Latvia Open 2014

No 7. līdz 9. novembrim Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisinājās šīs sezonas lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs „LATVIA OPEN 2014”, kurās kopumā startēja vairāk nekā 230 dalībnieku no 18 valstīm.

Paddy Whelans darts klubu pārstāvēja Uldis Zeitmanis, Kaspars Abramenko, Jānis Pinka un Jurijs Botvinko kungiem un Ieva Brikmane-Buklovska, Sandija Andersone, Kristīne Krūka dāmām.

Individuālajās sacensībās vislabāk veicās Kasparam, kurš iekļuva labāko 64 spēlētāju vidū, uzvarot Peter van den Broek ar 4:2 un vēlāk piekāpjoties Anglijas pārstāvim Thomas Chant. Jurijs Botvinko ar 4:2 pārspēja Aleksandru Kalderauski un nākamajā mača atzina Lietuvas spēlētāja Mindauga Skarbalius pārākumu, tādējādi iekļūstot starp labākajiem 128. Uldis Zeitmanis un Jānis Pinka neaizvadīja savus labākos turnīrus un izstājās jau turnīra pirmajā kārtā.

Dāmām Sandija Andersone, zaudējot Krievijas pārstāvei ar 1:4, ierindojās labāko 64 vidū. Labāk veicās Ievai, jo pirmajā kārtā panākums ar 4:3 pret Kristīni Mickus no Priekules. Nākamajā kārtā gan tiek atzīts Sarmītes Lavrentjevas pārākums ar 2:4, kas kopumā ļauj ieņemt vietu labāko 32 spēlētāju vidū. Kristīne ar 0:4 atzina Norvēģijas pārstāves Aud Aarvik pārākumu un arī ierindojās 32 labāko vidū.

Svetdien norisinājās pāru sacensības, kur pārī startēja Jurijs Botvinko ar Uldi Zeitmani, kuriem vieta labāko 64, piekāpjoties angļiem Ben Bevan un Toby Morgan. Dāmām vieta labāko 16, atzīstot Ann Louise Peters un Lumi Silvan pārākumu.

Par uzvarētājiem sacensībās kungiem kļuva Denis Harbors no Anglijas, dāmām Daniele Ijpelāra, jauniešiem Ugnius Jankūnas, savukārt pāros dāmām uzvarēja Kaisa Rekinena un Mareta Līri, bet kungiem Madars Razma un Darius Labanauskas. Visi rezultāti apskatāmi vietnē – http://www.latviadartsopen.com