Mums sudrabs Lizuma kausā 2018

Pagājušā sestdienā 10. martā notika šautriņu mešanas sacensības Lizuma Kauss 2018, kas bija arī Austrumu Kausa trešā posma sacensības. Lai gūtu sacensību pieredzi uz tām bija aŗi devušies mūsu kluba pārstāvji – Žanis Buklovskis, Ieva Brikmane-Buklovska, Uldis Zeitmanis, Atis Bialkovskis un Zigmunds Krauklis.

Kopumā sacensībās piedalījās 26 kungi un 12 dāmas. Sākotnēji tika izspēlētas apakšgrupu spēles un tad izslēgšanas spēles pēc divu mīnusu sistēmas.

Vislabāk starts padevās Žanim Buklovskim, kurš izcīnīja 2. vietu piekāpjoties vien Rihardam Tomašickim pret kuru tika peidzīvots zaudējums arī Vaiņodes Kausa finālā.

Žanis apakšgrupu spēlēs ar 3:0 pārspēja gan Oskaru Kovaļevski, gan Uģi Āboliņu un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais no savas apakšgrupas. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Žanim pretīnāca cits mūsu kluba pārstāvis Atis Bialkovskis, kuru Žanis pārspēja ar 3:0. Nākamajā kārtā bija jāspēlē pret Juri Aleksānu, bet tas diemžēl no sacensībām izstājās un Žanis automātiski iekļuva nākamajā kārtā. Cīnā par iekļūšanu vinnētāju zara finālā Žanis ar 3:1 pārspēja Oskaru Kuzmanu. Vinnētāju zara finālā Žanis ar 3:2 pārspēja Rihardu Tomašicki tāējādi nodrošinot sev vietu sacensību finālā un iegūstot vienas spēles priekšrocību. Rihards zaudētāju zara finālā pārspēja Aivaru Šutku un iekļuva sacensību finālā, lai vēlreiz stātos pretī Žanim.

Fināls bija ļoti saspringt un ritēja punkts punktā, bet Rihardam bija labāka dubulto sektoru realizācija pateicoties kam Rihards pirmajā finālā svinēja uzvaru 3:2. Tādējādi bija jāspēlē vēl viens fināls, lai noskaidrotu sacensību uzvarētāju. Arī šoreiz cīņa izvērtās punkts punktā un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams izšķirošais legs, ko teicami aizvadīja Rihards to pabeidzot ar 12. šautru no 121. Žanis tādējādi ieņēma otro vietu sacensībās.

Arī Uldis Zeitmanis apakšgrupā svinēja divas uzvaras ar 3:2 pārspējot Aleksandru kalderauski un ar 3:0 pārspējot Jānis Stepiņu un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Uldis ar 1:3 piekāpās Česlavam Šakeļam un tālāk jau nācās cīnīties zaudētāju zarā, kur ar 2:0 tika pārspēts Uģis Āboliņš, tad bija brīva kārtā, jo Juris Alekāns izstājās no sacensībām un tad ar 1:2 tika piedzīvots zaudējums pret Aivaru Šutku. Uldim ieņemot dalītu 7.-8. vietu turnīrā.

Tāpat daītu 7.-8. vietu turnīrā izcīnīja arī Atis Bialkovskis, kurš apakšgrupā ar 0:3 piekāpās Arnim Mednim un ar 3:1 pārspēja Gunaru Ozoliņu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrais. Pirmajā kārtā Atis ar 0:3 piekāpās Žanim un tālāk bija jācīnās pa zaudētāju zaru, kur pirmajā kārtā ar 2:0 tika pārspēt Aleksandrs Kalderauskis, tad nākamajā kārtā ar 2:1 tika pārspēts Česlavs Šakeļs. Taču trešā kārtā izrādījās pēdējā, jo ar 0:2 tika atzīts Laimoņa Nagļa pārākums.

Savukārt Zigmunds Krauklis apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus ar 1:3 pret Juri Aleksānu un 2:3 pret Česlavu Šakeļu, tādējādi nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm, bet iekļūstot gandarījuma turnīrā, kur piekāpās nākamajam gandarījuma turnīra uzvarētājam Oskaram Kovaļevskim. Zigmunds ar katru turnīru jau spēlē aizvien labāk un domājams, ka drīz būs sagaidāmas arī uzvaras.

Dāmu konkurencē mūsu klubu pārstāvēja Ieva Brikmane-Buklovska, kur apakšgrupu spēlēs ar 2:3 piekāpās nākamajai turnīra uzvarētājai Andai Seimanei un ar 3:1 pārspēja Ilvu Kalniņu. Dāmām, sakarā ar nesenajām 8. marta svinībām, izslēgšanas spēlēm kvalificējās visas dalībnieces un Ieva izsēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3:2 pārspēja Avelīnu Lāci, bet nākamajā kārtā ar 2:3 piekāpās Marijai Ružānei un tālāk cīnījās jau zaudētāju zarā, taču tur jau pirmajā kārtā tika atzīts Olgas Kaņepas pārākums ar 1:2 un Ievai dalīta 9.-12. vieta turnīrā.

Bija liels prieks piedalīties Lizuma Kausā, kurš tika uzorganizēts pēc 10 gadu pārtraukuma. Protams ceram, ka nākošgad tas notiks atkal. Un protams mūsu spēlētājiem tas bija ļoti labs sagtavošanās turnīrs pirms nākamajā nedēļas nogalē (17.03.) gaidāmā Profesionālās Darts Līgas 1. posma.

Paldies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un lai veicas nākamajās sacensībās.