnījās mūsējie A divīzijas cīkstoņi Juris ar 3:6 piekāpjoties Madaram Razmam un Sandis ar 3:6 zaudējot Valteram, kā arī B divīzijā Anatolijs ar 1:4 piekāpjoties Emīlam Gulbim. Haraldam pirmās sacensības A divīzijā izvērtās ne tās sekmīgākās, jo neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

17. vietā kungu B divīzijā ierindojās Andris šajā kārtā ar 0:4 piekāpjoties mūsu Anatolijam. Līdz 33. vietai aizcīnījās Atis, Kārlis, Edvards, Kirils, Adrians un Uldis, bet Kristiānam un Kasparam diemžēl neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Gandarījuma turnīrā Adrianam un Kirilam izdevās aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam. Kārlis un Edvards apstājās vienu kārtu iepriekš.

Svētdienas pāru sacensībās beidzot pie savas pirmās uzvaras un Latvijas pāru čempionu titula tika Rihards un Valters, kuri 2022. gada čempionātā ierindojās trešajā vietā bet vēl decembrī LDO Latvijas Kausā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu finālā ieņemot 2. vietu. Taču tagad viss tika atgūts ar uzviju un pelnīts Latvijas čempionu tituls.

Tāpat pie bronzas godalgām tika mūsu dāmu duets Sandija un Ieva. Vēl pagājušā gadā mūsu meitenes tika pie sudraba godalgām, bet 2019. gadā mūsu dāmu duets izcīnīja Latvijas čempioņu titulu. Nekas gan jau tas kauss atgriezīsies pie mums!!!

Vēl no mūsējiem līdz 9. vietai aizcīnījās Kirils ar Edvardu un Sandis ar Ronaldu Mežalu. Līdz 17. vietai tika Adrians ar Uldi un Rolands ar Kārli.

Pateicamies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un lepojamies ar sasniegumiem un izaugsmi. Malači.

Sacensību informācija

Vairāk informācijas Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā.