Mareks Gražuls uzvar kārtējā Paddy Whelans turnīru posmā

Pagajušaja ceturtdienā tika aizvadīts Paddy Whelans Darts turnīru pirmspēdējais posms šajā gadā, kur Mareks Gražuls fināla pārspēja Dmitriju Blatovu.

Pedēja menēša laikā turniru dalībnieku skaits nedaudz samazinājas, kas ir saistīts ar svētku tuvošanos, arī šoreiz un turnīru atnāca tikai 11. cilvēki. Apakšgrupu spēļu statistikas radītājos izcēlās Mareks Gražuls ar gūto 180,  Kirils Staruhins ar gūto 180 un nobeigumu no 100 un Dmitrijs Blatovs ar legiem pabeigtiem ar 19. un 20. šautru. Apakšgrupu spēlēs labākie savās grupās bija Jurijs Botvinko, Dmitrijs Blatovs un Kirils Staruhins. Tapat play-off spēlēm kvalificējas Ivars Linde, Maksims Barkovskis, Mareks Gražuls, Ingmārs Šteinbergs un Matīss Skabs.

Izslēgšanas spēles statistikas radītājos izcēlās  Jurijs Botvinko ar nobeigumu no 100 un Kirils Staruhins ar legu pabeigtu ar 21. šautru. Abi pusfināli beidzas ar rezultātu 3:0 – Mareks Gražuls pārspēja Juriju Botvinko, bet Dmitrijs Blatovs – Ivaru Linde. Dmitrijam arī legs pabeigts ar 18. šautru. Spēlē par 3. vietu Ivars ar 3:1 pārspēja Juriju. Ivaram viens legs pabeigts ar 21. šautru.

Fināla sākumā Mareks izvirzījās vadība 2:0, bet Dmitrijs spēja pārņemt iniciatīvu un izlīdzināja rezultātu. Mareks ļoti labi uzsāka izšķirošo legu iemetot 140 un divas reizes pa 100 un pirmais bija pie dubulta, taču nespēja to realizēt divos piegājienos. Pa to laiku Dmitrijs arī izgāja uz dubulto un Marekam jau bija jāmet lielā spriedzē. Tomēr pēc 3. minūšu gatavošanas Mareks spēja saņemties un iemest D16, rezultāta Marekam pelnīta uzvara ar 3:2. Mareks vienu no legiem pabeidza ar 21. šautru, bet Dmitrijs – ar 18.

Mareks Gražuls (63,00) 3:2 (65,54) Dmitrijs Blatovs

Paddy Whelans 46. posma rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2011 darts reitinga kopvērtējums (PDF)

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Pēdējais gada posms notiks 29. decembrī pulksten 20:00.