Mūsu spēlētāji Vecpiebalgas kausā

30. martā tika aizvadīts ceturtais Latvijas reitinga sacensību posms Vecpiebalgas Kauss 2019. Šajā sacensībās mūsu klubu pārstāvēja 12 spēlētāji – Žanis Buklovskis, Uldis Zeitmanis, Haralds Trankals, Kirils Staruhins, Aleksandrs Līgotnis, Atis Bialkovskis, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis, Rihards Vosulis – Grigulis, Zigmunds Krauklis un mūsu kluba jaunpienācēji Stefans Hedstrom un Mia Hedstrom.

Visi sacensību rezultāti pieejami Latvijas Darts Organizācijas mājas lapā: http://latviadarts.com/lv/tournament/6uMvhDL13r

Kopumā sacensībās piedalījās 79 kungi, 30 dāmas, 11 jaunieši un 7 juniori. Dāmu konkurencē Mia apakšgrupu spēlēs svinēja trīs uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmā. Savukārt astotdaļfinālā Mia ar 0:4 piekāpās nākamajai Vecpiebalgas Kausa vicečempionei Alginai Juknaitei ieņemot 9. vietu turnīrā.

Kungu konkurencē labākie rezultāti padevās Uldim un Žanim, kuri ieņēma 9. vietu. Žanis spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpās Aigaram Strēlim, līdz tam ar 4:0 pārspējos Robertu Buļko un ar 4:2 Juri Alenčiku. Apakšgrupā Žanis svinēja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu ieņemot 2. vietu grupā. Neskatoties uz to Žanis pēc šī turnīra saglabā Latvijas reitinga līdera godu.

Uldis savukārt spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 0:4 piekāpās nākamajam Vecpiebalgas Kausa vicečempionam Jānim Kupšim. Pirms tam Uldis ar 4:2 pārspēja Ingu Bušu. Apakšgrupā Uldis svinēja četras uzvaras ar rezultātu 3:0.

Vēl izslēgšanas spēlēm spēja kvalificēties Juris, Kirils, Zigmunds un Aleksandrs un rezultātā ieņēma 33. vietu. Juris izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 atzina Ulda Buļko pārākumu. Apakšgrupā Jurim divas uzvaras, divi zaudējumi un 3. vieta grupā. Kirils pirmajā kārtā ar 3:4 piekāpās Ingum Bušam. Apakšgrupā Kirilam divas uzvaras, divi zaudējumi un 2. vieta grupā. Aleksandrs pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpās Raimondam Jankūnam. Savukārt apakšgrupā Aleksandram divas uzvaras, divi zaudējumi un 3. vieta grupā. Zigmunds pirmajā kārtā ar 3:4 piekāpās Jānim Laukam, bet apakšgrupā divas uzvaras, divas zaudes un 2. vieta grupā.

Vēl vistuvāk izslēgšanas spēlēm bija Edgars, kuram arī divas uzvaras un divi zaudējumi, bet identisks rezultāts bija vēl diviem spēlētājiem un Edgars palika, kā 4. tikai pēc pārspēlēm. Savukārt gandarījuma turnīrā Edgars tika līdz ceturtdaļfinālam.

Neizkļūšana no apakšgrupa gana veiksmīga padevās Haraldam, kurš apakšgrupā piedzīvoja četrus zaudējumus ieņemot pēdējo vietu, bet gandarījuma turnīrā Haralds palika nepārspēts un izcīnīja gandarījuma kausu.

Atis apakšgrupu spēlēs svinēja vienu uzvaru un piedzīvoja trīs zaudējumus ieņemot 4. vietu grupā. Gandarījuma turnīrā Atis tika līdz ceturtdaļfinālam.

Arī Rihardam apakšgrupā viena uzvara un trīs zaudējumi ieņemot 4. vietu grupā. Savukārt gandarījuma turnīra astotdaļfinālā Rihards ar 1:2 piekāpās Haraldam.

Stefans piedzīvoja zaudējumus visās apakšgrupu spēlēs un ieņēma 5. vietu grupā. Taču gandarījuma turnīrā nepiedalījās.

Paldies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu Latvijas reitinga sacensībās.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības jau 13. un 14. aprīlī, kad tiks aizvadīts Jēkabpils Kauss 2019.