Jurijs Botvinko izcīna pirmo uzvaru šogad

Kārtēja Paddy Whelans turnīru posmā Jurijs Botvinko izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā, finālā pārspējot Uldi Zeitmani. Savukārt Uldis, pateicoties otrai vietai, izcīna marta labāka spēlētāja titulu un viņam tiks apmaksāta dalība Jēkabpils Kausā.

Šoreiz turnīrā piedalījās 17. cilvēki, kas tika sadalīti 5. grupās. Nepārspēti savās grupās palika Uldis Zeitmanis, Jurijs Botvinko, Dmitrijs Blatovs, Ivars Linde un Sandija Andersone. Apakšgrupu spēles statistikas radītājos izcēlās Uldis Zeitmanis ar gūto 180 un legu pabeigtu ar 18. šautru, Dmitrijs Blatovs ar legiem pabeigtiem ar 19. un 17. šautru, Mareks Gražuls ar legu pabeigtu ar 20. šautru un Sandija Andersone ar legu pabeigtu ar 20. šautru.

Izslēgšanas spēles statistikas radītajos izcēlās Sandija Andersone ar legiem pabeigtiem ar 16. un 20. šautru, Ainārs Zandersons ar gūto 180 un legu pabeigtu ar 20. šautru un Andris Mednis ar legu pabeigtu ar 15. šautru.

Pirmajā pusfinālā Uldis Zeitmanis viegli pārspēja Ivaru Linde – 3:0 līdz ar to nodrošinot sev pirmo vietu marta reitingā, bet Jurijs Botvinko ar 3:1 pārspēja Dmitriju Blatovu. Spēlē par 3. vietu Dmitrijs ar 3:1 pārspēja Ivaru. Dmitrijam viens legs pabeigts ar 20. šautru.

Fināls bija diezgan līdzīgs un nevienam neizdevās atrauties vairāk par vienu legu. Izšķirošajā legā Uldis pirmais tika pie dubultajiem, bet nespēja to realizēt, rezultāta Jurijs tomēr paņēma to. Uldim šajā spēlē divi legi pabeigti ar 16. šautru un viens gūts 180.

Uldis Zeitmanis (64,96) 2:3 (57,98) Jurijs Botvinko

Paddy Whelans 12 posma. play-off rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2012 darts reitinga kopvērtējums.

Paddy Whelans 2012 statistika.

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 13. posms notiks 5. aprīlī pulksten 20:00.