Uldim bronza Saulkrastu Kausā 2018

Pagājušā nedēļas nogalē 4. augustā pēc vasaras pārtraukuma atsākās Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā. Uz Saulkrastu Kausu 2018 bija ieradušies 54 kungi un 21 dāma. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja vienīgā mūsu dāma Ieva Brikmane-Buklovska un septiņi kungi Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Valters Melderis, Atis Bialkovskis, Kirils Staruhins, Aleksandrs Līgotnis un kluba jaunpienācējs Rihards Vosulis-Grigulis.

Kungi individuāli

Veiksmīgais starts padevās Uldim Zeitmanim, kurš spēja aizcīnīties līdz 3. vietai. Pusfinālā Uldis ar 3:5 atzina Latvijas reitinga līdera u izlases komandas biedra Kristapa Mickus pārākumu. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā Uldis ar 4:2 pārspēja Gati Ozolu, astotdaļfinālā ar 4:3 pārspēja Raimondu Jankūnu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja igauni Andres Paal. Savukārt apakšgrupā Uldis ar 4:0 pārspēja Česlavu Šakeli un ar 4:1 Ralfu Laumani un mūsu kluba biedru Kirili Staruhinu tādējādi ieēnot pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt Kirils Staruhins apakšgrupā pārspēja Česlavu Šakeli, bet izšķirošajā cīņā par kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm ar 2:4 piekāpās Ralfam Laumanim un ieņēma 33. vietu turnīrā.

Vēl teicams starts padevās Atim, kurš astotdaļfinālā ar 0:4 atzina Riharda Tomašicka pārākumu. Izslēgšana spēļu pirmajā kārtā Atis ar 4:3 pārspēja Aivi Konstantinoviču. Savukārt apakšgrupā Atis ar 4:3 pārspēja Jāni Kupši un ar 1:4 piekāpās mūsu kluba biedram Valteram, tādējādi ieņemot 2. vietu apakšgrupā. Atim 9. vieta turnīrā.

Valters apakšgrupā ieņēma 1. vietu jo arī pārspēja Jāni Kupši ar 4:2. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Valters ar 3:4 atzina Emīla Lībeka pārākumu un ierindojās 17. vietā.

17. vietā šoreiz palika arī iepriekšējos divus reitinga turnīrus labi aizvadījušais Žanis. Šoreiz Žanim neveiksmīga izvērtās izslēgšana spēļu pirmā kārta, kurā pagalam nesekmējās dubulto realizācija, lai gan visos legos Žanis bija pārliecinošā vadībā. Žanis ar 0:4 atzina Aivara Šutkas pārākumu un ierindojās 17. vietā. Apakšgrupā Žanis ar 4:2 pārspēja igauni Toomas Tammaru un ar 4:0 Daini Birgeru, bet ar 1:4 piekāpās Madaram Razmam un tieši šajā spēlē jau iezīmējās problēmas ar dubultajiem.

Mūsu kluba jaunpienācējs Rihards apakšgrupā ar 4:3 pārspēja Jāni Bačkinu, bet ar 2:4 atzina Arņa Kupča un ar 0:4 Naura Gleglu pārākumus. Tādējādi ieņemot 3. vietu grupā un 33. vietu turnīrā.

Savukārt Aleksandrs Līgotnis apakšgrupā ar 1:4 piekāpās Gunāram Ozoliņam un ar 0:4 atzina igauņa Raido Kruusve pārākumu. Arī Aleksandram 33. vieta turnīrā.

Kungu rezultāti

Dāmas individuāli

Ieva apakšgrupu spēlēs ar 0:3 atzina Zeltītes Strades un Andas Seimanes pārākumus, kā arī ar 1:3 piekāpās Kristīnei Zaķītei. Savukārt izšķirošajā spēlē par vietu izslēgšanas spēlēs ar 3:0 pārspēja Olgu Kaņepu.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Ievai pretī stājās lietuviete Algina Juknaite. Ieva šajā duelī bija pārāka ar 4:2 un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kurā gan ar 0:4 atzina Sarmītes Lavrentjevas pārākumu un ieņēma 5. vietu turnīrā.

Dāmu rezultāti

Papildspēle “BULLIS”

Sacensībās tika arī izspēlēta papildspēle “BULLIS”, kurā it kā bija uzvarējis Madars Razma gūstot 550 punktu, bet vēlāk pārskaitot punktu tika konstatēts, ka Žanim bija nekorekti saskaitīta kopsumma un 575 punktu vietā tika ierakstīti 525 punkti. Tādējādi šajā komponentē labākais bija Žanis. Otrais ar 550 punktiem Madars un trešais labākais vēl viens mūsu kluba spēlētās Atis Bialkovskis, kurš guva 450 punktus uz buļļiem.

Savukārt dāmu konkurencē ar 250 punktiem labākā bija Kristīne Mickus, otrā ar 225 punktiem mūsu kluba spēlētāja Ieva un trešā ar 175 punktiem Irēna Bauze.

Svētdienā tika izspēlētas pāru sacensības, bet tajās šoreiz neviens mūsu kluba pārstāvis nepiedalījās.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības Priekules Kauss 2018 notiks pēc nepilnām divām nedēļām no 18.-19. augustam.