Mareks Gražuls uzvar Paddy Whelans darts turnīru desmito posmu

Pagājušajā ceturtdienā Vecrīgas krodziņā Paddy Wheelans notika iknedēļas šautriņu mešanas turnīra 10. posms, kurā uzvaru izcīnīja Mareks Gražuls un pakāpās uz kopvērtējuma pirmo vietu.

Šoreiz gan uz sacensībām bija ieradušies necerēti maz dalībnieki. Taču pozitīvs fakts ir ka no divpadsmit dalībniekime divi bija turnīra jaunpienācēji, kuri iepriekš šautru turnīros nav bijuši manīti. Jāsaka, ka abi spēlētāji nodemonstrēja atzīsatamu sniegumu un vienam pat izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Jurijs Botvinko ar 3:1 pārspēja Nauri Gleglu, Arnis Veidemanis ar 3:1 pārspēja Dzintaru Rozīti, Mareks Gražuls ar 3:0 atstāja sausā Kasparu Abramenko un Žanis Buklovskis ar 3:0 pārspēja turnīra jaunpienācēju Dmitriju.

Abos pusfinālos norisinājās ļoti spraigas cīņas, kur pirmajā spēlē Jurijs Botvinko ar 3:2 pārspēja Arni Veidemani un Mareks Gražuls ar identisku rezultātu bija pārāks par Žani Buklovski.

Finālu Mareks uzsāka ļoti apņēmīgi pirmos divus legus pabeidzot ar 18. un 17. šautru. Arī trešajā legā Marekam bija iespēja uzrādīt ļoti augstvērtīgu rezultātu, bet kļūdas nobeigumā to liedza. Neskatoties uz to arī Jurijs kļūdījās un neizmantoja savas iespējas aizķerties spēlē, kā rezultātā Marekam sausa uzvara ar 3:0.

Fināla spēlē Jurijs 2 reizes guva 100+ punktus, vienu reizi 140+ un vidēji sērijā guva 61,47 punktus, bet Mareks 3 reizes guva 100+, 2 reizes guva 140+ un vidēji sērijā guva 75,15 punktus.

Jurijs Botvinko (20,49) 0:3 Mareks Gražuls (25,05)

Paddy Whelans darts turnīra 10. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Pēc 10. posma kopvērtējumā Mareks Gražuls ar 73 punktiem ir pakāpies uz 1. vietu reitingā, kam ar 68 punktiem seko Madars Razma.

Trešjā vietā ar 54 punktiem atrodas Ilvars Draulis no kura tikai par diviem punktiem atpaliek ceturtajā vietā esošais Žanis Buklovskis.

Piektajā vietā ar 44 punktiem ierindojas Raivis Ogorodovs, kam ar 42 punktiem seko Jurijs Botvinko.

Septītā vieta ar izcīnītiem 32 punktiem Arnim Veidemanim, bet astotā vieta ar 27 punktiem Viktoram Bautram.

Paddy Whelans kopvērtējums (PDF)

Nākamais Paddy Whelans Darts turnīru posms notiks 18. martā plkst. 20:00 Vecrīgas krodziņā Paddy Whelans.