Žanis Buklovskis un Uldis Zeitmanis iekļauti Latvijas izlasē

Šī gada marta sākumā informējām, ka divi mūsu kluba spēlētāji ir iekļauti 2018. gada Latvijas kungu izlases kandidātos un cīnīsies par vietu pamata sastāvā. Kāds laiks ir pagājis un pašu galveno piemirsām pieminēt – abi mūsu spēlētāji ir iekļauti Latvijas izlases pamata sastāvā startam Eiropas Kausā 2018, kurš no 25. līdz 29. septembrim notiks Budapeštā, Ungārijā.

Bez mūsu spēlētājiem kungu izlasi pārstāvēs arī divi ŠMK Priekule kluba pārstāvji Kristaps Mickus un Aigars Strēlis.

Savukārt dāmu izlases pamata sastāvā iekļautas Kristīne Mickus un Irēna Bauze (abas ŠMK Priekule), kā arī Anda Seimane (BDK Lūsis) un Marija Ružāne (SK Kuorsova).

Pieredzējušākais spēlētājs šajā sastāvā ir Žanis Buklovskis, kuram šī būs jau ceturtā reize, kad tiks pārstāvēta Latvijas izlase Eiropas vai Pasaules kausos. Vienīgais spēlētājs, kurš Latvijas izlasi līdz šim ir pārstāvējis četras reizes ir Uldis Ērkšķis (1994., 1995., 1996. un 1998. gadā). Lai gan 1995. gads ir visneskaidrākais par kuru pašlaik ir visskopākā informācija un īsti nav skaidrs pilns izlases sastāvs.

Žanis izlasi iepriekš ir pārstāvējis trīs reizes 2002., 2007. un 2008. gadā.

2002. gada Eiropas Kausā individuāli tika piedzīvots zaudējums ar 0:4 pret francūzi Jean Luc Leclercq un ieņemta 65. vieta, pāros ar Ronaldu Mežalu ar 2:4 tika atzīts somu dueta Marko Pusa un Jarkko Komula pārākums un ieņemta 17. vieta. Savukārt komandās tika piedzīvoti četri zaudējumi ar 1:9 pret Holandi un Īru Republiku, ar 0:9 pret Dāniju un 5:9 pret Šveici.

2007. gada Pasaules Kausā Žanis individuāli aizcīnījās līdz 17. vietai, kur cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā ar 1:4 tika atzīts skota Paul Hanvidge pārākums. Vienu kārtu iepriekš sīvā cīņā ar 4:3 tika pārspēts kanādietis Wayne Pike un vēl vienu kārtu iepriekš Itālijas pārstāvis ar 4:1. Šāds panākums līdz šim ir padevies tikai vēl vienam Latvijas izlases spēlētājām Guntaram Grebskim, kurš individuāli līdz 17. vietai aizcīnījās 2011. gada Pasaules Kausā.

Pāru sacensībās Žanis pārī ar Juri Aleksānu pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Trinidadas duetu, bet nākamajā ar 2:4 atzina Īru republikas dueta pārākumu ieņemot 33. vietu. Savukārt komandās Tika izcīnītas uzvaras pret Trinidadas un Šveices izlasēm un piedzīvoti zaudējumi pret Somiju un ASV ieņemot trešo vietu grupā un nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

2008. gada Eiropas Kausā Žanis individuāli ar 2:4 piekāpās Krievijas pārstāvim Andrey Ratnikov un ieņēma 65. vietu. Pāros ar Oskaru Kovaļevski ar 0:4 tika atzīts velsiešu Wayne Warren un Gareth Holt pārākums ieņemot 17. vietu. Savukārt komandās tika piedzīvoti pieci zaudējumi – ar 0:9 pret Skotiju, ar 1:9 pret Norvēģiju, Vāciju un Itāliju, kā arī 3:9 pret Austriju.

Aigaram šis būs jau trešais starts izlases sastāvā un iepriekš Latvijas izlase ir pārstāvēta 2003. gada Pasaules Kausā un 2016. gada Eiropas kausā.

2003. gadā Aigars individuāli ār 0:4 atzina japāņa Hiroishi Watanobe pārākumu un ierindojās 65. vietā. Pāros ar 0:4 tika atzīts holandiešu pārākums un ieņemta 65. vieta. Savukārt komandās ar 9:1 pārspētas Turks & Caicos salas un piedzīvoti trīs zaudējumi ar 3:9 pret Skotiju un 7:9 pret Velsu un Beļģiju.

2016. gadā individuāli Aigars ar 2:4 atzina norvēģa Cor Dekker pārākumu un ierindojās 65. vietā. Pāros ar Madaru Razmu ar 3:4 tika atzīts serbu Aco Babic un Dejan Kovacevic pārākums un ieņemta 33. vieta. Komandās ar 9:1 tika pārspēti grieķi un piedzīvoti divi zaudējumi ar 3:9 pret Lietuvu un 6:9 pret Beļģiem.

Dāmu konkurencē Irēna Bauze un Anda Seimane, jau vienu reizi ir pārstāvējušas Latvijas izlasi iepriekšējā Eiropas Kausā, kurš 2016. gadā notika Holandē.

Individuālajās sacensībās Anda ar 3:4 piekāpās ziemeļīrietei Kayleigh O’Neill un ieņēma 65. vietu. Tādu pašu vietu ieņēma arī Irēna Bauze, kura ar 0:4 atzina velsietes Ann-Marie Potts pārākumu.

Pāru spēlēs dāmām veicās labāk, jo pirmās kārtas tika pārvarētas un ieņemtas 17. vietas turnīrā. Anda pārī ar Kristīni Kuzmani pirmajā spēlē ar 4:3 pārsēja norvēģietes un nākamajā kārtā ar 0:4 atzina Vācijas dueta pārākumu. Savukārt Irēna pārī ar Zeltīti Stradi pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja grieķietes, bet nākamajā kārtā ar 1:4 atzina Norvēģu dueta pārākumu.

Komandu sacensībās apakšgrupā tika piedzīvoti divi zaudējumi ar 1:9 pret Vāciju un 2:9 pret Poliju.

Četriem izlases spēlētājiem Kristapam Mickus, Uldim Zeitmanim, Kristīnei Mickus un Marija Ružānei šī būs pirmā reize, kad tie startēs šāda līmeņa sacensībās.

Mūsu izlasi vēl pirms Eiropas Kausa gaida pārbaudījums 2018. gada Baltijas kausā kurš no 15. – 16. septembrim notiks Igaunijā.

Novēlam Latvijas spēlētājiem mērķtiecību un cīņas sparu, kā arī cīnīties tikai par augstākajiem mērķiem un rezultātiem.