Paddy Whelans Darts turnīra 3. posmā triumfē Mareks Gražuls

Pagājušajā ceturtdienā pirms 2011. gada Latvijas čempionāta šautriņu mešanā tika aizvadīts Paddy Whelans Darts turnīru 3. posms uz kuru bija ieradušies 17 dalībnieki. Pēc ilgiem laikiem uzvarēja Mareks Gražuls, kurš finālā ar 3:0 pārspēja Ilvaru Drauli.

Visi dalībnieki tika salozēti četrās apakšgrupās, kas nozīmēja, ka spēļu būs daudz un kā gan citādi, jo jau piektdienā sākās Latvijas čempionāts un šis turnīrs kalpoja daudziem, kā labs trenniņš.

Spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pagājušā gada labākā dāma Sandija Andersone ar 2:1 pārspēja Kristapu Deksni, bet nākamajā kārtā viņai tomēr nācās atzīt nākamā turnīra uzvarētāja Mareka Gražuļa pārākumu ar 1:3. Pārējos ceturtdaļfinālos Ilvars Draulis ar 3:0 pārspēja Māri Tulu, Jurijs Botvinko ar identisku 3:0 pārspēja Dmitriju Blatovu, bet Žanis Buklovskis, loti sīvā un smagā spēlē ar minimālu 3:2 pārspēja Kirili Staruhinu.

Pusfinālā tikās Ilvars un Žanis un šī cīņa izvērtās ļoti smaga. Šoreiz veiksmīgāks bija Ilvars un ar minimālu 3:2 nodrošināja sev vietu finālā. Savukārt Mareks ar 3:0 pārspēja Juriju Botvinko un arī kvalificējās finālam.

Spēle par trešo vietu arī izvērtās ļoti dramatiska, kurā uzvaru ar 3:2 izcīnīja Jurijs Botvinko, bet Žanim atlika samierināties ar 4. vietu.

Finālā savā starpā tikās Ilvars un Mareks. Acīmredzot Ilvars pārāk daudz spēkus atstāja pusfinālā, jo finālā nācās atzīt Mareka pārākumu ar 0:3. Ilvaram šajā spēlē gūti vidēji 61,83 punkti vienā sērijā, bet Marekam 61,77.

Šajā posmā ar diviem 180 izcēlās Mareks Gražuls un ar vienu 180 Ilvars Drualis. Mareks ir pirmais, kuram šogad ir izdevies viena turnīra laikā gūt divus 180. Savukārt augstākais nobeigums no 150 padevās Jurijam Botvinko, kas pašlaik ir šī gada augstākais nobeigums. Pagājušajā gadā maksimālais nobeigums no 170 tika sasniegts divas reizes, ko paveica pa vienai reizei Mareks Gražuls un Žanis Buklovskis. Vēl nobeigumi virs 100 padevās Kirilam Staruhinam no 130, Elvijam Bušam no 108 un Žanim Buklovskim no 106.

Žanim pagājušā gada sezonā bija visvairāk nobeigumi virs 100, kas viņam padevās 14 reizes. Savukārt 180 jeb maksimumu visavairāk guva Ilvars Draulis – 25 reizes.

Paddy Whelans 3. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 3. posms notiks jau 20. janvārī plkstn. 20:00.