Mūsu spēlētāji PDC Nordic & Baltic Pro Tūrē Viļņā

Pagājušā nndēļas nogalē 24. un 25. februārī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tika aizvadīts PDC Nordic & Baltic 2018. gada Pro Tūres trešais un ceturtais posmi. Kopumā šajos posmos piedalījās 59 dalībnieki no Skandināvijas un Baltijas valstīm. No mūsu kluba šajās sacensībās piedalījās Žanis Buklovskis un Uldis Zeitmanis.

Pro Tūre 3 (23.02.)

Pirmajā kārtā Žanim ielozējās Liepājas kluba pārstāvis Jānis Kupšis. Žanis šajā duelī bija pārāks ar 6:1 un kvalificējās nākamajai kārtai, kurā pretī stājās lietuvietis Tomas Šakys. Spēle par iekļūšanu astotdaļfinālā izvērtās gana spraiga un ritēja punkts punktā. Izšķirošajā legā Žanis nerealizēja divas mačbultas un diemžēl piekāpās Tomasam ar rezultātu 5:6 ieņemot 17. vietu turnīrā.

Uldim pirmajā kārtā pretī stājās soms Teivo Haverinens. Arī šī cīņa bija spraiga un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams izšķirošais legs. Arī Uldis nerealizēja divas mačbultas un piedzīvoja zaudējumu 5:6 ieņemot turnīrā 33. vietu.

Šo posmu uzvarēja lietuvietis Darius Labanauskas, kurš ar 6:5 finālā pārspēja norvēģi Koru Dekeru.

Pro Tūre 4 (24.02.)

Svētdienā tika aizvadīts Pro Tūures ceturtais posms, kurā pirmajā kārtā Uldis Zeitmanis ar 3:6 atzina lietuvieša Mindaugas Barauskas pārākumu un ieņēma 33. vietu.

Žanim pirmajā kārtā ielozējās zviedrs Mikaels Lindstroms un lai gan zviedrs spēles gaitā bija vadībā ar 2:0 un 4:2, Žanim izdevās lauzt spēles gaitu un svinēt uzvaru ar 6:4. Nākamajā kārtā pretī nāca somu spēlētājs Mauri Tūtijarvi. Spēle bija saspringta un Žanis tās gaitā bija vadībā ar 3:0 un 4:3, bet šoreiz soms spēles beigas aizvadīja nedaudz labāk un pārspēja mūsus pēlētāju ar 6:4. Tādējādi arī otrā dienā Žanim 17. vieta.

Arī ceturtajā posmā uzvaru svinēja lietuvietis Darius Labanauskas finālā ar 6:5 pārspējot zviedru Danielu Larsonu.

Pēc četriem posmiem Darius ieņem stabilu pirmo vietu PDC Nordic & Baltic reitingā un ja lietuvietim tikpat sekmīgi ies nākamajos posmos, kuri paredzēti Somijā, Zviedrijā un Islandē, tad jau šī gada decembrī uz PDC pasaules čempionāta skatuves mēs redzēsim pirmo Baltijas pārstāvi.

Šī ir ļoti laba un neatsverama pieredze mūsu spēlētājiem un protams iespēju robežās ir jācenšās tikt arī uz nākamajiem posmiem, jo pēc mūsu spēlētāju komentāriem ir skaidrs, ka šajā līmenī varam droši spēlēt un ir jāspēlē.

Protams pirmais solis uz to jau būs dalība mūsu pašu organizētajā Profesionālajā Darts Līgā, kuras pirmais posms notiks jau 17. martā. Tās sistēma un princips ir veidots pēc PDC sistēmas turnīru anoloģijas. Visiem kuri piedalīsies šajās sacensībās būs iespēja izbaudīt šī formāta izspēles un saprast, kas vēl jādara trenniņos, lai kļūtu labāki.

Cerams, ka turpmāk būs aizvien vairāk latviešu spēlētāju, kuri ņems dalību PDC turnīros.