Latvia Open iesildīšanas turnīra uzvar Robert Hansen

Jau šodien ar pielozēto pāru sacensībām sākas Latvia Open 2011 turnīrs, bet vakar Paddy Whelans krodziņa telpās tika aizvadīts iesildīšanas turnīrs, kur fināla tikās divi Norvēģijas pārstāvji- Robert Hansen un Jarl Yngve Skomsøy.

Šoreiz uz turnīru atnāca 24 spēlētāji, no kuriem 8 bija Norvēģijas pārstāvji, viens holandietis un viens Krievijas pārstāvis. Tā kā bija diezgan daudz dalībnieku, uzreiz sākas izslēgšanas spēles.

Spēles par iekļūšanu 1/8 finālā:

Mareks Gražuls 3:1 Ivars Linde

Wouter Seijsener (NL) 0:3 Matis Skabs

Ingmars 0:3 Christian Johansen (NOR)

Dmitrijs Blatovs 2:3 Rune Kristofersen (NOR)

Runar Gjøsund (NOR) 3:2 Barnaby

Kent Sivertsen (NOR) 3:0 Vita Pence

Lars Ivan Vegsund (NOR) 3:0 Mikhail Dolgoborodov (RUS)

Maksims Barkovskis 1:3 Ilvars Draulis

Mūsu kluba izslēgšanas spēlēs pārstavēja Uldis Zeitmanis, Jurijs Botvinko, Kirils Staruhins un Ilvars Draulis. Jurijam 1/8 sīva cīņā nākas atzīt Kenta Sivertsena pārākumu ar 3:2, Uldis pārspēja Christianu Johansenu, bet Kirils un Ilvars tikās sava starpā – šeit stiprāks bija Ilvars 3:0. Diemžēļ ceturtdaļfināla gan Uldim, gan Ilvaram nācās atzīt norvēģu parākumu: Uldis zaudēja turnīra uzvaretājam Robertam Hansenam – 3:0, bet Ilvars – finālistam Jarlam Yngve Skomsøy ar tādu pašu rezultātu.

Pirmajā pusfinālā tikās Jānis Pinka un Robert Hansen. Roberts paradīja ļoti labu spēli – rezultāta pelnīta uzvara ar 3:0. Robertam arī legs pabeigts ar 18. šautru un nobeigums no 158. Otrajā pusfinālā tikās divi Norvēģijas pārstāvji – Kent Sivertsen un Jarl Yngve Skomsøy. Sīvā cīņā ar rezultātu 3:2 pārāks bija Jarl. Kentam legs pabeigts ar 19. šautru, bet Jarlam – ar 21. šautru. Spēlē par 3. vietu Kent pārspēja Jāni ar 3:2. Jānim viens legs pabeigts ar 19. šautru, bet Kentam viens gūts 180.

Fināls noritēja ļoti līdzīga cīņā un tikai izšķirošajā legā Robert Hansen parspēja Jarlu Yngve Skomsøy – 4:3. Robertam leegi pabeigtie ar 18. un 15. šautru, savukārt Jarlam – ar 20. un 18.

Robert Hansen (73.71) 4:3 (69.40) Jarl Yngve Skomsøy

Turnīra play-off rezultāti (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 42. posms notiks 17. novembrī pulksten 20:00.