Mūsu spēlētāji Latvijas čempionātā 2018

Sestdien 27. janvārī tika aizvadits 2018. gada Latvijas čempionāts šautriņu mešanā uzstādot jaunu Latvijas čempionātu apmeklētības rekordu. Mūsu klubu kungu konkurencē pārstāvēja deviņi spēlētāji – Žanis Buklovskis, Jurijs Botvinko, Uldis Zeitmanis, Denijs Nērings, Valters Melderis, Kirils Staruhins, Atis Bilkovskis, Aleksandrs Līgotnis, un Zigmunds Krauklis.

Kopuma šajā čempionātā piedalījās 76 kungi, 25 dāmas un 7 jaunieši. Mūsu klubs šogad piedalījās tikai kungu konkurencē un bija visvairāk pārstāvētais klubs sacensībās.

Labākais sniegums padevās kluba pieredzējušākajiem spēlētājiem Žanim Buklovskim un Uldim Zeitmanim, kuri izcīnīja 9. vietu. Denijs Nērings ierindojās 17. vietā, bet Aleksandrs Līgotnis 33. vietā. Savukārt pārējiem neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Uldis apakšgrupu spēlēs pretiniekiem neatdeva ne lega un visas spēles uzvarēja ar 3:0 pārspējot Gulbenes kluba pārstāvjus Juri Aleksānu un Gunāru Ozoliņu, cēsinieku Jāni Muižnieku un Reno Rogu no Vecumniekiem. Tā, kā Uldis izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais, tad nākamā spēle viņam bija jau 32-niekā, kur viņš ar 4:1 pārspēja citu Vecumnieku kluba pārstāvi Rūdolfu Mežecki. Savukārt spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pretī nāca BAMietis Nauris Gleglu, kurš ik pa laikam apmeklē mūsu ceturtdienu turnīrus. Nauris šajā spēlē bija pārāks ar 4:1.

Žanis savā apakšgrupā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu pret Aivi Konstantinoviču un izcīnīja 3 uzvaras, ar 3:1 pārspējot Rūdolfu Mežecki un Aināru Zandersonu un ar 3:0 pārspējot Vilmāru Melderi. Izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrajam, bija jāspēlē pirmā kārta, lai iekļūtu labāko 32 spēletāju sastāvā. Šajā kārtā Žanis pārliecinoši ar 4:0 pārspēja liepājnieku Edgaru Dzērvi. Spēlē par iekļūšanu labāko 16-niekā pretī nāca Edgars Simaško no Vecumniekiem. Lai gan Žanis izvirzījās vadībā ar 3:0 tomēr uzvarētāju nācās noskaidrot izšķirošajā legā, kurā pārāks bija mūsu kluba pārstāvis pabeidzot to ar “bulli”.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pretī nāca BAMS kuba pārstāvis Jānis Kalniņš, kurš bieži apmeklē arī mūsu ceturtdienu turnīrus. Spēle bija spraiga un interesanta, bet šoreiz uzvaru svinēja Jānis ar 4:2.

Denijs apakšgrupu spēlēs piedzīvoja vienu zaudējumu ar 1:3 pret Andi Bāliņu un izcīnīja 3 uzvaras ar 3:2 pārspējot Gulbenes kluba parstāvi Laimoni Nagli, ar 3:0 pārspēja baušķenieku Aleksandru Kalderauski un ar 3:1 priekulnieku Artūru Bauzi. Izslēgšanas spēlēm Denijs kvalificējās kā otrais un pirmajā kārtā par iekļūšanu 32-niekā tikās ar citu mūsu kluba pārstāvi Aleksandru Līgotni. Šajā duelī Denijs bija pārāks ar 4:0. Nākamajā kārtā par iekļūšanu 16-niekā Denijs tikās ar BAMieti Jāni Kalniņu. Jānis izrādījās spēcīgāks ar 4:0.

Aleksandram savukārt apakšgrupā bija tikai četri spēlētāji un tika izcīnīta viena uzvara ar 3:1 pār Nauri Ozoliņu un piedzīvoti divi zaudējumi ar 2:3 pret priekulnieku Artūru Auderu un 0:3 pret Veciebalgas pārstāvi Oskaru Kuzmanu ar ko bija pietiekami, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Aleksandram noslēgumā 33. vieta turnīrā.

Jurijs apakšgrupā izcīnīja vienu uzvaru ar 3:2 pārspējot Jāni Bērziņu un piedzīvoja zaudējumus ar 0:3 pret Nauri Gleglu, Mareku Gražuli un Jāni Helmšteinu ieņemot 4. vietu grupa ar ko nepietika, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Kirils apakšgrupu spēlēs šoreiz palika bez uzvarām ar 0:3 piekāpjoties Ronaldam Mežalam un ar 1:3 atzīstot Aivara Šutkas, Imanta Nikolajeva un Edgara Simaško pārākumus tadējādi ieņemot 5. vietu apakšgrupā.

Mūsu kluba nesenajam jaunpienācējam Zigmundam šīs bija īstas ugunskristības, kurās ar 0:3 tika atzīts daudz pieredzējušāku oponentu pārākums. Zigmundam bija jāspēle ar nākamo jauniešu čempionu Rihardu Slišānu, baušķeniekiem Raimondu Jankūnu un Arni Ventu, kā arī liepājnieku Romānu Barkusu.

Savukārt Valters un Atis ielozējās vienā apakšgrupā. Atis ar 3:2 pārspēja baušķenieku Oskaru Kovaļevski un pārējās spēlēs piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 piekāpjoties Aleksandram Peiseniekam un ar 1:3 atzīstot gan Aigara Strēļa gan Valtera pārākumus. Arī Valteram šis bija vienīgais panākums, jo pārējās spēles tika atzīts oponentu pārākums visiem zaudējot tikai izšķirošajā legā ar 2:3. Abi mūsu kluba pārstāvji ieņēma 4. un 5. vietu grupā un nekvalificejās izslēgšanas spēlēm.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības jau pēc trīs nedēļām (17.02.), kad brauksim pēc reitinga punktiem uz Vaiņodi.

Apsveicam jaunos 2018. gada Latvijas čempionus – Rihardu Slišānu (jaunieši), Gati Lanceru un Kristīni Mickus.