“Asās adatas” – kuplāk pārstāvētais klubs “Latvia Open 2018” sacensībās

No 9. līdz 11. novembrim Rīgā, viesnīcā „Bellevue Park Hotel Riga” norisinājās starptautiska mēroga šautriņu sacensības Latvia Open 2018, kurās piedalījās arī mūsu kluba spēlētāji. Uzreiz vēlamies sev uzsist pa plecu un palepoties, ka bijām viskuplāk pārstāvētais klubs šajās sacensībās ar 11 vīriem un 1 dāmu dalībnieku skaitā. Klubs nodrošināja bezmaksas dalību individuālajās sacensībās visiem kluba biedriem.

 

Piektdienas vakarā (09.11.) tika organizēts iesildīšanās pielozēto pāru turnīrs.

Tajā piedalījās arī vairāki mūsu kluba biedri, taču par sasniegtajiem rezultātiem vai piedzīvotajiem sarūgtinājumiem vēsture klusē. Un varbūt labi, ka tā, jo šīs sacensības reizēm var būt pat bīstamas. Kāpēc tā – par to nedaudz vēlāk.

 

Sestdienā (10.11.) tika organizētas individuālās sacensības gan dāmu, gan kungu, gan jauniešu konkurencē.

Jauniešu mūsu klubā pagaidām gan nav, taču kas zina – varbūt kaut kad nākotnē…

Dāmu konkurencē klubu pārstāvēja Ieva Brikmane-Buklovska, kura pirmajā kārtā viegli pārspēja Krievijas pārstāvi Nataliju Ksenofontovu (4:1). Savukārt nākamajā kārtā Ievai pretim nāca ar pirmo numuru izsētā, šautriņu pasaulē jau par leģendu kļuvusī un šī turnīra fināliste Deta Hedman, kurai Ieva piekāpās ar rezultātu 0:4. Ievai tādējādi turnīrā 17. vieta 45 dāmu konkurencē.

Kungu individuālajās sacensībās klubu pārstāvēja 11 dalībnieki.

Vairāki no vīriem piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā kārtā.

Kirilu Staruhinu saspringtā spēlē ar rezultātu 3:4 uzveica Andrey Ratnikov no Krievijas, savukārt Zigmunds Krauklis ar rezultātu 1:4 piekāpās Jānim Kalniņam („Bams”). Kā pats Zigmunds atzina:”Salūza visa spēle…”

Valters Melderis piedzīvoja to, ko nozīmē, kad, sākot spēli lielākā turnīrā, sāk trīcēt rokas un ne tikai. Viņš zaudēja Lietuvas spēlētājam Gintaras Nagevicius (2:4), lai gan pats teica, ka:”vajadzēja vinnēt 4:1”.
Arī Atim Bialkovskim turnīrs beidzās jau pirmajā kārtā, kurā viņu uzveica Nikolajs Anulēvičs. Spēle bija saspringta līdz pat pēdējam legam, katram uzvarot sevis sākto legu, un tā kā Nikolajs sāka septīto legu pirmais, tad to arī uzvarēja. Gala rezultāts 4:3 Nikolaja labā.

Vairākiem spēlētājiem pirmā spēle sanāca jau turnīra otrajā kārtā, jo pirmajā kārtā tika pielozēts „BYE”.
Uldis Zeitmanis uz savu spēli devās ar niknumu acīs un sakostiem zobiem, cieši nolēmis atriebt Gintaram Nagevicius pāridarījumu kluba biedram, taču arī Uldis diemžēl cieta neveiksmi un spēli zaudēja 0:4
Arī Jurijs Botvinko diemžēl piedzīvoja neveiksmi jau savā pirmajā spēlē (otrajā kārtā) pret Erki Selling (Igaunija) ar rezultātu 3:4.

Aleksandrs Līgotnis savu pirmo spēli uzvarēja ar rezultātu 4:0 pārspējot Mark Randal no Lielbritānijas, taču arī Aleksandrs atdūrās pret Gintaras Nagevicius un piedzīvoja neveiksmi trešās kārtas spēlē ar rezultātu 0:4. Saka, ka katram varonim ir nepieciešams anti-varonis – tad nu šajās sacensībās par tādu mūsu klubam kļuva Gintaras.

Arī Vladislavs Stebunovs pirmo spēli uzvarēja ar rezultātu 4:2 pret Ady Ridgway (Lielbritānija), kuru, kā pats teica, „izvilku no 2:1”. Savukārt trešajā kārtā Vladislavs nespēja pārspēt Declan Scott (Lielbritānija) un spēla beidzās ar rezultātu 4:0 Declan labā.

