Mūsu spēlētāji Igaunijas Open un Masters sacensībās

22. un 23. aprīlī Tallinā notika BDO un WDF reitinga sacensības Estonia Open 2017 un Estonia Masters 2017. Mūsu klubu šajās sacensības pārstāvēja četri kluba biedri – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Lauris Karavics un Uldis Zeitmanis.

22. aprīļa sacensības sākās ar pāru mačiem, kuros no mūsējiem satrēja Uldis un Lauris kungu konkurencē un Ieva dāmu konkurencē. Uldim pārī ar Oskaru Kuzmanu pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā tie ar 1:4 atzina igauņu dueta pārākumu un ierindojās 17. vietā. Lauris spēlēja pārī ar Aivi Konstantinoviču un arī piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā ar 0:4 atzīstot cita igauņu dueta pārākumu ieņemot 33. vietu. Ieva spēlēja pārī ar Vitu Grebsku un jau pirmajā kārtā ar 1:4 atzina nākamo dāmu pāru čepionu no Somijas pārākumu ar 1:4 ieņemot 9. vietu turnīrā.

Tāpat pirmajā dienā tika aizvadītas Estonia Open 2017 individuālās sacensības. Kungu konkurencē labākais sniegums padevās Žanim Buklovskim, kurš šajā dienā bija arī labākais no Latvijas spēlētājiem. Žanis pirmās trīs kārtas pārvarēja svinot tīras uzvaras ar 4:0 pārspējot Somijas, Igaunijas un Lietuvas pārstāvjus. Savukārt spēlē par iekļūšanu sacensību 1/4 finālā pretī stājās titulētais lietuvietis Darius Labanauskas, kurš šoreiz svinēja uzvaru spēlē ar 4:1, Žanis ieņēma 9. vietu turnīrā un saņēma BDO reitinga punktus.

Lauris pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja spēlētāju no Krievijas, bet otrajā kārtā cotm Krievijas pārstāvim piekāpās ar tādu pašu 0:4 rezultātu ieņemot 33. vietu turnīrā. Savukārt Uldis pirmajā kārtā tikās ar latviešu jauno spēlētāju Rihardu Slišānu un atzina tā pārākumu ar 3:4 ieņemot 65. vietu turnīrā.

Dāmu konkurencē Ieva otrajā kārtā ar 1:4 atzina Lielbritānijas pārstāves pārākumu ieņemot 17. vietu turnīra.

23. aprīlī tika izspēlēti vēl divi turnīri – 301 ar dubulto sākumu un nobeigumu, kā arī Estonia Masters 2017.  301 spēles turnīrā mūsu spēlētāji nepiedalījās, bet Estonia Masters 2017 kungu sacensībās no mūsējiem lab”akie rezutāti padevās Žanim un Uldim, kuri ieņēma 17. vietu. Uldis sacensību otrajā kārtā ar 4:2 pārspēja Igaunija spērstāvi, bet spēlē par iekļūšanu 1/8 finālā ar 2:4 atzina Liebritānijas pārstāvja pārākumu. Tāpat arī Žanis otrajā kārtā ar 4:0 pārspēja citu Igaunijas pārstāvi un spēlē par iekļūšanu 1/8 finalā ar 0:4 atzina Islandes pārstāvja pārākumu. Sakārt Lauris  sacensību otrajā kārtā ar 2:4 atzina Lietuvieša pārākumu un ierindojās 33. vietā.

Dāmu konkurencē Ievai otrajā kārtā nāca pretī iepriekšējās dienas turnīra fināliste no Zviedrijas, kurai Ieva piekāpās ar  1:4 un ieņēma 9. vietu turnīrā.

Vēl otrajā dienā no latviešiem teicami nospēlēja latvietis Rihards Slišāns, kurš 1/4 finālā ar 3:4 atzina Krievijas spēlētāja pārākumu un ieņēma 5. vietu.