Mūsu spēlētāji Igaunijas Open 2018 sacensībās

No 20. līdz 22. aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tikai aizvadītas BDO un WDF reitinga sacensības OlyBet Estonian Open 2018 un OlyBet Estonian Masters 2018 sacensības šautriņu mešanā.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja četri spēlētāji – Žanis Buklovskis, Ieva Brikmane – Buklovska, Uldis Zeitmanis un Valters Melderis.

Pielozētie pāri (20.04.)

Piektdienas vakarā tika aizvadīts iesildošais pielozēto pāru turnīrs, kurā piedalījās 50 pāri (100 spēlētāji). No mūsējiem labākais starts padevās Valteram, kurš pārī ar igauni Andres Paal aizcīnījās līdz 1/8 finālam, kurā ar 2:3 atzina lietuvieša Mindauga Barauska un soma Heikki Pispala pārākumu. Savukārt Uldis pārī ar citu igauni Erik Kraanvelt pārvarēja pirmo kārtu, bet spēlē par iekļūšanu 1/8 finālā atzina somu dueta Maria Pajala un Kenneth Ljungars pārākumu.

Pielozēto pāru rezultāti (PDF)

Pāru sacensības (21.04.)

Sestdiena iesākās ar pāru sacensībām. Dāmu konkurencē Ieva pāru spēlēs nepiedalījās. Savukārt 55 kungu pāru konkurencē Žanis startēja pārī ar Uldi un Valters pārī ar Nauri Gleglu. Žanis ar Uldi pirmajās divās kārtās ar rezultātu 4:2 pārspēja igauņu un krievu duetus. Savukārt spēlē par iekļūšanu ceturtdalfinālā ļoti spraigā spēlē ar 2:4 atzina somu dueta pārākumu ieņemot 9. vietu turnīrā.

Valters pārī ar Nauri pirmajās divās kārtās ar 4:1 pārspēja igauņu un un somu duetus, tad astotdaļfinālā ar 4:0 pārspēja citu latviešu duetu Rihardu Tomašicki un Gunaru Ozoliņu. Savukārt ceturtdaļfinālā ar 0:4 piekāpās vēl vienam latviešu duetam Aigaram Strēlim un Kristapam Mickus, kuri pāru konkurencē ieņēma 2. vietu.

Kungu pāru rezultāti (PDF)

Estonian Open 2018 sacensības (21.04.)

Pēc pāru sacensībās sākās individuālās sacensības kungiem un dāmām. Dāmu konkurencē piedalījās 45 dalībnieces un Ievai pirmā kārta bija brīva. Otrajā kārtā pretī stājās latviete Laima Upeniece, kuru Ieva pārspēja ar 4:3. Astotdaļfinālā Ieva ar 1:4 piekāpās zveidrietei Mia Hedstrom un ieņēma 9. vietu turnīrā.

Estonian Open 2018 dāmu individuālie rezultāti (PDF)

Kungu individuālajās sacensībās piedalījās 136 dalībnieki un labākie starti padevās Uldim un Valteram, kuri aizcīnījās līdz 17. vietai.

Valteram pirmā kārta bija brīva, bet nākamajā kārtā pretī stājās anglis Daniels Lee, kuru Valters pārspēja ar 4:2, nākamajā kārtā ar 4:1 tika pārspēts latvietis Gunārs Ozoliņš. Spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā Valters ar 3:4 piekāpās zviedram Par Riihonen. Valteram 17. vieta turnīrā.

Arī Uldim pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā ar 4:3 tika apspēlēts igaunis Andres Paal un tad nākamajā kārtā ar 4:2 tika pārspēts mūsu klubu agrāk pārstāvējušais Mareks Gražuls. Savukārt spelē par iekļūšanu astotdaļfinālā Uldis ar 3:4 atzina angļa Craig Veenman pārākumu un arī ieņēma 17.vietu. Ulda pretinieks vēlāk spēlēja pusfinālā, kurā ar 4:5 piekāpās nākamajam čempionam no Krievijas Aleksandram Oreškinam.

Žanim šis turnīrs padevās galīgi neveiksmīgs un turnīra otrajā kārtā (pirmā kārta bija brīva) ar 0:4 tika atzīts soma Heikki Tuomisto pārākums. Heiki vēlāk spēlēja pusfinālā, kurā ar 4:5 atzina nākamā vicečempiona angļa Neil Hembrow pārākumu. Žanim 65. vietaturnīrā.

Estonian Open 2018 kungu individualie rezultāti (PDF)

Estonian Masters 2018 (22.04)

Svētdienā tika aizvadītas dāmu un kungu Masters sacensības. Svētdeina dalībnieku skaits bija mazāks un dāmu konkurencē startēja 29 dalībnieces. Ieva pirmajā kārtā ar 0:4 atzina nākamās čempiones somietes Kirsi Vinikainen pārākumu un ieņēma 17. vietu turnīrā.

Estonian Masters 2018 dāmu individuālie rezultāti (PDF)

Arī kungu konkurencē dalībnieku skaits bija mazāks – 91 kungs. Teicams starts padevās Uldim, kurš pirmajā kārtā ar 4:o pārspēja somu, tad otrajā kārtā ar 4:2 latvieti Jāni Kalniņu. Trešajā kārtā Uldis ar 4:1 pārspēja Lietuvas izlases spēlētāju Donatas Matijoška. Uldis pārvarēja arī astotdaļfinālu (diemžēl rezultāts nav pieejams). Savukārt ceturtdaļfinālā ar 2:4 tika atzīts angļa Neil Hembrov pārākums un ieņemta 5. vieta turnīrā.

Valters pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja somu Seppo Jantti, bet jau nakamajā kārtā ar 3:4 piekāpās citam somam Jukka Laine un ieņēma 33. vietu turnīrā.

Žanim pirmā kārta bija brīva, bet nakamajā kārtā Žanis ar 4:2 parspēja krievu Denisu Novikovu. Savukārt spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 0:4 tika atzīts dāņa Brian Lokken pārākums un ieņemta 17. vieta turnīrā.

Estonian Masters 2018 kungu individualie rezultāti (PDF)

Tagad gatavojamies jau šajā nedēļas nogalē notiekošajām Profesionālās Darts Līgas 2. posma sacensībām un pēc tma jau maija vidū sekos BDO un WDF reitinga sacensības Lietuvā.