Ilvars martu sāk ar uzvaru

Ceturtdien tika aizvadīts Paddy Whelans darts turnīru 9. posms uz kuru bija ieradušies deviņi dalībnieki. Reitinga līderis Ilvars Draulis finālā ar 3:1 pārspēja Žani Buklovski un izcīnīja savu ceturto uzvaru nostiprinoties reitinga pirmajā vietā.

Īpaši grūta spēlēšana bija visiem dalībniekiem, jo paralēli tika sekots līdzi Rīgas Dinamo spēlei, kurā mūsējie izcīnīja uzvaru pārvarot Gagarina kausa izcīņas pirmo kārtu. Ar ko visus arī apsveicam.

Apakšgrupu spēlēs pārliecinošas uzvaras izcīnīja visi trīs reitinga līderi Ilvars Draulis, Jurijs Botvinko un Žanis Buklovskis. Ilvaram padevās arī nobeigums no 117, kas vēlāk izrādījās vienīgais šāds sasniegums šajā vakarā. Savukārt Kristapam Deksnim izdevās pabeigt legu ar 16. šautriņu.

Ilvars un Jurijs automātiski kvalificējās pusfināliem, kamēr pārējiem bija vēl jācīnās par iekļūšanu pusfinālā. Dmitrijs Blatovs ar 0:3 piekāpās Natālijai Deksnei, bet Žanis Buklovskis ar 3:0 pārspēja Kristapu Deksni.

Pirmajā pusfinālā Ilvars Draulis ar 3:1 bija pārāks par Natāliju Deksni, bet Žanis Buklovskis sīvā cīņā ar 3:2 pārspēja Juriju Botvinko. Žanis pusfinālā arī guva vienu 180.

Spēlē par trešo vietu Jurijam un Natālijai bija nepieciešami visi pieci legi, lai noskaidrotu uzvarētāju un šoreiz veiksmīgāks bija Jurijs, kurš iemeta arī vienu 180.

Finālu Ilvars iesāka ļoti pārliecinoši pirmo legu pabeidzot ar 17. šautru un otro ar 16. šautru izvirzoties vadībā ar 2:0. Ilvaram bija arī teicama izdevība arī trešo legu noslēgt savā labā jau ar 18. šautru, bet šoreiz nesekmējās nobeigumu realizācija, ko momentāli izmantoja Žanis un samazināja rezultāta starpību pabeidzot legu ar 20. šautru. Ceturtajā legā Ilvars turpināja demonstrēt augstvērtīgu spēli un šoreiz kļūdas neatkārtoja noslēdzot spēli ar 3:1 savā labā.

Ilvars Draulis (77,30) 3:1 Žanis Buklovskis (60,04)

Paddy Whelans 9. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 10. posms notiks 10. martā pulksten 20:00.