Mums ir sudrabs Vaiņodes Kausā 2018

17. februārī notika Latvijas reitinga sacensības Vaiņodes Kauss 2018, kurās mūsu klubu pārstāvēja septiņi spēlētāji. Ieva Brikmane-Buklovska startēja dāmu konkurencē. Savukārt kungu konkurencē – Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Valters Melderis, Kirils Staruhins, Zigmunds Krauklis un Ralfs Bialkovskis.

Teicams starts padevās Žanim, kurš spēja izcīnīt otro vietu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot tikai finālā ar 4:5 pret Rihardu Tomašicki. Žanis spēles gaitā bija iedzinējos ar 2:4, bet spēja atspēlēties un izšķirošajā legā bija pirmais pie nobeiguma, taču nerealizēja nevienu no trīs šautrām. Pusfinālā Žanis ar 5:2 pārspēja Aigaru Strēli, ceturtdaļfinālā ar 4:1 lietuvieti Marius Adakauskas, astotdaļfinālā ar 4:2 Rihardu Slišānu un spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 4:0 Aleksandru Kalderauski. Apakšgrupā Žanis ar 3:2 pārspēja Osvaldu Kšani un Gunti Kivriņu un ar 3:1 Stasi Stasiuli.

Fināls: Žanis Buklovskis (67,91) 4:5 Rihards Tomašickis (66,55)

Fināla spēle pa legiem (PDF)

Uldis Zeitmanis šoreiz apstājās ceturtdaļfinālā, kur ar 0:4 atzina Aigara Strēļa pārākumu un ieņēma 5. vietu turnīrā. Astotdaļfinālā Uldis ar 4:0 pārspēja Ilmaru Dūniņu un spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 4:2 pārspēja lietuvieti Valdas Mišeikis. Apakšgrupā Uldis ar 3:1 pārspēja Jāni Helmšteinu un Raiti Gultnieku, kā arī ar 3:0 Marselu Frīdenbergu.

Vēl izslēgšanas spēlēm izdevās kvalificēties Valteram Melderim, kurš astotdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Ilvaram Draulim, lai gan spēles gaitā bija vadībā 3:1, bet šoreiz pievīla dubultie. Valteram 9. vieta turnīrā. Spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā Valters ar 4:1 pārspēja Jāni Kupši un vienu kārtu iepriekš ar 4:0 pārspēja Gunti Kivriņu. Apakšgrupā Valters ar 3:0 pārspēja Sandi Kipenu un Jāni Muižnieku, ar 3:1 Aigaru Strēli un ar 0:3 atzina lietuvieša Edvarda Stasaitis pārākumu.

Zigmunds Krauklis apakšgrupā ar 3:2 pārspēja Aleksandru Kalderauski un ar 0:3 atzina daudz pieredzējušāku spēlētāju Kristapa Mickus, Ilmāra Dūniņa un Andra Ziemeļa pārākumus.

Kirils Staruhins apakšgrupā ar 2:3 piekāpās lietuvietim Valdas Mišeikis un ar 0:3 atzina Julijus Zubavicius un Riharda Slišāna pārākumus.

Ralfs Bialkovskis ar 0:3 piekāpās lietuvietim Erika Mačiūnas un ar 1:3 atzina Aivja Konstantinoviča un Raimonda Jankūna pārākumus.

Dāmu konkurencē Ieva ielozējās “nāves grupā” kopā ar Latvijas top spēlētājām Kristīni Mickus, Andu Seimani, Sarmīti Lavrentjevu un Ilzi Ozolu. Ieva ar 3:1 pārspēja Ilzi un ar 3:2 Sarmīti, ar 1:3 piekāpās Kristīnei un ar 0:3 atzina Andas pārākumu. Lai gan trīs dāmām bija vienāds punktu skaits Ievai šoreiz bija sliktāka legu attiecība, kas deva ceturto vietu grupā un neļāva kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības Bauskas Kauss 2018 notiks 2. jūnijā, bet līdz tam laikam mūsu spēlētāji centīsies tikt pie Latvijas reitinga punktiem par ieņemtām vietām BDO un pasaules reitinga sacensībās.

Jau nākamajā nedēļas nogalē 24. un 25. februārī mūsu spēlētāji Žanis un Uldis dosies uz Viļņu, lai piedalītos PDC Nordic & Baltic Pro Tūres 3. un 4. posmā.