Paddy Whelans turnīru ceturtajā posmā uzvar Žanis Buklovskis

Pagājušajā ceturtdienā Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās notika Paddy Whelans darts turnīru ceturtais posms, kurā sešpadsmit dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Žanis Buklovskis.

Visis dalībnieki tika ielozēti četrās apakšgrupās. Pēc apakšgrupu spēlēm trīs labākie no katras apakšgrupas kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Apakšgrupu spēlēs vienīgi Kasparam Abramenko izdevās nezaudēt nevienu legu. Vēl kā pirmā izslēgšanas spēlēm kvalificējās Ieva Brikmane-Buklovska apspēlējot Imantu Nikolajevu, iepriekšējā posma uzvarētāju Mareku Gražuli un jaunpienācēju Arni Kupču. Ieva zaudēja tikai vienu legu Marekam. Tāpat arī Ilvars Draulis tikai zaudējot vienu legu Naurim Gleglu (2. posma uzvarētājs) kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kā pirmais.

Spēlēs par iekļūšanu ceturtdaļfinālā vēl viens turnīra jaunpienācējs Artūrs Kokarēvičs ar 2:1 pārspēja Kristapu Deksni, Žanis Buklovskis ar 2:0 pārspēja jaunpienācēju Sandiju Švānu, Imants Nikolajevs ar 2:0 apspēlēja Oļegu Piroženoku, bet Mareks Gražuls līdzīgi, kā iepriekšējā posma finālā ar 2:1 pārspēja Nauri Gleglu.

Ceturtdaļfinālā Ilvars paŗliecinoši ar 3:0 atstāja sausā Artūru Kokorēviču, Žanis ar 3:0 pārspēja Ievu, Kaspars tikai ar 3:2 pieveica Imantu, bet Mareks ar 3:0 apspēlēja Viktoru Bautru.

Pusfinālā Žanis Buklovskis pārliecinoši ar 3:1 apsēlēja Ilvaru Drauli nodrošinot sev vietu finālā, bet Kaspara un Mareka duelī pirmais bija pārāks ar 3:1.

Spēlē par 3. vietu bija nepieciešams izspēlēt visus piecus legus, lai noskaidrotu uzvarētāju un šajā spēlē Mareks ar 3:2 bija pārāks par Ilvaru Druali, kuram jau otro posmu pēc kārtas ir jāsamierinās ar 4. vietu un nelielu gandarījuma balvu.

Finālu Žanis pret Kasparu iesāka ļoti pārliecinoši un nedodot Kasparam iespējas nonāca 2:0 vadībā. Arī trešo legu Žanis iesāka ļoti pārliecinoši, taču tad spēle “pazuda” un Kasparam izdevās šo legu noslēgt savā labā. Arī nākamajā legā Žaņa rezultāti nebija tie augstākie, bet pateicoties veiksmīgākai spēlei nobeigumā Žanis izcīnīja uzvaru 3:1. Pēc šīs uzvaras Žanis atkal atgriezās Paddy Whelans reitinga pirmajā pozīcijā.

Maksimumus jeb 180 šajā posmā pa vienam iemeta Mareks Gražuls un Kristaps Deksnis, bet nobeigumi virs 100 padevās Naurim Gleglu no 101 un Žanim Buklovskism no 120.

Paddy Whelan`s Darts turnīra kopvērtējums (PDF)