Mūsu spēlētāji Latvijas reitinga sacensībās Jēkabpils Kauss 2017

Pagājušā nedēļas nogalē Jēkabpilī notika Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā Jēkabpils Kauss 2017. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja seši spēlētāji – Uldis Zeitmanis, Lauris Karavics, Jānis Pinka, Kirils Staruhins, Žanis Buklovskis un Ieva Brikmane-Buklovska. Diemžēl pēdējā mirklī mainījās Denija Nēringa plāni un viņš bija spiests izlaist šīs sacensības darba apstākļu dēļ.

Sestdien individuālajās sacensībās, kungu konkurencē, izslēgšanas spēlēm spēja kvalificēties vien Uldis kā 2. pēc apakšgrupu spēlēm, bet Lauris un Jānis, kā 1. pēc apakšgrupu spēlēm. Savukārt Kirils, Žanis un Ieva cīnījās gandarījuma turnīros.
Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Uldis Zeitmanis sīvā cīņā ar 3:4 piekāpās Oskaram Kuzmanam un rezultātā ieņēma 17. vietu turnīrā. Savukārt Lauris Karavics ar 4:1 pārspēja Vecumnieku Darts Kluba pārstāvi Rihardu Slišānu un Jānis Pinka ar 4:0 pārspēja BAMS kluba pārstāvi Emīlu Lībeku.

Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā Lauris ar 1:4 piekāpās Aigaram Strēlim un ieņēma 9. vietu turnīrā. Tāpat arī Jānis ierindojās 9. vietā atzīstot ar 2:4 Kristapa Mickus pārākumu.

Gandarījuma turnīrā Kirils Staruhins pirmajā kārtā piekāpās Bauskas Darts kluba pārstāvim Andrim Rācenim. Savukārt Žanis un Ieva izcīnīja gandarījuma turnīra čempionu titulus. Ieva finālā ar 2:1 pārspēja BAMS kluba pārstāvi Evitu Kalniņu. Žanis ar tādu pašu rezultātu 2:1 finālā pārspēja ŠMK Liepāja pārstāvi Uldi Buļko.

Savukārt svētdien tika aizvadītas Jēkabpils Kausa pāru sacensības, kurās no mūsu kluba startēja tikai Uldis Zeitmanis pārī ar Oskaru Kuzmanu. Pēc apakšgrupu spēlēm Uldis ar Oskaru kā pirmie kvalificējās izslēgšana spēlēm, kur pirmajā krātā ar 4:2 pārspēja Rihardu Tomašicki (Šķēps) un Jāni Birznieku (Priekule), pusfinālā ar 4:0 pārspēja BAMS kluba duetu Jānis Kalniņu un Emīlu Lībeku. Savukārt finālā ar 0:4 atzina Priekules kluba pārstāvju Aigars Strēlis un Kristaps Mickus pārākumu. Apsveicam Uldi un Oskaru ar 2. vietu turnīrā un lepojamies ar mūsu kluba spēlētāja panākumu.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies mūsu kluba pārstāvji ir Pasaules un BDO reitinga sacensības šautriņu mešanā Estonia Open un Estonia Masters, kuras no 21. – 23. aprīlim notiks Tallinā, Igaunija.

Savukārt nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 6. maijā Bauskā, kas tiks noskaidroti Bauskas Kausa 2017 ieguvēji kungu, dāmu un jauniešu individuālajā konkurencē.