Mums, parstāvot Rīgas pilsētu, sudrabs LSVS 55. sporta spēles

22. jūnija Bauskā tika izspēlētas Latvijas Sporta Veterānu – Senioru savenības 55. sporta spēles šautrinu mešanā par godu Latvijas Valsts 100-gadei.

Mūsu klubam bija tas gods pārstāvēt Rīgas pilsētu, ko arī godam veicām izcīnot otro vietu. Šautru sacensībās piedalās komandas kuras sastāv no trīs kungiem un vienas dāmas. Tiek spēlēts “Krikets”.

No mūsu kluba Rīgas pilsētas komandu pārstāvēja Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis un Jurijs Botvinko.

Sacensībās piedalījās 8 komandas, kuras tika iedalītas dievās apakšgrupās. Apakšgrupās komandas spēlēja katra ar katru līdz divām uzvarām. Mūsu grupā bija ielozējusies vēl viena Rīgas komanda – Rīgas Sporta Veterānu komanda (RSVK), kā arī Tukuma un Gulbenes komandas, kamēr otrā grupā savā starpā spēkojās divas Bauskas komandas, Viļāni un Babīte. Izslēgšanas spēlēm kvalificējās trīs labākās komandas no katras apakšgrupas.

Sākums mums padevās diezgan smagnējs, jo pirmajās divās spēlēs piedzīvojām zaudējumus ar 1:2 pret RVSK un Tukuma komandām. Tad nedaudz pamainījām spēles taktiku un izšķirošajā apakšgrupas spēlē spējām izcīnīt uzvaru ar 2:0 un ieņemot 3. vietu kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kartā mums pretī nāca citas apakšgrupas otra labākā komanda Viļāni, kuru pārstāvēja Marija Ružāne, Rihards Tomašickis, Laimonis Naglis un Aivars Šuka. Ļoti saspringtā spēlē mum sizdevās izcīnīt uzvaru ar 2:1 un iekļūt sacensību pusfinālā, kur mums nācās atkārtoti tikties ar mūsu apakšgrupas komandu RSVK, kas ieņēma pirmo vietu pēc apakšgrupu spēlēm un automātiski kvalificējās pusfinālam.

Pusfinālā mums izdevās revanšēties RSVK par apakšgrupā piedzīvoto zaudējumu un uzvarot ar 3:1 kvalificējāmies finālam. Zīmīgi, ka otrajā pusfinālā tikās Bauskas pirmā komanda kura cīnījās ar vēl vienu mūsu apakšgrupas komandu Tukums. Šajā duelī pārāki bija mājnieki.

Lai gan finālu mūsu spēlētāji iesāka veiksmīgāk un izvirzījās vadībā ar 1:0, tomēr turpinājumā spēle pazuda un mūsējiem to neizdevās atgūt tādājādi atzīstot mājnieku pārākumu ar 1:3. Bauskas pirmo komandu pārstāvēja Areta Kovaļevska, Oskars Kovaļevskis, Arnis Vents un Raimonds Jankūns.

Trešajā vietā ierindojās Tukuma komanda, kura spēlē par 3. vietu pārspēja RSVK.

Apsveicam čempionus un lepojamies ar mūsu spēlētāju sasniegto.