Mūsu spēlētājiem teicami rezultāti Vaiņodē un zelts

9. februārī notika otrās šīs sezonas Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā, Vaiņodes kauss 2019. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja desmit spēlētāji – Ieva Brikmane – Buklovska,  Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Denijs Nērings, Haralds Trankals, Atis Bialkovskis, Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs un Edgars Ziemulis. Jurim un Edgaram šīs bija pirmās reitinga sacensības un jāsaka, ka tā ir bijušas ļoti sekmīgas.

Visi Vaiņodes Kausa 2019 sacensību rezultāti pieejami LDO mājas lapā.

Jebkurā gadījumā šīs sacensības mūsu klubam atzīmējamas ar ļoti lielu plus zīmi, jo pilnīgi visi spēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Taču īpaši pozitīvu šo padara fakts, ka nu pēc ilgāka laika atkal esam tikuši pie zelta, jo Žanis 83 kungu konkurencē izcīnīja zeltu, finālā ar 5:3 pārspējot lietuvieti Mindaugas Barauskas. Fināla video pieejams Latvijas Darts Organizācijas facebook profilā.

Pusfinālā Žanis ar 5:3 pārspēja Aigaru Strēli, ceturtdaļfinālā ar 4:3 Aivaru Šutku, astotdaļfinālā ar 4:2 Nauri Gleglu vēl pirms tam ar 4:0 pārspējot Emīlu Lībeku un ar 4:1 Guntaru Stari. Savukārt apakšgrupā Žanim visas četras uzvaras.

Vēl līdz piektajai vietai aizcīnījās Valters, kurš ceturtdaļfinālā, ļoti sīvā cīņā, ar 3:4 piekāpās Aigaram Strēlim, līdz tam ar 4:0 pārspējot lietuvieti Sigitas Kavajauskas, ar 4:2 Arti Burkevicu un ar 4:0 izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pārspējot mūsu pašu Ati. Valteram attiecīgi 5. vieta, bet Atim 33. vieta. Arī Valteram apakšgrupā visas uzvaras četrās spēlēs, bet Atim viena uzvara un trīs zaudējumi un 4. vieta grupā.

Savukārt līdz 17. vietai aizcīnījās Denijs un Haralds. Denijs spēlē par iekļūšanu sešpadsmitniekā ar 0:4 atzina Ilmāra Dūniņa pārākumu, kurš vēlāk ieņēma 3. vietu turnīrā. Denijs pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 4:3 pārspēja lietuvieti Jurijus Stekoļņikovas. Tikmēr Haralds spēlē par iekļūšanu sešpadsmitniekā ar 2:4 piekāpās Naurim Gleglu, lai gan iespēju bija daudz tomēr dubulto realizācija piekliboja. Pirms tam Haralds ar 4:2 pārspēja Reno Rogu. Denijam apakšgrupā divas uzvaras un divi zaudējumi, kas deva trešo vietu grupā, kamēr Haraldam ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ir 2. vieta grupā.

Savukārt pārējie mūsu spēlētāji piedzīvoja zaudējumus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā attiecīgi ieņemot 33. vietu turnīrā. Uldis ar 3:4 atzina Arta Burkevica pārākumu, Rihards ar 0:4 piekāpās Naurim Gleglu, Juris ar 3:4 piekāpās Jānim Kupšim, lai gan bija reālas iespējas noslēgt spēli savā labā, bet Edgars ar 1:4 piekāpās Marekam Gražulim.

Apakšgrupās Uldim divas uzvaras un divi zaudējumi un 3. vieta grupā, Rihardam ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem tikai 4. vieta grupā dēļ legu attiecības, Jurim ar vienu uzvaru un trīs zaudējumiem 4. vieta grupā, bet Edgaram trīs uzvaras un viens zaudējums grupā deva 2. vietu.

Mūsu kluba daiļā dzimuma pārstāve Ieva 24 spēlētāju konkurencē izcīnīja 9. vietu, jo izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3:4 atzina šī gada Latvijas čempionāta finālistes Avelīnas Lāces pārākumu. Šoreiz pievīla dubulto realizācija. Apakšgrupā Ieva svinēja divas uzvaras ar 4:3 un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmā.

Šie mūsu kluba spēlētāju sasniegumi ļauj mums raudzīties pozitīvi nākotnē un nu jau jāsāk gatavoties nākamajām Latvijas reitinga sacensībām Vecumnieku Kauss 2019, kurš norisināsies šī gada 2. martā.