Mūsu spēlētāji Winmau Lithuania Open un Vilnius Open sacensībās

No 11. līdz 13. maijam Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tika aizvadītas pasaules un BDO reitinga sacensības šautriņu mešanā.

Piektdienas vakarā notika iesildošais pielozēto pāru turnīrs, kurā no mūsējiem piedalījās Valters Melderis un Uldis Zeitmanis. Vlaters pārī ar latvieti Kristīni Zaķīti ieņēma 9. vietu, bet Uldis pārī ar skotu Don Wilson ieņēma 17. vietu.

Winmau Lithuania Open 2018

Sestdienas sacensībās piedalījās 109 kungi un 34 dāmas. Mūsu klubu pārstāvēja Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis un Uldis Zeitmanis. Žanim un Uldim šis turnīrs bija svarīgs, jo tiek krāti punkti izlases kandidātu kvlaifikacijai pamata sastāvam.

Dāmu konkurencē sacensības sākotēji tika aizvadītas apakšgrupās. Ieva apakšgrupu spēlēs ar 3:4 piekāpās Kristīnei Mickus un dānietei Fie Nielsen, kā arī ar 1:4 nu jau norvēģietei Erikai Hansen un ar 0:4 lietuvietei Sandrai Rimkevičiutei. Tādējādi Ieva ienēma 5. vietu grupā un nekvalificējās izslēgšanas sēlēm.

Lithuania Open 2018 – dāmu rezultāti (PDF)

Kungu konkurencē labākais rezultāts padevās Uldim, kurš spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 2:4 atzina lietuvieša Lukas Tumenas pārākumu un ieņēma 17. vietu turnīrā.

Uldim apakšgrupā pirmā kārta bija brīva, bet nākamajā ar 1:4 tika atzīts holandieša Ad van Haaren pārākums un par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā bija jācīnās divmīnusa sistēmas zaudētāju zarā. Uldis ar 4:2 pārspēja angli Steve Allen un ar tādu pašu rezultātu arī holandieti Henri van Es un izšķirošajā cīņā par iekļūšanu labāko 32 spēlētāju sastāvā ar 4:0 pārspēja baltkrievu Sergeju Popovu.

Savuārt Valters un Žanis turnīrā ieņēma 33. vietas, jo apakšgrupu izšķirošajās cīņās, par iekļūšanu labāko 32 spēlētāju sastāvā, tika piedzīvoti zaudējumi.

Valters apakšgrupas pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja latviieti Emīlu Lībeku un nākamajā kārtā ar 4:2 holandieti Martin de Weijer. Grupas vinnētāju zara finālā Valters tikās ar turnīra 1. izsēto spēlētāju holandieti Jeffrey Spardaans un šoreiz piekāpās ar 1:4. Arī nākamajā spēlē, kas bija zaudētāju zara fināls ar 0:4 tika atzīts poļa Lukas Waclawski pārākums.

Žanis apakšgrupas pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja lietuvieti Gintaras Nagevičius un nākamajā ar 4:3 krievu Viktoru Kadegrovu. Savukārt vinnētāju zara finālā ar 2:4 tika atzīts holandieša Davy Verkooyen pārākums. Savukārt nākamajā spēlē zaudētāju zara finālā ar 2:4 tika atzīts krieva Viktora Kadegrova pārākums.

Lithuania Open 2018 – kungu rezultāti (PDF)

Winmau Vilnius Open 2018

Svētdienas sacensībās piedalījās 104 kungi un 32 dāmas. Svētdieas sacensībās Ieva nepiedalījās, bet kungu konkurencē klubu pārstāvēj Žanis Buklovskis, Valters Melderis un Uldis Zeitmanis. Arī šis turnīrs Žanim un Uldim bija svarīgs, jo tiek krāti punkti izlases kandidātu kvlaifikacijai pamata sastāvam.

Šoreiz labākie reultāti padevās Žanim un Valterm, kuri ieņēma 9. vietu. Žanis spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 3:4 atzina holandieša Hendrie Van Berkel pārākumu, bet vienu kārtu iepriekš ar 4:3 tika pārspēts skots Craig Burn. Apakšgrupas pirmajā kārtā Žanis ar 4:0 pārspēja lietuvieti Vytautas Stankevičius, bet nākamajā kārtā stājās pretī turnīra 2. izsētajam spēlētājam Darius Labanauskas un atzina tā pārākumu ar 0:4. Savukārt zaudētāju zarā Žanis ar 4:2 pārspēja baltkrievu Petr Bazalutski un ar 4:0 vēl vienu baltkrievu Sergeju Popovu. Savukārt zaudētāju zara finālā ar 4:3 tika pārspēts rumānis Adrian Pusch.

Valters astotdaļfinālā ar 1:4 piekāpās zveidram Ari Nevalainen, bet vienu kārtu iepriekš ar 4:1 pārspēja holandieti Ad van Haaren. Apakšgrupas pirmajā kārtā Valters ar 3:4 atzina baltkrieva Andrey Pontus pārākumu un tālāk bija jācīnās pa zaudētāju zaru, kur ar 4:0 tika pārspēts latvietis Gunārs Ozoliņš, ar 4:1 lietuvietis Ugnius Jankūnas un finālā ar 4:2 lietuvietis Julius Zubavičius.

Uldis arī svētdiena izcīnīja 17. vietu, jo spēlē par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 1:4 piekāpās anglim David Heath. Arī šoreiz Uldis bija sētais spēlētājs un pirmā kārta bija brīva. Nākamajā kārtā Uldis ar 4:1 pārspēja skotu Leonard Clouston un vinnētāju zara finālā ar 3:4 atzina cita skota Craig Burn pārākumu. Savukārt nākamajā spēlē ar 4:0 tika pārspēts anglis Steave Allen.

Vilnius Open 2018 – kungu rezultāti (PDF)