Haralds Trankals savu pirmo spēli pret Erikas Maciunas (Lietuva) uzvarēja ar rezultātu 4:1, savukārt nākamajā kārtā piekāpās Paavo Myller (Somija) ar rezultātu 1:4

 

Veiksmīga debija starptautiskā arēnā izdevās mūsu vienam no nesenākajiem kluba biedriem Rihardam Vosulim-Grigulim. Pirmajā kārtā viņam bija paredzēta spēle ar Egidijus Vaikutis no Lietuvas, Rihards jau bija ieņēmis kaujiniecisku stāju pretim mērķi, kad Egidijus kolēģi paziņoja, ka viņš uz spēli ierasties nevarēs. Mūsu minējumi ir, ka iepriekšējās dienas iesildīšanās turnīrs un visas no tā izrietošās sekas viņam ir bijis pārāk nogurdinošs. Tādējādi pirmā spēle Rihardam bija jau turnīra otrajā kārtā, kurā viņš ar rezultātu 4:1 pārspēja Alex Nuttal (Lielbritānija). Nākamajā kārtā Rihards uzvarēja Kasparu Abramenko („NB Darts klubs”) ar rezultātu 4:2. Savukārt jau ceturtajā kārtā jāspēlē bija pret vēl vienu mūsu kluba spēlētāju Žani Buklovski. Šajā spēlē Žanis bija pārāks ar rezultātu 4:1. Tādējādi Rihardam jau pirmajās starptautiskajās sacensībās ieņemta 17. vieta.

Žanis iepriekš bija parādījis labu spēli uzvarot Arunas Malakauskas (Lietuva) un Laimoni Nagli („Kuorsova”) – abās spēlēs rezultāts 4:1. Pēc uzvaras pār Rihardu, Žanim pretim stājās John Scott (Lielbritānija) un šajā spēlē tikai par mata tiesu pārāks bija John. Žanis piekāpās ar rezultātu 3:4. Kā Žanis pats atzina, pietrūka nedaudz veiksmes, jo bija iespējas mest pa dubulto, lai spēli uzvarētu un iekļūtu ceturtdaļfinālā. Taču Žanim šoreiz augstā 9. vieta.

 

Svētdien, 11.11. norisinājās pāru sacensības.

Dāmu konkurencē Ieva kopā ar Sandiju Andersoni (kluba „Bams” pārstāvi) ieņēma 9. vietu piedzīvojot zaudējumu ar 0:4 šī turnīra pāru čempionēm no Somijas Sari Nikula un Kirsi Vinikainen.

Kungu turnīrā jau pirmajā spēlē neveiksmi piedzīvoja Valters un Atis, zaudējot līdzvērtīgā spēlē duetam no Norvēģijas Age Rodi/Berg ar rezultātu 2:4.

Haralds pārī ar Juriju pirmajā spēlē uzvarēja Guntaru Stipinu un Reno Rogu ar rezultātu 4:1, savukārt nākamajā spēlē piekāpās Krievijas duetam Gribovsky/Stepanov (1:4). Kopvērtējumā – 17. vieta pāru turnīrā.

Žanis kopā ar Uldi piedzīvoja divas spraigas spēles. Pirmajā spēlē ar rezultātu 4:3 uzvara pret Rihardu Tomašicki un Aivi Konstantinoviču, savukārt jau nākamajā spēlē ar tādu pašu rezultātu nācās atzīt Kingdon/van Manen dueta pārākumu. Arī Žanim ar Uldi 17. vieta pāru turnīrā.

Visi sacensību rezultāti pieejami Latvijas Darts organizācijas mājaslapā.

Šī bija nenovērtējama pieredze visiem spēlētājiem, jo tikai piedaloties sacensībās var attīstīties, augt, mācīties no kļūdām, lai tādējādi tiektos pēc aizvien lielākiem panākumiem. Mūsu kluba biedriem uz nākošo sezonu ir lielas ambīcijas un plāni, kā piemēram, biežāk piedalīties starptautiska mēroga sacensībās, kas, cerams, rezultēsies arī aizvien augstākos rezultātos arī Latvijas mēroga sacensībās un Latvia Open 2019.

Šobrīd turpinām trenēties un gatavoties sezonas noslēdzošajām sacensībām – „LDO Latvijas Kausa 2018” izcīņai – kas norisināsies no 14. līdz 16. decembrim Apšuciemā.

 

Paldies mūsu atbalstītājiem!

Liels paldies mūsu ilggadējam atbalstītājam Paddy Whelan’s Irish Pub, kur spēlējam katru ceturtdienu. Tāpat paldies mūsu atbalstītājiem Winmau Darts un Elkor Sport lai mēs varētu spēlēt uz labākajiem mērķiem, kā arī ELRE.lv kas dod mēneša balvas mūsu turnīriem.