Mūsu spēlētāji kuplā pulkā Vecumnieku Kausā 2019

2. martā Vecumniekos tika aizvadīts trešais Latvijas reitinga sacensību posms šautriņu mešanā Vecumnieku Kauss 2019. Mūsu klubu pārstāvēja 13 spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Atis Bialkovskis, Kirils Staruhins, Denijs Nērings, Edgars Ziemulis, Rihards Vosulis-Grigulis, Haralds Trankals, Zigmunds Krauklis, Uldis Zeitmanis, Juris Straubergs un Aleksandrs Līgotnis.

Teicams starts padevās Žanim, kurš jau otro turnīru pēc kārtas spēja iekļūt finālā. Šoreiz gan finālā tika atzīts Jāņa Kupša pārākums ar 2:5. Neskatoties uz to Žanis pēc trīs posmiem saglabā Latvijas reitinga līdera godu. Pusfinālā Žanis ar 5:2 pārspēja Rihardu Tomašicki, bet visās iepriekšējās izslēgšanas spēļu kārtās ar 4:0 pārspēja Laimoni Nagli un Kasparu Abramenko kā arī kluba biedrus Uldi un Zigmundu. Savukārt apakšgrupā Žanis svinēja piecas uzvaras un ieņēma pirmo vietu grupā.

Jau otro turnīru pēc kārtas teicams rezultāts padevās arī Valteram, kurš ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Rihardam Tomašickim un ieņēma 5. vietu turnīrā un tagad ieņem 6. pozīciju Latvijas reitingā. Ceļā uz ceturtdaļfinālu Valters ar 4:0 pārspēja Mareku Gražuli ar 4:1 Arūnu Čipli un ar 4:2 Arti Burkevicu. Valters apakšgrupā svinēja piecas uzvaras zaudējot tikai vienu legu un ieņēma pirmo vietu grupā.

Dāmu konkurencē Ieva jau trešo turnīru pēc kārtas ieņem devīto vietu, kas viņai Latvijas reitingā dod 10. vietu. Astotdaļfinālā Ieva ar 1:4 atzina Avelīnas Lāces pārākumu. Savukārt apakšgrupā Ieva ar 4:1 pārspēja Diānu Grabčiku un ar 0:4 atzina nākamās turnīra uzvarētajas Sarmītes Lavrentjevas pārākumu.

17. vietu turnīrā ieņēma Uldis, kurš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Guntaru Stari. Savukārt apakšgrupā Uldim trīs uzvaras un viens zaudējums, kas deva otro vietu grupā. Uldis pēc šī turnīra ieņem dalītu 18. vietu Latvijas reitingā.

Vēl izslēgšanas spēlēm spēja kvalificēties, bet piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā – Zigmunds ar 0:4 piekāpās Žanim, Edgars ar 0:4 piekapās Jānim Zommeram, Rihards ar 3:4 piekāpās Rūdolfam Mežeckim, Aleksandrs ar 1:4 piekāpās Gatim Ozolam, Haralds ar 2:4 piekāpās Rihardam Slišānam un Atis ar 0:4 piekāpās Ērikam Gertneram. Attiecīgi visi ieņēma 33. vietu turnīrā.

Apakšgrupā Rihardam ar trīs uzvarām un diviem zaudējumiem 3. vieta grupā (dalīta 27. vieta LV reitingā), Haraldam trīs uzvaras un viens zaudējums deva otro vietu grupā (dalīta 27. vieta LV reitingā), Atim četras uzvaras un viens zaudējums deva 2. vietu grupā (dalīta 49. vieta LV reitingā), Zigmundam viena uzvara un trīs zaudējumi, kas deva 4. vietu grupā (dalīta 55. vieta LV reitingā), Edgaram ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem 2. vieta grupā (dalīta 55. vieta LV reitingā), Aleksandram viena uzvara un trīs zaudējumi deva 4. vietu grupā (dalīta 55. vieta LV reitingā).

Lai gan Kirils ar vienu uzvaru un četriem zaudējumiem nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, jo ieņēma 5. vietu grupā (dalītas 69. vieta LV reitingā), tad viņš spēja pabeigt turnīru uz pozitīvas nots gandarījuma turnīrā ieņemot 1. vietu.

Gandarījuma turnīra pusfinālā Kirils ar 2:1 pārspēja kuba biedru Juri, kurš arī nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm piedzīvojot piecus zaudējumus apakšgrupā. Arī Jurim dalītas 69. vieta LV reitingā pēc šīm sacensībām.

Denijs apakšgrupā svinēja vienu uzvaru un piedzīvoja četrus zaudējumus, kas rezultātā deva 6. vietu apakšgrupā (dalīta 37. vieta LV reitingā). Denijs gandarījuma turnīra nepiedalījās.

Visi Vecumnieku Kausa 2019 sacensību rezultāti atrodami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā.

Izsakām milzīgu pateicību mūsu kluba spēlētājiem, kuri plašā pulkā apmeklē Latvijas reitinga sacensībās un lepojamies gan ar to sasniegumiem gan saņemto pieredzi. Tā tik turēt.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 30. martā, kad tiks aizvadīts Vecpiebalgas Kauss 2019.