Ilvaram Draulim kārtējais panākums Paddy Whelans

Ceturtdien tika aizvadīts 15. Paddy Whelans Darts turnīru posms, kurā savu astoto panākumu izcīnīja Ilvars Draulis, kurš ar 3:2 finālā pārspēja Žani Buklovski. Sacensībās piedalījās 21 spēlētājs un arī šoreiz mums bija jaunpienācēji. Cīņa jau no paša sākuma solījās būt ļoti spraiga, jo vairāki kluba spēlētāji pretendēja uz pirmo pozīciju aprīļa mēneša kopvērtējumā. Katra mēneša labākajam spēlētājam tiek segta dalība Latvijas reitinga sacensībās. Kungu konkurencē dalības maksa Bauskas Kausā tiks apmaksāta Ilvaram Draulim un Sandijai Andersonei, kura šomēnes ir labākā starp dāmām. Tāpat dalības maksa tiks segta Ievai Brikmanei-Buklovskai, kura izcīnīja uzvaru iepriekšējās Latvijas reitinga sacensībās.

Apakšgrupu spēlēs pa vienam 180 iemeta Jurijs Botvinko un Valērijs Trofimovičs, bet Pēterim Šteinbergam pabeigts legs ar 21. šautru.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Pēterim Šteinbergam arī nobeigums no 126. Kirilam Staruhinam pabeigts legs ar 19. šautru un Igoram Trofimovičam ar 21. šautru.

Ceturtdaļfinālā Ilvars Draulis ar 3:0 pārspēja Oskaru Švītiņu. Ilvaram arī divi legi pabeigti ar 19. šautru. Kirils Staruhins ar 3:1 pārspēja Igoru Trofimoviču. Žanis Buklovskis ar 3:1 pārspēja Uldi Zeitmani. Žanim nobeigums no 110 un pabeigts legs ar 18. šautru. Savukārt Jurijs Botvinko ļoti spraigā cīņā ar 3:2 pārspēja Nauri Gleglu.

Pusfinālā Ilvars Draulis tikai ar 3:2 pārspēja Kirilu Staruhinu un kvalificējās finālam. Kirilam šajā spēlē nobeigums no 108. Žanis Buklovskis otrajā pusfinālā ar 3:1 pārspēja Juriju Botvinko.

Spēlē par 3. vietu Kirils ar 3:0 pārspēja Juriju un ierindojās 3. vietā.

Finālu labāk iesāka Ilvars, pirmo legu pabeidzot ar 20. šautru. Bet jau nākamajā legā Žanis izlīdzina rezultātu 1:1. Trešajā legā Žanim bija teicama izdevība izvirzīties vadībā, bet dubulto realizācija šajā dienā nebija tā labākā un Ilvaram izdevās izraut uzvaru šajā legā 2:1. Nākamajā legā Žanim atkal izdodas izlīdzināt rezultātu, bet izšķirošajā legā Ilvaram labāk padodas lega nobeiguma f’āze un spēle galā ar rezultātu 3:2 Ilvara labā.

Ilvars Draulis (63,83) 3:2 Žanis Buklovskis (60,68)

Paddy Whelans 15. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 16. posms notiks 28. aprīlī pulksten 20:00.