Dmitrijs Blatovs pēc ilgiem laikiem uzvar Paddy Whelans

Pagajušaja ceturtdienā tika aizvadīts Paddy Whelans Darts turnīru septītais posms uz kuru bija ieradušies 13 dalībnieki. Finālā izšķirošajā legā Dmitrijs Blatovs pārspēja Andri Medni.

Apakšgrupu spēļu statistikas radītājos izcēlās Uldis Zeitmanis ar legu pabeigtu ar 19. šautru, Jurijs Botvinko ar pabeigtiem ar 13. un 16. šautru legiem, Dmitrijs Blatovs ar legu pabeigtu ar 21. šautru un Andris Mednis ar legu pabeigtu ar 16. šautru. Apakšgrupu spēlēs labākie savās grupās bija Uldis Zeitmanis, Jurijs Botvinko, Andris Mednis un Ivars Linde. Tapat play-off spēlēm kvalificējas Matīss Skabs, Pēteris Šteinbergs, Sandija Andersone, Dmitrijs Blatovs un Ainārs Zandersons.

Izslēgšanas spēles statistikas radītājos izcēlās trīs cilvēki ar legu pabeigtu ar 20. šautru – Uldis Zeitmanis, Dmitrijs Blatovs un Andris Mednis, ka arī Jurijs Botvinko, pabeidzot legu ar 21. šautru. Pirmajā pusfinālā Dmitrijs Blatovs ar 3:1 pārspēja Ivaru Linde, bet otrajā Andris Mednis pārliecinoši pārspēja Juriju Botvinko, pabeidzot legus ar 17., 19. un 20. šautru. Spēlē par 3. vietu Jurijs ar 3:2 pārspēja Ivaru. Jurijam legs pabeigts ar 21. šautru.

Finālā Dmitrijam izdevās labs sākums un viņš izvirzījās vadība 2:0. Tomēr Andris spēja paņemt divus legus un viss izšķīrās piektajā legā. Andris bija pirmais pie dubultiem un uzvara jau gandrīz bija rokās. Dmitrijam bija iespēja pabeigt legu no 140, bet viņš netrāpīja D10, ļaujot Andrim vēlreiz meģināt trapīt dubultajā. Bet Andris to iespēju neizmantoja un nākamajā piegājiena Dmitrijs tomēr paņēma legu.

Dmitrijs Blatovs (55,72) 3:2 (59,09) Andris Mednis

Paddy Whelans 44. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Pedējos divos posmos Jurijs spēja pietuvoties Uldim un tagad viņus šķir tikai 8 punkti cīņā par 2. vietu. Savukārt Dmitrijs pateicoties savai uzvarai spēja attālināties no Kirila par 12. punktiem un jūtas drošāk 5. vietā.

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 45. posms notiks 15. decembrī pulksten 20:00.