Mūsu spēlētāji Priekules Kausā 2017

Pagājušā nedēļas nogalē Priekulē tika aizvadīts kārtējais Latvijas reitinga sacensību posms Priekules Kauss 2017. Mūsu klubu šajā sacensībās pārstāvēja Žanis Buklovskis, Lauris Karavics, Atis Bialkovskis un Kirils Staruhins. Teicams starts padevās Atim, kurš ieņēma 5.-8. vietu.

Apakšgrupu spēlēs Lauris ar 3:4 piekāpās Ilmāram Dūniņam un ar 4:0 pārspēja Armandu Strelēviču savā apakšgrupā ieņemot 2. vietu un kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Laurim pretī nāca priekulnieks Madars Razma, kurš bija pārāks ar 4:0. Laurim 17. vieta turnīrā. Pēc šīm sacensībām Lauris ieņem dalītu 12.-14. vietu Latvijas reitingā kopā ar mūsu kluba pārstāvi Uldi Zeitmani un DK Irlava pārstāvi Gati Ozolu.

Žanis savā apakšgrupā ar 4:3 pārspēja igauni Andres Paal un ar 4:1 pārspēja Arvi Kuncīti ieņemot 1. vietu pēc apakšgrupu spēlēm. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Žanim pretī nāca Gulbenes kluba “Šķēps” pārstāvis Laimonis Naglis. Žanim šajā spēlē pietrūka veiksmes pie dubultajiem un tika atzīts oponenta pārākums ar 2:4. Arī Žanim 17. vieta turnīrā un Latvijas reitinga kopvērtējumā dalīta 17.-20. vieta ar priekulniekiem Jāni Birznieku, Artūru Bauzi un Bauskas kluba pārstāvi Raimondu Jankūnu.

Atis apakšgrupu spēlēs ar 4:3 pārspēja priekulnieku Artūru Bauzi un ar 4:1 priekulnieku Andri Ziemeli ieņemot 1. vietu savā apakšgrupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Atis ar 4:3 pārspēja citu Priekules kluba pārstāvi Arturu Auderu. Otrajā kārtā pretī stājās lietuvietis Antanas Galdikas. Visai saspringtā spēlē Atis spēja izcīnīt uzvaru ar 4:3 un kvalificēties ceturtdaļfinālam. Ceturtdaļfinālā Atim pretī nāca vēl viens priekulnieks Madars Razma, kurš bija pārāks ar 4:0 un Atim godpilnā 5. vieta turnīrā. Pēc šī turnīra Atis Latvijas reitingā ieņem dalītu 24.-25. vietu ar baušķenieku Oskaru Kovaļevski. Te gan jāmin, ka Atis nepiedalījās pirmajās trīs reitinga sacensībās.

Savukārt Kirils bija ielozēt diezgan spēcīgā grupā un šoreiz grupu turnīrā tika piedzīvoti trīs zaudējumi ar 0:4 atzīstot priekulnieka Kristapa Mickus pārākumu, ar 2:4 vēl viena Priekules kluba pārstāvja Romāna Barkus pārākumu un 1:4 Igora Ņikitina pārākumu, ieņemot 4. vietu turnīrā. Tādējādi Kirilam atlika cīņas par gandarījuma kausu. Gandarījuma turnīra pirmajā kārtā Kirils ar 2:1 pārspēja Sandi Kipenu, otrajā kārtā pretinieks neieradās, bet trešajā kārtā Kirils ar 2:1 pārspēja Artūru Lindi. Savukārt gandarījuma turnīra pusfinālā ar 1:2 tika atzīts Armanda Strelēviča pārākums.

Kopumā mūsu spēlētāju sniegums vērtējams pozitīvi un tagad jau jāsāk gatavoties Baltijas Kausa sacensībām, kurās mūsu klubs tiks pārstāvēts ar divām kungu komandām.

Tāpat šogad bez Baltijas Kausa vēl paredzēta dalība lielākajās Baltijā pasaules reitinga sacensībās Latvia Open 2017 un ja notiks, tad arī Latvijas Kausā un Latvijas Klubu komandu kausā.

Neskatoties uz visu, kā ierasts katru ceturtdienu tiekamies Paddy Whelan`s Irish Pub Grēcinieku ielā 4, Vecrīgā.