Mūsu spēlētāji Baltijas kausā (papildināts)

No 14. līdz 16. septembrim Pērnavā tika aizvadītas Baltijas kausa sacensības šautriņu mešanā, kurās piedalījās arī vienpadsmit mūsu kluba pārstāvji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Jurijs Botvinko, Valters Melderis, Atis Bialkovskis, Haralds Trankals, Kirils Staruhins, Vladislavs Stebunovs, Zigmunds Krauklis un Ralfs Bialkovskis. Kopumā šajās sacensībās piedalījās 172 spēlētāji no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Anglijas – 128 kungi un 44 dāmas.

Vislielākā pārstāvība sacensībās bija tieši no Latvijas – 14 kungu (no 32) un 6,5 dāmu (no 11) komandas, tad sekoja Igaunija ar 11 kungu un 2 dāmu komandām, Lietuva – 2 kungu un 1 dāmu komanda, Anglija – 1 kungu un 1 dāmu komanda, kā arī pa divām kungu komandām no Baltkrievijas un Krievijas.

Baltijas Kauss 2018 dāmām

Ieva startēja dāmu komandā kopā ar bijušo mūsu kluba spēlētāju Sandiju Andersoni, kura tagad pārstāv Bams klubu, kā arī vēl vienu Bams kluba pārstāvi Helēnu Brūnu un Priekules kluba spēlētāju Laimu Upenieci. Individuālajās sacensībās Ievai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā ar 4:0 tika pārspēta igauniete Mirell Maken. Trešajā kārtā Ieva ar 4:1 pārspēja Kristīni Kuzmani un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ļoti sīvā cīņā tikai ar 3:4 atzina šī gada Latvijas izlases spēlētājas Irēnas Bauzes pārākumu.

Komandu sacensībās meitenes apakšgrupu spēlēs svinēja divas uzvaras ar 9:4 un 9:7, kā arī piedzīvoja divus zaudējumus ar 2:9 un 6:9 apakšgrupā ierindojoties 3. vietā. Ceturtdaļfinālā tomēr tika piedzīvots zaudējums pret 50+1 komandu ar 4:9 un piektā vieta komandu sacensībās.

Pāru sacensības Ieva startēja vienā pārī ar Sandiju un pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspētas igaunietes, bet otrajā kārtā ar 4:1 Vecpiebalgas kluba pārstāves Avelīna Lāce un Zanda Jurkāne. Savukārt ceturtdaļfinālā Ievai un Sandijai pretī stājās Latvijas izlases duets Anda Seimane un Marija Ružāne, kuras šoreiz bija pārākas ar 4:2.

Tādējādi Ievai 5. vieta visās trīs disciplīnās, kā arī komandu kopvērtējumā 6. vieta no 11 komandām.

Dāmu sacensību rezultāti

Baltijas Kauss 2018 kungiem

Kungu konkurencē mūsu klubs tika pārstāvēts ar divām komandām – Paddy Darts Riga I un II, kā arī Žanis ar Uldi pārstāvēja Latvijas izlasi.

Paddy Darts Riga I komanda

Mūsu kluba pirmo komandu pārstāvēja Valters, Atis, Haralds un Jurijs. Individuālajās sacensībās Valters pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Rihardu Slišānu, otrajā kārtā ar 4:1 pārspēja Arni Kupču, bet trešajā kārtā ar 1:4 piekāpās Naurim Gleglu un ieņēma 17. vietu. Haraldam izdevās pārvarēt pirmo kārtu ar 4:0 pārspējot Andres Kasper, bet jau otrajā kārtā ar 1:4 tika atzīts izlases spēlētāja Kristapa Mickus pārākums un 33. vieta turnīrā. Jurijs pirmajā kārtā ar 0:4 piekāpās igaunim Meelis Aule, bet Atis ar 1:4 piekāpās krievam Denisam Novikovam un abi ierindojās 65. vietā.

Komandu sacensībās tika piedzīvoti divi zaudējumi ar 2:9 un viens ar 4:9 ieņemot 4. vietu grupā un nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Pāru sacensībās Jurijs duetā ar Haraldu pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja baušķeniekus Oskaru Kovaļevski un Aivi Konstantinoviču. Otrajā kārtā ar tādu pašu 4:1 tika pārspēts igauņu duets Rando Kadopa un Jan Kapaun. Savukārt spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 2:4 tika atzīts liepājnieku Jāņa Kupša un Ulda Buļko pārākus ieņemot 9. vietu. Savukārt Valters ar Ati pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpās Aivaram Šutkam un Laimonim Naglim un ierindojās 33. vietā.

