Latvijas čempionātā 2019 mums zelts un bronza

No 18. līdz 20. janvārim viesnīcā Hotel SPA Arkadia norisinājās 29. Latvijas čempionāts šautriņu mešanā. Kopumā mūsu klubu šajā sacensībās pārstāvēja 12 spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Jurijs Botvinko, Rihards Vosulis-Grigulis, Haralds Trankals, Uldis Zeitmanis, Zigmunds Krauklis, Kirils Staruhins, Denijs Nērings, Aleksandrs Līgotnis un Atis Bialkovskis.

Visi sacensību rezultāti pieejami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā http://latviadarts.com/lv/tournament/5XudbFdlGE

Pielozētie pāri

Piektdienas vakarā tika izspēlēts iesildošais turnīrs pielozētie pāri. Līdz 3. vietai aizcīnījās Uldis, kurš bija vienā pārī ar Laimoni Nagli un pusfinālā ar 1:3 piekāpās nākamajiem turnīra uzvarētājiem Kristapam Mickum un Zeltītei Stradei. Līdz 5. vietai aizcīnījās Ieva duetā ar Kristīni Zaķīti, bet Žanis duetā ar Egīlu Zandbergu ieņēma 9. vietu.

Individuālās sacensības

Individuālajās sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits, 88 kungi, 23 dāmas un 10 jaunieši. Dāmu konkurencē apakšgrupu spēlēs Ieva svinēja 3 uzvaras un piedzīvoja 2 zaudējumus izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā trešā. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3:4 tika atzīts Marijas Ružānes pārākums un rezultātā 9. vieta turnīrā.

Kungu konkurencē augstākais rezultāts padevās Valteram un Uldim, kuri aizcīnījās līdz 9. vieta. Valters spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1:4 atzina Gata Lancera pārākumu. Savukārt pirmajās izslēgšanas spēļu kārtās ar 4:0 pārspēja Gati Brikovu un ar 4:2 Jāni Maskaļonoku. Apakšgrupā Valters visus savus oponentus atstāja sausā tos pārspējot ar 3:0 katru.

Uldis spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 3:4 atzina Gata Ozola pārākumu un arī ierindojās 9. vietā. Līdz tam Uldis ar 4:0 pārspēja Ediju Pahmurkinu un Egīlu Zandbergu. Apakšgrupā Uldis svinēja 4 uzvaras un ar 2:3 piekāpās mūsu kluba pārstāvim Zigmundam ieņemot pirmo vietu apakšgrupā. Arī Zigmundam apakšgrupā četras uzvaras un vienas zaudējums, bet dēļ sliktākas legu attiecības otrā vieta grupā. Zigmunds izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpās Jānim Maskaļonokam un ieņēma 33. vietu.

Līdz 17. vietai spēja aizcīnīties Žanis, Rihards un Denijs. Žanis izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Didzi Drauli, bet nākamajā kārtā spraigā cīņā ar 3:4 piekāpās Gatim Lanceram. Apakšgrupā Žanis svinēja 5 uzvara piecās spēlēs. Denijs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja Ilmāru Dūniņu, bet otrajā kārtā ar 0:4 atzina Naura Gleglu pārākumu. Denijam apakšgrupā 3 uzvaras un 2 zaudējumi ieņemot 3. vietu grupā. Rihards izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā 4:3 pārspēja Gunti Mazbergu, bet otrajā kārtā ar 1:4 piekāpās Rūdolfam Mežeckim. Rihardam apakšgrupā divas uzvaras un trīs zaudējumi, kas deva 4. vietu grupā.

Vēl izslēgšanas spēlēm spēja kvalificēties Haralds, Jurijs un Aleksandrs, bet zaudējot pirmajā kārtā ieņēma 33. vietu turnīrā. Aleksandrs ar 3:4 piekāpās Laurim Karavicam, bet apakšgrupā viņam viena uzvara un 3 zaudējumi. Haralds izslēgšanas spēlēs ar 2:4 atzina Anatolija Žukova pārākumu, bet apakšgrupā viņam četras uzvaras un viens zaudējums. Savukārt Jurijs izslēgšanas spēlē ar 0:4 atzina Naura Gleglu pārākumu pirms tam apakšgrupā vienu reizi uzvarot un 3 reizes piedzīvojot zaudējumu.

Izslēgšanas spēlēm nekvalificējās Kirils un Atis, kuri pēc apakšgrupā cīņas turpināja gandarījuma turnīrā. Atis apakšgrupā piedzīvoja četrus zaudējumus un ieņēma pēdējo vietu grupā, bet Kirilam lai gan izdevās tikt pie vienas uzvaras, tad ar to nepietika un pirmspēdējā vieta grupā. Gandarījuma turnīrā mūsu spēlētāji savā starpā tikās ceturtdaļfinālā, kurā uzvaru ar 2:0 svinēja Atis. Atis spēja aizcīnīties līdz finālam, bet tajā diemžēl ar 1:2 tika atzīts Andra Ziemeļa pārākums.

Pāru sacensības

Pāru sacensībās piedalījās 33 kungu pāri un 11 dāmu pāri. Mūsu klubu dāmu konkurencē pārstāvēja Ieva duetā ar bijušo mūsu kluba spēlētāju Sandiju Andersoni. Meitenēm šīs sacensības padevās godam jo apakšgrupu spēlēs tika svinētas trīs uzvaras un piedzīvots viens zaudējums. Izslēgšanas spēlēm Ieva un Sandija kvalificējās, kā otrās no savas grupas. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:1 tika pārspētas Lonija Stare un Olita Simaško, bet pusfinālā ar 4:2 tika pārspētas Avelīna Lāce un Alise Medne. Savukārt finālā Ieva un Sandija ar 4:2 pārspēja Irēnu Bauzi un Kristīni Mickus un izcīnīja Latvijas čempioņu titulu dāmu pāros. Fināla video ieraksts: https://youtu.be/CTA8fyOc4hc

Savukārt kungu konkurencē no mūsu kluba startēja Žanis duetā ar Uldi un dažādos pāros Zigmunds un Haralds. Žanis ar Uldi tika ielozēti vienā apakšgrupā ar Madara Razmas un Riharda Tomašicka duetu, kā arī Latvijas izlases duetu Aigars Strēlis un Kristaps Mickus. Tāpat šajā “nāves” apakšgrupā ielozējās arī Lauris Karavics un Aivis Konstatntinovičs. Izslēgšanas spēlēm kvalificējās Madars ar Rihardu, kā arī abi Latvijas izlases dueti – Kristaps ar Aigaru un Žanis ar Uldi. Kā vēlāk izrādījās, tad visi trīs dueti rezultātā ieņēma vietas pirmajā trijniekā.

Mūsu spēlētāji Žanis ar Uldi izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Rihardu Slišānu un Edgaru Simaško, tad astotdaļfinālā ar 4:0 atstāja sausā Oskaru Kovaļevski un Andri Medni, bet ceturtdaļfinālā ar 4:3 pārspēja Jāni Kupši un Senti Siksnu. Savukārt pusfinālā ar 1:4 tika piedzīvots zaudējums pret Aigaru un Kristapu ieņemot godalgoto 3. vietu turnīrā.

Gan Zigmundam pārī ar Egilu Zandbergu, gan Haraldam duetā ar Raivi Ogorodovu tika  piedzīvoti visi zaudējumi apakšgrupu spēlēs un neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks jau 9. februārī, kad tiks aizvadīts Vaiņodes Kauss 2019.