Aizvadīta Paddy Whelans turnīru otrā un trešā kārta

Ir aizvadītas Paddy Whelans Darts turnīra otrā un trešā kārta. Otrajā kārtā triumfēja turnīru jaunpienācējs Nauris Gleglu, bet trešajā kārtā labākais bija Mareks Gražuls.

Otrā kārta

19. novembrī tikai aizvadīta Paddy Whelans šautriņu mešanas turnīra otrā kārta uz kuru bija ieradies 21 dalībnieks. Visi spēlētāji tika ielozēti 7 apakšgrupās pa trīs dalībniekiem katrā. Līdzīgi kā pirmajā kārtā vienīgie, kuri apakšgrupu spēlēs nezaudēja nevienu legu bija Žanis Buklovskis un Imants Nikolajevs.

Vēl apakšgrupu spēlēs Kasparam Abramenko padevās nobeigums no 155, bet Natālijai Zelenikai nobeigums no 104 un viens maksimums jeb 180. Maksimumu iemeta arī Oļegs Piroženoks.

Cetrutdaļfinālā turnīra jaunpienācējs Nauris Gleglu ar 3:2 pārspēja turnīra līderi Žani Buklovski, Imants Nikolajevs ar 3:0 pārspēja Natāliju Zeleniku, Elvijs Bušs ar 2:3 piekāpās Viktoram Bautram un vēl viens jaunpienācējs Artis Kaufmanis (agrāk bija aktīvs šautriņu metējs) ar 3:2 pārspēja Ievu Brikmani-Buklovsku.

Pirmajā pusfinālā Nauris ar 3:1 pārspēja Imantu un iemeta arī vienu 180, bet otrajā pusfinālā Artis ar 3:0 sausā atstāja Viktoru. Spēlē par 3. vietu Imants iemeta vienu 180 un ar rezultātu 3:2 pārspēja Viktoru.

Finālā Nauris ar 3:1 pārspēja Arti un izcīnīja pirmo vietu savā debijas turnīrā. Naurim vidējie rādītāji bija 21,07 punkti vidēji ar vienu šautru, bet Artim 18,81. Naurim arī apskaužams dubulto realizācijas procents – 75% jeb 3 no 4, bet Artim 25% jeb 1 no 4.

19. novembra Paddy Whelan`s Darts turnīra rezultāti (PDF)

Trešā kārta

26. novembrī tika aizvadīta Paddy Whelans šautriņu mešanas turnīra trešā kārta, kura pulcēja 16 dalībniekus. Šoreiz apakšgrupu spēlēs pilnīgu “fiasko” piedzīvoja turnīra līderis Žanis Buklovskis. Šoreiz trijās spēlēs trīs zaudējumi un tikai viens uzvarēts legs. Savukārt Ilvars Draulis kvalificējās izslēgšanas spēlēm nezaudējot nevienu legu. Vēl Mareks Gražuls uzstādīja jaunu rekordu attiecībā uz augstāko nobeigumu. Marekam izdevās pabeigt legu no 160.

Elvijs Bušs spēlē par iekļūšanu cetrutdaļfinālā iemeta vienu maksimumu jeb 180, bet neskatoties uz to spēli zaudēja ar 1:2.

Pirmajā ceturtdaļfinālā Mareks ar 3:1 pārspēja Kristapu Deksni, Imants Nikolajevs ar 0:3 piekāpās Kasparam Abramenko, kuram arī padevās viens maksimums. Trešajā ceturtdaļfinālā Nauris Gleglu ar 3:0 pārspēja Raivi Ogorodovu, bet Ilvars Draulis ar 3:1 pārspēja Natāliju Zeleniku.

Pusfinālā Mareks Gražuls ne bez grūtībām ar 3:2 pārspēja Kasparu un pēc ilgiem laikiem kvalificējās sacensību finālam, kur pretī tam stājās iepriekšējās kārtas uzvarētājs Nauris, kurš pusfinālā ar 3:0 pārspēja Ilvaru.

Spēlē par 3. vietu Kaspars ar rezultātu 3:1 bija pārāks par Ilvaru. Savukārt finālā norisinājās dramatiska cīņa. Sākotnēji Mareks izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0, bet Naurim izdevās izlīdzināt rezultātu. Izšķirošo legu Mareks pabeidza ar bulli un pēc ilgiem laikiem ieņēma turnīra pirmo vietu.

Marekam vidēji ar vienu šautru gūti 19,69 punkti un 25% precizitāte nobeigumos jeb 3 no 12, bet Naurim vidēji 20,29 punkti un 20% precizitāte nobeigumos jeb 2 no 10.

26. novembra Paddy Whelan`s Darts turnīra rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Pēc trešās kārtas pateicoties Žaņa neveiksmei reitinga pirmo vietu ieņem Nauris Gleglu ar izcīnītiem 22 punktiem. Otrajā vietā ar 17 izcīnītiem punktiem atrodas Žanis Buklovskis. Dalītā trešajā vietā ar 16 punktiem katram atrodas Imants Nikolajevs un Kaspars Abramenko, bet dalītā piektajā vietā ar 14 punktiem Ieva Brikmane-Buklovska un Ilvars Draulis. Septītājā vietā ar 13 punktiem Mareks Gražuls, kam ar 12 punktiem seko Natālija Zelenika.

Tik blīvi rezultāti sen nav bijuši un atlikušajos trijos šī gada posmos gaidāma ļoti spraiga cīņa par reitinga pirmo pozīciju.

Paddy Whelan`s Darts turnīra kopvērtējums (PDF)

Nākamais Paddy Whelans šautriņu mešanas turnīrs notiks jau šo ceturtdien 03. decembrī plkst. 20:00 Vecrīgas krodziņā Paddy Whelans.