Žanis Buklovskis pēc ilgiem laikiem uzvar Paddy Whelans

Ceturtdien tika aizvadīts Paddy Whelans Darts turnīru septītais posms uz kuru bija ieradušies 12 dalībnieki. Pēc ilgāka laika uzvaru izcīnīja Žanis Buklovskis, kurš finālā ar 3:0 pārspēja Uldi Zeitmani.

Apakšgrupu spēlēs ar iemestiem 180 pa vienai reizei katrs izcēlās Gatis Bezdelīga, Žanis Buklovskis, Dmitrijs Blatovs un Kristaps Deksnis.

Ceturtdaļfinālā mazliet negaidīti Ilvars Draulis ar 2:3 piekāpās Uldim Zeitmanim un šogad pirmo reizi neiekļūstot četriniekā. Gatis Bezdelīga ar 3:1 pārspēja Kristapu Deksni, Žanis Buklovskis ar 3:1 pārspēja Ivaru Lindi un Jurijs Botvinko sīvā cīņā ar 3:2 pārspēja Dmitriju Blatovu.

Pirmajā pusfinālā Uldis ar 3:1 pieveica Gati un kvalificējās finālam, kamēr Gatim atliek cīnīties par trešo vietu. Otrajā pusfinālā cīņa izvērtās ļoti dramatiska un Jurijs pie rezultāta 2:1 bija ļoti tuvu, lai svinētu uzvaru visā spēlē, bet neveiksmes pie dubultajiem to liedza. Žanis pabeidzot no 106, kas vēlāk izrādījās vienīgais nobeigums virs 100, izlīdzināja rezultātu un pēdējā legā pārliecinoši izvirzījās vadībā un spēli noslēdza savā labā ar 3:2.

Spēlē par trešo vietu Jurijs ar 3:0 atstāja sausā savu mazāk pieredzējušo pretinieku Gati.

Finālā Žanis uzreiz izvirzījās vadībā un pirmo legu pabeidzot no 76 panāca 1:0. Arī otrajā legā Uldis nespēja punktos turēties līdzi un rezultāts jau 2:0. Uldim bija iespēja trešajā legā aizķerties spēlē, bet neveiksme pie nobeiguma un Žanis pabeidzot no 71 noslēdza spēli ar 3:0 savā labā. Žanis visus trīs legus pabeidza ar 21. šautru.

Uldis Zeitmanis (61,85) 0:3 Žanis Buklovskis (71,57)

Paddy Whelans 7. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 8. posms notiks 24. februārī pulksten 20:00.