Ievai un Žanim trešā vieta Liliju Kausā 2018

14. jūlijā Vecumniekos notika tradicionālais vasaras turnīrs jauktajiem pāriem Liliju Kauss 2018, kurš ik gadu notiek Liliju svētku ietvaros. Šis bija jau 12. gads pēc kārtas, kad notika šāds turnīrs. Lai gan sākotnēji tika izsludināta pieteikšanās līdz 24 pāriem, tad dēļ lielā pieprasījuma pieļaujamais dalībnieku skaits tika palielināts līdz 32 pāriem. Diemžēl gan pēdējā mirklī divi pāri neieradās un sacensībās piedalījās 30 jauktie pāri.

No mūsu kluba šajās sacensībās piedalījās Ieva Brikmane-Buklovska un Žanis Buklovskis, kuri 2008. gadā spēja izcīnīt čempionu titulu šajā turnīrā.

Mūsu duets tika ielozēts vienā grupā ar Andu Siemani (Jēkablis)/ Laimoni Nagli (Kārsava) un baušķeniekiem Birutu Skvirecku un Raimondu Jankūnu. Sākums mūsējiem izvērtās pasmags un pirmajā spēlē ar 1:3 tika atzīts Andas un Laimoņa pārākums. Taču otrajā spēlē Ieva un Žanis ar 3:1 pārspēja Birutu un Raimondu. Ar to bija pietiekoši, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā Ievai un Žanim pretī stājās lietuvieši Irena Čipliene un Arūnas Čiplys. Ja sākotnēji abi dueti vinnēja pa vienam legam, tad nākamos divus legus vinnēja Ieva un Žanis oponentiem nedodot iespējas pat pietuvoties nobeigumiem.

Ceturtdaļfinālā pretī nāca vietējie Olita Simaško un Edgars Simaško. Arī šajā spēlē mūsu duets nodemonstrēja stabilu un pārliecinošu sniegumu svinot uzvaru 3:0 un iekļūstot pusfinālā.

Pusfinālā pretī nāca Priekules kluba pārstāvji Kristīne un Kristaps Mickus. Spēle izvērtās spraiga un interesanta. Mūsu duetam nedaudz pietrūkta aukstasinības pie dubulto realizācijas kā rezultātā tika piedzīvots zaudējums ar 1:3.

Cīņā par 3. vietu mūsējie atkal tikās ar savas apakšgrupas spēlētājiem Andu un Laimoni. Arī šī spēle izvērtās gana spraiga, jo neviens duets nespēja iegūt pārsvaru lielāku par vienu legu. Šoreiz cīņā līdz četru legu uzvarai ar 4:3 uzvaru svinēja mūsu duets ieņemot turnīrā 3. vietu.

Finālā Kristīne un Kristaps ar 4:0 pārliecinoši pārspēja lizumieti Zeltīti Stradi un jēkabpilieti Rihardu Tomašicki izcīnot čempionu titulu.

Savukārt gandarījuma jeb “čaiņiku” turnīru uzvarēja Marija Ružāne un Aivars Šutka no Viļāniem.

Lepojamies ar mūsu kluba spēlētāju sasniegumiem un vēlamies izteikt lielu pateicību Liliju Kausa organizatoram Reno Rogam un visiem, kas viņam palīdzēja noorganizēt un novadīt šo lielisko turnīru. Kā arī apsveicam visus godalgoto vietu ieguvējus.

Tiekamies pēc gada Vecumniekos.