Ilvaram Draulim kārtējais panākums

Ceturtdien tika aizvadīta 2011. gada Paddy Whelans Darts turnīru 6. posms, kurā kārtējo reizi triumfēja Ilvars Draulis, kurš finālā ar 3:1 pārspēja Dmitriju Blatovu. Ilvars šogad ir piedalījies piecos no sešiem posmiem, kuros ir spējis izcīnīt trīs pirmās vietas un divas otrās vietas.

Kopumā uz sacensībām bija ieradušies 12 dalībnieki starp kuriem bija arā cēsinieks Ojārs Limbaks. Savukārt daudzi dalībnieki nebija ieradušies veselības dēļ, kā arī Jurijs Botvinko šodien svinēja savu dzimšanas dienu.

Apakšgrupu spēlēs nekādu pārsteigumu nebija un uzvaras izcīnīja potenciāli spēcīgākie spēlētāji. Savukārt statistikas rādītājos ar vienu 180 izcēlās Uldis Zeitmanis un ar nobeigumu no 102 Ivars Linde. Kā vēlāk izrādījās, tad tie bija vienīgie, kuriem šodien izdevās izcelties.

Izslēgšanas spēļu kārtā nevienam tā arī neizdevās atzīmēties statistikas rādītājos.

Pirmajā cetrutdaļfinālā sīvā cīņā Ilvars Draulis ar 3:2 pārspēja Uldi Zeitmani, bet otrajā mazliet negaidīti Ivars Linde ar 3:2 pārspēja 1999. gada Latvijas čempionu Ojāru Limabku. Dmitrijs Blatovs, kurš pēdējā laikā demonstrē aizvien stabilāku sniegumu ar 3:0 pārspēja Gati Bezdelīgu un Kirils Staruhins ar 3:1 pārspēja Žani Buklovski.

Pusfinālā daudz pieredzējušākais Ilvars Draulis ar 3:0 pārspēja Ivaru Lindi, kuram šis bija pirmais pusfināls kopš viņš ir sācis spēlēt. Savukārt Dmitrijs Blatovs ar 3:0 pārspēja Kirilu Staruhinu un arī kvalificējās finālam.

Spēlē par trešo vietu Kirils ar 0:3 atzina Ivara pārākumu un ierindojās 4. vietā. Ivars pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla ieņemot 3. vietu turnīrā.

Finālu gan Ilvars, gan Dmitrijs iesāka ļoti apņēmīgi un tikai pateicoties Dmitrija kļūdām pie nobeiguma Ilvars pirmo legu noslēdza savā labā. Otrajā legā Dmitrijs savu izdevība nepalaida garām un izmantodams nu jau Ilvara neprecizitāti pie dubultā, izlīdzināja rezultātu 1:1. Taču nākamajos legos Ilvars nedaudz pielika klāt un noslēdza spēli ar 3:1 savā labā šogad jau trešo reizi no piecām izcīnot pirmo vietu.

Ilvars Draulis (64,83) 3:1 Dmitrijs Blatovs (58,50)

Paddy Whelans 6. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 7. posms notiks 17. februārī pulksten 20:00.