Paddy Whelans 11. posmā triumfē Kaspars Abramenko

Pagājušajā ceturtdienā Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās tika aizvadīts 11. darts turnīru posms. Arī šoreiz turnīrā piedalījās četri jaunpienācēji un kopumā vismaz vienā trunīrā ir piedalījušies 95 dalībnieki.

Kopumā šajā posmā piedalījās 12 dalībnieki no kuriem četri bija turnīra jaunpienācēji.

Ceturtdaļfinālā savā starpā jau trešo turnīru pēc kārtas tikās Mareks Gražuls un Žanis Buklovskis (iepreikšējās kārtās pusfinālā un finālā). Visas trīs reizes Mareks ir bijis pārāks ar rezultātu 3:2. Šī arī bija vienīgā ceturtdaļfinālka spēle, kurā bija nepieciešams izspēlēt peicus legus, tā Ilvars Draulis ar 3:1 pārspēja turnīra jaunpienācēju Alekseju, Arnis Veidemanis bez ierunām ar 0:3 piekāpās Kasparam Abramenko un Jurijs Botvinko ar identisku rezultātu piekāpās Imantam Nikolajevam.

Pusfinālā sīva cīņa izvērtās starp Mareku un Ilvaru, jo uzvarētāja noteikšanai atkal bija nepieciešami pieci legi. Un atkal veiksme uzmaidīja Marekam, kurš ar 3:2 pārspējot Ilvaru iekļuva jau trešajā finālā pēc kārtas, kur pēc sausas 3:0 uzvaras pār Imantu, pretī stājās Kaspars Abramenko.

Spēlē par 3. vietu Ilvars Draulis ar 3:0 apspēlēja Imantu Nikolajevu.

Finālu ļoti labi iesāka Mareks taču lega vidū rezultāti nedaudz pasliktinājās. Pateicoties Mareka neprecizitātēm pie dubultajiem Kasparam izdevās pirmo legu noslēgt savā labā. Nākamajā legā Kaspars jau palielināja pārsvaru līdz 2:0 pabeidzot legu ar 18. šautriņu. Trešajā legā Mareks sasparojās, bet nobeigumā atkal gandrīz atdeva to Kasparam. Tomēr Kaspars neizmantoja Mareka piedāvāto dāvanu un rezultāts samazināts līdz 2:1. Ceturto legu Mareks iesāka vēl apņēmīgāk un likās jau ka Kaspars ir salauzts, bet Marekam neizdevās pabeigt legu četras sērijas pēc kārtas, kas bija pietiekoši, lai Kaspars pietuvotos un izmantotu sev doto iespēju.

Mareks Gražuls (18,86) 1:3 Kaspars Abramenko (21,15)

Paddy Whelans darts turnīra 11. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans kopvērtējums (PDF)

Nākamais Paddy Whelans Darts turnīru posms notiks 25. martā plkst. 20:00 Vecrīgas krodziņā Paddy Whelans.