Kopvērtējumā mūsu komanda ierindojās 22. vietā

Paddy Darts Riga II komanda

Otro komandu pārstāvēja Kirils, Vladislavs, Zigmunds un Ralfs. Individuālajās spēlēs Kirils pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Zigmāru Zarānu, bet otrajā kārtā ar 1:4 atzina Mareka Gražuļa pārākumu un ierindojās 33. vietā. Vladislavs pirmajā kārtā ar 2:4 atzina Emīla Lībeka pārākumu, Zigmunds ar 0:4 piekāpās krievam Aleksandram Shevel un Ralfs ar 0:4 atzina Matīsa Skaba pārākumu.

Komandu sacensības mūsējie piedzīvoja trīs zaudējumus ar 5:9, 1:9, 2:9 un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Pāru sacensībās Zigmunds ar Ralfu ar 0:4 piekāpās Emīlam Lībekam un Jānim Kalniņam, Kirils un Vladislavs ar 0:4 atzina Rūdolfa Mežecka un Ingusa Trušinska pārākumu un abi dueti ierindojās 33. vietā.

Kopvērtējumā otrā komanda ierindojās dalītā 31. vietā.

Latvijas izlases komanda

Latvijas izlases rindās startēja vēl divi mūsu kluba pārstāvji Žanis un Uldis. Lai gan izlase protams cerēja uz ko vairāk, tad tomēr jāatceras, ka šis ir tikai sagatavošanās posms pirms Eiropas Kausa, kurš no 24. – 29. septembrim norisināsies Budapeštā.

Individuālajās sacensībās Uldim bija visneveiksmīgākā izloze un pirmajā kārtā ielozējās ļoti spēcīgais anglis Matthew Dickinson, kuram Udis piekāpās ar 1:4. Tikmēr Žanis pirmajā kārtā tikai ar 4:3 pārspēja lietuvieti Antanas Galdikas, jo sākumā bija problēmas ieiet spēlē un tikai izšķirošajā legā nodemonstrējot teicamu sniegumu un to pabeidzot ar 14. šautru spēle tika vinnēta. Otrajā kārtā ar 4:2 tika pārspēts Uldis Vrubļevskis, kurš izrādīja nopietnu pretestību. Trešajā kārtā Žanis neatstāja nekādas iespējas lietuvietim Tomasam Šakim pārspējot to ar 4:1. Savukārt ceturtajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts igaunis Toivo Engelbrecht. Ceturtdaļfinālā Žanim neizdevās “atvērt” dubultos sektorus, kā rezultātā tika piedzīvots zaudējums ar 0:4 pret Aivaru Šutku. Tādējādi Žanim 5. vieta.

Komandu sacensībās apakšgrupu spēlēs Latvijas izlasei neviens nespēja izrādīt pretestību un mūsu spēlētāji svinot uzvaras ar 9:2, 9:1 un 9:0 kā pirmie kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kurās diemžēl tika piedzīvots zaudējums 7:9 pret komandu no Krievijas un ieņemta 9. vieta.

Pāru sacensībās Žanis ar Uldi pirmajā kārtā ļoti sīvā cīņā ar 3:4 atzina angļu Matthew Dickinson un Alex Clyburn pārākumu ieņemot 33. vietu.

Latvijas kungu izlase kopvērtējumā ieņēma 5. vietu.

Kungu sacensību rezultāti

Paldies mūsu atbalstītājiem

Īpašs paldies mūsu ilggadējam atbalstītājam Paddy Whelan’s Irish Pub, kur spēlējam katru ceturtdienu. Tāpat paldies mūsu atbalstītājiem Winmau Darts un Elkor Sport lai mēs varētu spēlēt uz labākajiem mērķiem, kā arī ELRE.lv kas dod mēneša balvas mūsu turnīriem.

Tāpat šogad saņēmām īpašu atbalstu, lai mūsu komandas varētu piedalīties šī gada Baltijas Kausā, no Rentadisplay (SidusNet) un Aniss SIA.

Nākamās sacensības notiks jau 22. septembrī, kad Iralvā tiks aizvadīts pirmais Irlavas Kauss, kā Latvijas reitinga sacensības.