Mūsu spēlētājiem labi rezultāti Vaiņodes kausā 2017

Mūsu klubu Latvijas reitinga sacensībās Vaiņodes Kauss 2017 pārstāvēja 4 kungi – Žanis Buklovskis, Jānis Pinka, Lauris Karavics un Uldis Zeitmanis, kā arī vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Ieva Brikmane-Buklovska, kurai tas bija pirmais turnīrs pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Kopumā mūsu kluba starts ir vērtējams pozitīvi, jo visi spēlētāji pārvarēja grupu turnīru un kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Vislabāk turnīrs padevās Uldim Zeitmanim, kurš svinēja trīs uzvaras ar 4:0, 4:3, 4:0 un ieņēma pirmo vietu savā apakšgrupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretī nāca cits mūsu kluba pārstāvis Žanis Buklovskis, kuram tās bija otrās sacensības pēc vairāku gadu pārtraukuma tāpat, kā Ievai. Šajā duelī Uldis bija pārāks ar 4:0. Nākamajā kārtā Uldis ar 4:2 apspēlēja 2016. gada Latvijas izlases dalībnieku Guntaru Stipinu un nodrošināja sev vietu 1/4 finālā, kur diemžēl ar 2:4 piekāpās aktuālajam Latvijas čempionam Aigaram Strēlim un ieņēma 5. vietu turnīrā.

Tāpat turnīru ļoti sekmīgi iesāka Lauris Karavics, kurš apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras ar 4:1, 4:0, 4:3 un arī ieņēma pirmo vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Lauris trillera cienīgā spēlē ar 4:3 pārspēja Jāni Kalniņu. Savukārt 1/8 finālā ar 1:4 piekāpās Ilvaram Draulim un ieņēma 9. vietu turnīrā.

Žanis Buklovskis sacensības iesāka smagnēji un pirmajā grupas spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 1:4, bet prata saņemties un nākamajās spēlēs izcīnot pārliecinošas uzvaras ar 4:1 un 4:0 ieņēma 2. vietu grupā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kur pirmajā kārtā piekāpās Uldim. Tādējādi Žanim 17. vieta turnīrā līdzīgi, kā Latvijas čempionātā.

Līdzīgi nospēlēja arī Jānis Pinka, kurš apakšgrupā piedzīvoja vienu zaudējumu ar 3:4 un svinēja divas uzvaras ar 4:3 un 4:0 ieņemot 2. vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā gan tika piedzīvots zaudējums ar 2:4 pret Aivi Konstantinoviču un līdzīgi, kā Žanim 17. vieta turnīrā.

Savukārt Ieva Brikmane-Buklovska aizvadīja ļoti sekmīgu pirmo turnīru pēc atgriešanās, jo grupu turnīrā tika piedzīvots viens zaudējums ar 2:3, bet pārējās 4 spēlēs svinētas uzvaras ar 3:0, 3:2, 3:2 un 3:1 un ieņemta 2. vieta grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Ieva ar 2:4 piekāpās Aretai Kovaļevskai un ieņēma 9. vietu turnīrā.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 8. un 9. aprīlī – Jēkabpils Kauss 2017.

Vaiņodes kausa 2017 dāmu un kungu finālu ieraksts: