Šajā nedēļas nogalē notiks Profesionālās Darts Līgas 1. posms

Reģistrēšanās uz pirmo posmu ir noslēgusies un dalību tajā ir pieteikuši 16 dalībnieki starp kuriem ir aŗi viena daiļā dzimuma pārstāve.

Nedaudz esam arī pamainījuši notiekumus, kas attiecas uz balvu fondu. Tā, kā balvu fonds tiek rēķināts par pamatu ņemot mazāko intervāla spēlētāju skaitu, tad iepriekš noteicām, ka papildus spēlētāju, intervāla robežās, dalības maksas tiek sadalītas starp fināla turnīra balvu fondu un organizatoriskiem izdevumiem puse uz pusi. Šo noteikumus pamainījām par labu spēlētājiem, lai daļa nonāktu arī attiecīgā posma balvu fondā. te gan precīzas formulas nav tamdēļ pirms katra posma tiks skatīts individuāli par cik un kurām vietām palielināt. Tāpat arī spēlētāju izcīnītās naudas balvas tiks pārskaitītas uz spēlētāju bankas kontiem.

Šis nolikuma punkts tagad skan šādi:

Balvu fonds tiek noteikts pēc minimālā spēlētāju skaita attiecīgajam dalībnieku intervālam. Piemēram, ja piedalās 11 dalībnieki, tad balvu fonds tiek noteikts, kā norādīts spēlētāju intervālam no 9 līdz 12 dalībnieki un balvu fonds tiek rēķināts par pamatu aprēķinam ņemot minimālo dalībnieku skaitu 9. Šajā situācijā iemaksas no dalības maksām papildus diviem spēlētājiem tiek sadalītas – 50% tiek ieskaitīti PDL attiecīgā posma balvu fondā ar tendenci paaugstināt augstāko vietu naudas balvas, 25% tiek ieskaitīti fināla turnīra balvu fondā un 25% papildus organizatoriskiem izdevumiem.

Kā tas izskatās uz 1. posma balvu fonda sadalījuma:

Pēc iepriekšējiem noteikumiem: 1. vieta – 75 EUR, 2. vieta – 40 EUR, 3. vieta – 20 EUR (x2), finālturnīra uzkrājums 65 + 30 = 95 EUR.

Pēc jaunajiem noteikumiem: 1. vieta – 90 EUR, 2. vieta – 45 EUR, 3. vieta – 25 EUR (x2), finālturnīra uzkrājums 65 + 15 – 80 EUR.

Nolikums un noteikumi

Sacensību nolikums un noteikumi (PDF) – papildināti 13.03.2018

PDL 1. posms

17.03. zāle būs atvērta no 12:00 (iespējamas korekcijas)

Dalībnieku reģistrācija notiks līdz 12:30 un spēles tiks sāktas 13:00. Ja spēlētājs nav reģistējies vai sazinājies līdz 12:30, tad tas tiek diskvalificēts no šī posma sacensībām.

Sacensību galvenais tiesnesis Valentīns Botvinko.

Dalībnieku izsēšana un izloze

Pirmajā posmā nebūs izsēto spēlētāju. Reģistrējoties turnīrā katram spēlētājam būs jāvelk izlozes numurs no 1 līdz 16. Tādējādi izlozējot vietu play-off zarā.

Play-off zara numerācija ies no augšas uz leju secīgi tādējādi veidojot spēļu pārus: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 un tālāk jau izspēle notiek pēc viena mīnusa sistēmas.

Otrajā posmā tiks izsēti astoņi spēlētāji pēc PDL reitinga, bet izloze notiks tikai starp trešajā vietām, lai noskaidrotu, kurš būs 3. un kurš 4., kā arī starp piektajām vietām. Pārējos spēlētājus izspēļu sistēmā ielozēs ar programmas Darts for Windows palīdzību.

Sākot ar trešo posmu, ja reitingā diviem dalībniekiem ir vienāds punktu skaits, tad augstāk būs tas, kurš pēdējā posmā ieņēma augstāku vietu, ja tā būs vienāda, tad atkal izloze starp šiem spēlētājiem. Pārējos spēlētājus izspēļu sistēmā ielozēs ar programmas Darts for Windows palīdzību.

Izspēļu kārtība

Astotdaļfināls tiks izspēlēts divās kārtās (līdz 6 legu uzvarai):

1. kārta – 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 – tiesās 13, 14, 15, 16
2. kārta – 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 – tiesās pirmās kārtas zaudētāji

Ceturtdaļfināls tiks izspēlēts vienā kārtā (līdz 10 legu uzvarai) ar 5 min. pārtraukumu pēc astotā lega. Tiesā astotdaļfināla 2. kārtas zaudētāji.

Pusfinali notiks vienā kārtā (līdz 11. legu uzvarai) ar 5 min. pārtraukumu pēc devītā lega. Tiesā ceturtdaļfināla zaudētāji.

Fināls tiek spēlēts līdz 13 (trīspadsmit) legu uzvarai – labākais no 25 (divdesmit pieciem) legiem. Finālā paredzēti divi 5 (piecu) minūšu pārtraukumi pēc 8. (astotā) un 16. (sešpadsmitā) lega. Laiku uzņem tiesnesis.

  • Finālā jāgūst uzvara ar vismaz 2 (divu) legu pārsvaru
  • Ja rezultāts finālā sasniedz 12:12, tad spēle notiek līdz kāds no spēlētājiem gūs uzvaru ar 2 (divu) legu pārsvaru, bet ne vairāk, kā 5 (piecus) papildus legus pirms izšķirošā sestā lega. Spēlē labākais no 25 (divdesmit pieciem) legiem, 31. (trīsdesmit pirmais) legs ir pēdējais un izšķirošais.
  • Izšķirošo 31. (trīsdesmit pirmo) legu sāk tas spēlētājs, kurš sāka 1. (pirmo) legu.

Tiesāšanai tiks izmantoti datori, lai būtu vieglāka tiesāšana, kā arī pēc sacensībām būs pieejama pilna statistika no visām spēlēm.

Fināla spēle tiks translēta internetā Paddy Darts Riga youtube kanālā. Pierakstieties uz kanālu, lai saņemtu paziņojumu, kad sākas fināla tiešraide.

Kontaktinformācija

Jebkādu neskaidrību gadījumā vai saziāni izmantojiet e-pastu: pdl@paddydarts.lv vai zvaniet +371 26406200 – Žanis