Mūsu spēlētājiem sekmīgi starti Priekules Kausā 2018

18. un 19. augustā tika aizvadītas Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā Priekules Kauss 2018. Sestdienā tika aizvadītas individuālās sacensības, kurās piedalījās 9 juniori, 50 kungi un 16 dāmas.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Kirils Staruhins, Atis Bialkovskis, Zigmunds Krauklis un Rihards Vosulis-Grigulis.

Inidividuālās sacensības

Individuāli labākais starts padevās Žanim Buklovskim, kurš spēja aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam un tajā ar 0:4 piekāpjoties nākamajam otrās vietas ieguvējam baltkrievam Elldaram Abduajevam ieņēma 5. vietu. Astotdaļfinālā Žanis ar 4:0 sagrāva lietuvieti Arturas Galdikas, bet vienu kārtu iepriekš saspringtā spēlē ar 4:2 pārspēja Arni Kupču. Apakšgrupā Žanis ar 4:0 pārspēja Armandu Strelēviču un ar 4:1 citu mūsu kluba pārstāvi Rihardu.

Rihards savukārt apakšgrupā arī ar 4:2 pārspēja Armandu un izslēgšanas spēlēm no apakšgrupas kvalificējās, kā otrais. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Rihards ar 0:4 piekāpās lietuvietim Mindaugas Barauskas un ieņēma 17. veitu turnīrā.

Uldis apakšgrupā ar 4:0 pārspēja Gati Brikovu un Mariusu Adakausku ienemot pirmo vietu apakšgrupu spēlēs. Izslēgšana spēļu pirmajā kārtā Uldis tikās ar Madaru Razmu un ļoti augstvērtīgā spēlē atzina Madara pārākumu ar 1:4 ieņemot 17. vietu turnīrā.

Kirils apakšgrupu spēlēs izcīnīja vienu uzvaru ar 4:2 pār Arturu Bauzi un ar 3:4 atzina Riharda Slišāna pārākumu rezultātā ieņemot 1. vietu apakšgrupā. Izslēgšana spēļu pirmajā kārtā Kirils ar 2:4 atzina Erikas Mačiunas pārākumu un ieņēma 17. vietu.

Līdzīgi arī Atis apakšgrupā ar 2:4 piekāpās Ilmāram Dūniņam un ar 4:1 pārspēja Zigmāru Zarānu ieņemot otro vietu apakšgrupā. Izslēšanas spēļu pirmajā kārtā Atis ar 0:4 piekāpās spēcīgajam Aigaram Strēlim un ieņēma 17. vietu apakšgrupā.

Savukārt Zigmunds apakšgrupā ar 1:4 piekāpās Laimonim Naglim un ar 0:4 atzina lietuvieša Arturas Galdikas pārākumu. Zigmunds turpināja spēles gandarījuma turnīrā kur otrajā kārtā ar 1:2 atzina Senta Sikšņa pārākumu un ieņema dalītu 33. vietu turnīrā.

Dāmu konkurencē Ieva apakšgrupā ar 2:4 atzina Kristīnes Mickus un ar 1:4 Kristīnes Zaķītes pārākumus, kā arī ar 4:1 pārspēja Anitu Punculi un ieņēma 3. vietu apakšgrupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Ieva ar 3:4 atzina minimālu Marijas Ružānes pārākumu un ieņēma 9. vietu turnīrā.

Inidividuālo sacensību rezultāti

Pāru sacensības

Svētdienā tika aizvadītas pārus sacensības kungu un dāmu konkurencē kurās piedalījās 24 kungu un 8 dāmu pāri.

Teicams starts padevās mūsu vadošajiem spēlētājiem Žanim un Uldim, kuri parī spēlēs arī šī gada Latvijas izlases sastāvā. Žanis ar Uldi izcīnīja otro vietu turnīrā vien finālā piekāpjoties baltkrieviem Eldaram Abdulajevam un Dmitrijam Bekham ar 1:4.

Pusfinālā mūsu duets ar 4:1 pārspēja Irlavas kluba pāsrstavjus Gati Ozolu un Gati Brikovu. Ceturtdaļfinālā mūsējie ar 4:2 pārspēja lietuviešus Sigitas Kavajauskas un Arturas Galdikas, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēti Klondaikas kluba pārstāvji Arnis Kupčs un Zigmārs Zarāns. Apakšgrupu spēlēs mūsu duets ar 4:1  parspēja Bams kluba pārstāvjus Ditmāru Kalēju un Uldi Vrublevski, kā arī ar 4:0 Ilmāru Dūniņu un Daini Brigeru.

Otrs mūsu duets Rihards un Zigmunds pirmo reizi kopā spēlēja pāru spēlēs un cīnījās atzīstami. Apakšgrupā mūsu spēlētāji piedzīvoja divus minimālus zaudējumus ar 3:4 pret lietuviešiem Šarūnas Šukaitis un  Edmundas Stugaitis, ka arī pret Ēriku Gertneru un Artūru Auderu ieņemot 17. vietu turnīrā.

Dāmu konkurencē Ieva starēja pārī ar kadreizējo mūsu kluba pārstāvi, kura tagad pārstāv Bams kubu – Sandiju Andersoni. Lai gan starts dāmām nebija īpaši veiksmīgs tomēr tās spēja ieņemt trešo vietu turnīrā. Pusfinālā Ieva un Sandija ar 0:4 piekāpās Andai Seimanei un Kristīnei Zaķītei. Ceturtdaļfinālā Ieva un Sandija ar 4:2 pārspēja Olgu Kaņepu un Ilzi Ozolu.

Apakšgrupā Ieva un Sandija ar 0:4 piekāpās Andai un Kristīnei, kā arī ar 3:4 atzina Aretas Kovaļevskas un Ilvas Kalniņas pārākumu, bet trešajā spēlē ar 4:1 pārspēja Latvijas izlases spēlētājas Irēnu Bauzi un Kristīni Mickus.

Pāru sacensību rezultāti

Nākamās sacensības, kurs tiks iekļautas Latvijas reitingā notiks 15. septembrī Igaunijas pilsētā Pērnavā, kad tiks aizvadītas 2018. gada Baltijas Kausa sacensības, kurās mūsu klubs būs ļoti palši pārstāvēts ar divām kungu komandām, kā arī Žanis un Udis pārstāvēs Latvijas izlasi, kā arī Ieva startēs kopā ar Bams kluba dāmām.