Mūsu spēlētāji Irlavas Kausā 2018

22. septembrī tika aizvadīts kārtējais šautriņu mešanas Latvijas reitinga sacensību posms – Irlavas kauss 2018. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja 8 kluba spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Valters Melderis, Haralds Trankals, Atis Bialkovskis, Ralfs Bialkovskis un Aleksandrs Līgotnis.

Dāmu sacensības

Dāmu konkurencē piedalījās 14 dāmas. Ieva apakšgrupu spēlēs ar 2:4 piekāpās Latvijas izlases spēlētājai Irēnai Bauzei un svinēja divas uzvaras ar 4:3 pār Avelīnu Lāci un 4:0 pār Ilzi Ozolu. Ieva izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā otrā.

Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā Ieva tikās ar Andu Seimani un atzina tās pārākumu ar 0:4. Anda vēlāk izcīnīja Irlavas Kausu 2018.

Dāmu sacensību rezultāti

Kungu sacensības

Labākie starti padevās mūsu kluba līderiem Žanim un Uldim, kur spēja aizcīnīties līdz ceturtdaļfināliem, kuros abi atzina savu pretinieku pārākumu ar minimālus 3:4.

Žanis ceturtdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Laimonim Naglim un ierindojās 5. vietā. Astotdaļfinālā Žanis ar 4:1 pārspēja Gati Ozolu, bet vēl kārtu iepriekš ar 4:0 tika pārspēts Gatis Brikovs. Apaksgrupu spēlēs Žanis ar 2:3 piekāpās Emīlam Lībekam un svinēja četras uzvaras – ar 3:0 pārspējot Aleksandru Līgotni, Raimondu Mazbergu un Igru Ņikitinu un ar 3:1 pārspējot Guntaru Stari.

Uldis ceturtdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Oskaram Kuzmanam un arī ierindojās 5. vietā. Iepriekšējā kārtā Uldis ar 4:1 pārspēja citu mūsu kluba pārstāvi Valteru Melderi, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts Ilmārs Dūniņš. Apakšgrupā Uldis ar 3:2 pārspēja Rihardu Slišānu un Guntaru Stipinu, kā arī ar 3:0 Kasparu Dubru, kā aŗi piedzīoja 2 zaudējumumus ar 0:4 pret Madaru Razmu un 1:4 pret Kasparu Abramenko.

Valters pēc zaudējuma Uldim ieņēma 9. vietu turnīrā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kartā Valters ar 4:2 pārspēja Igoru Ņikitinu. Savukārt apakšgrupā Valters ar 3:0 pārspēja Arni Keinbergu un ar 3:1 Jāni Puško un Gati Brikovu, kā arī piedzīvoja vienu zaudējumu ar 0:3 pret Aivaru Šutku.

Vēl līdz 9. vietai aizcīnījās arī Haralds Trankals, kurš stotdaļfinālā ar 2:4 atzina Aigara Strēļa pārākumu. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Haralds ar 4:0 pārspēja Uldi Vrubļevski. Apakšgrupā Haralds ar 3:1 pārspēja Sandi Kipenu un Aināru Zandersonu, kā arī  ar 3:0 pāspēja Gunāru  Ozoliņu. Kā arī ar 0:3 atzina Jāņa Kalniņa pārākumu.

Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Atis Bialkovskis ar 2:4 atzina Riharda Tomašicka pārākumu un ierindojās 17. vietā. Apakšgrupā Atis ar 3:0 pārspēja Reno Rogu un Gunti Kivriņu, kā arī ar 0:3 piekāpās Aigaram Strēlim, Uldim Buļķo un Oskaram Kuzmanam.

Diemžēl Aeksandrs un Ralfs izslēgšanas spēlēm nekvalificējās un ieņēma 33. vietu turnīrā. Aleksandrs apakšgrupā ar 3:0 pārspēja Raimondu Mazbergu un piedzīvoja 4 zaudējumus no kuriem divus ar 0:3 pret Žani un Jāni Kalniņu un divus ar 1:3 pret Guntaru Stari un Igoru Ņikitinu. Aleksandrs gandarījuma turnīrā nestartēja.

Savukārt Ralfs ar 0:3 atzina Laimoņa Nagļa, Ulda Vrubļevks un Ērika Gertnera pārākumus, ka arī ar 1:3 piekāpās Sentim Siksam un Sandrim Vītolam. Arī Ralfs ieņēma 33. vietu turnīra. Ralfs gandarījuma turnīra pirmajā kārtā ar 0:2 atzina Gunta Kivriņa pārākumu.

Kungu sacensību rezultāti

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 27 oktobrī, vēju pilsētā Liepājā, kad norisināsies Windcut Liepājas kauss 2018.