Dmitrijam Blatovam pirmā uzvara šogad

Ceturtdien Vecrīgas krodziņā Paddy Whelans tika aizvadīts turnīru devītais posms, kur fināla Dmitrijs Blatovs pārspēja Mareku Gražuli.

Kopumā uz turnīru atnāca 15 cilvēki, starp kuriem bija arī viens jaunpienācējs. Nezaudējot nevienu legu savās grupās pirmo vietu ieņēma Uldis Zeimtanis, Jurijs Botvinko, Dmitrijs Blatovs un Mareks Gražuls, bet Žanim Buklovskim viens zaudēts legs spēlē pret Kirilu Staruhinu. Apakšgrupu spēles statistikas radītājos izcēlās tikai Dmitrijs Blatovs ar legu pabeigtu ar 21. šautru un Žanis Buklovskis ar legu pabeigtu ar 16. šautru.

Izslēgšanas spēļu interesantāka spēle bija starp Mareku Gražuli un Zani Buklovski, kur izšķirošajā legā Mareks tomēr vinnēja. Žanim šajā spēlē  legs pabeigts ar 20. šautru, bet Marekam – legi pabeigtie ar 12. un 18. šautru, viens gūts 180 un nobeigums no 127. Pārējos mačos statistikas radītājos izcēlās Uldis Zeitmanis ar diviem legiem pabeigtiem ar 20. šautru, Andris Mednis ar legu pabeigtu ar 18. šautru, Dmitrijs Blatovs ar legu pabeigtu ar 20. šautru, Ivars Linde ar legu pabeigtu ar 21. šautru un Jurijs Botvinko ar legu pabeigtu ar 18. šautru.

Pirmajā pusfinālā tikās Mareks Gražuls un Uldis Zeitmanis. Tāpat kā ceturtdaļfinālā Marekam izdevās izcīnīt uzvaru izšķirošajā legā. Uldim viens legs pabeigts ar 21. šautru. Otrajā pusfinālā Dmitrijs Blatovs ar 3:1 pārspēja Ivaru Linde. Dmitrijam Blatovam divi legi pabeigti ar 21. šautru. Spēle par 3. vietu Ivars pārspēja Uldi ar 3:1 gūstot vienu 180. un pabeidzot legu ar 20. šautru.

Finālā tikās Dmitrijs un Mareks. Dmitrijs izvirzījās vadībā 2:0, pēc tam Mareks paņēma  vienu legu, bet tomēr nespēja salauzt spēles gaitu, rezultāta – uzvara Dmitrijam ar 3:1. Marekam viens legs pabeigts ar 19. šautru.

Mareks Gražuls (61,52) 1:3 (59,13) Dmitrijs Blatovs

Paddy Whelans 9 posma. play-off rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Kopvērtējumā Uldis atkal izvirzījās vadībā, bet Dmitrijs un Mareks pateicoties šī posma rezultātam pacēlās uz 4. un 6. vietu attiecīgi.

Paddy Whelans 2012 darts reitinga kopvērtējums.

Paddy Whelans 2012 statistika.

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 10. posms notiks 15. martā pulksten 20:00.