Mūsējiem teicami starti Jēkabpilī un saglabāts reitinga līdera gods

13. un 14. aprīlī Jēkabpilī tika aizvadīts piektais Latvijas reitinga sacensību posms šautriņu mešanā Jēkabpils Kauss 2019. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja vienpadsmit spēlētāji. Kopumā sacensībās piedalījās 77 kungi, 24 dāmas, 9 jaunieši un 8 juniori.

Mūsu klubu pārstāvēja Ieva Brikmane – Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Kirils Staruhins, Haralds Trankals, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis, Rihards Vosulis – Grigulis, Zigmunds Krauklis, Uldis Zeitmanis un Atis Bialkovskis.

Dāmu konkurencē apakšgrupu spēlēs Ievai viena uzvara un viens zaudējums izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrai no apakšgrupas. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0:4 tika atzīts Kristīnes Zaķītes pārākums. Ieva ieņēma 9.vietu turnīrā un Latvijas reitingā pēc pieciem posmiem ieņem 11. vietu.

Arī kungu konkurencē mūsu spēlētājiem padevās ļoti labi starti. Augstāko vietu turnīrā ieņēma Žanis, kurš spēja izcīnīt 3. vietu pusfinālā piekāpjoties Aivaram Šutkam ar 2:5. Ceturtdaļfinālā Žanis ar 4:2 pārspēja Ilvaru Drauli, bet vienu kārtu iepriekš ar 4:1 pārspēja Jāni Kalniņu un vēl vienu kārtu iepriekš ar 4:3 Andri Medni. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts Ģirts Dīcmanis. Apakšgrupu spēlēs Žanim 3 uzvaras un 1 zaudējums. Pēc šīm sacensībām Žanis joprojām saglabā Latvijas reitinga līdera godu.

Ļoti labs starts padevās arī Valteram, kurš ceturtdaļfinālā tikai ar 3:4 piekāpās Aivaram Šutkam, jo nerealizēja vairākas mač-bultas un ieņēma 5. vietu turnīrā. Iepriekšējās play-off kārtās Valters ar 4:2 pārspēja Igoru Dubrovski, Kristapu Mickus un Antonu Kuzmanu. Valteram apakšgrupā 3 uzvaras un 1 zaudējums. Valters Latvijas reitingā ieņem 7. vietu pēc pieciem posmiem.

Tāpat teicams turnīrs padevās Jurim, kurš astotdaļfinālā ar 2:4 atzina nākamā čempiona Laimoņa Nagļa pārākumu un ieņēma 9. vietu, kas ir Jura augstākais sasniegums līdz šim. Play-off iepriekšējā kārtā Juris ar 4:3 pārspēja Raimondu Jankūnu. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmā kārta Jurim bija brīva, jo apakšgrupā svinot visas uzvaras tika ieņemta 1. vieta grupā. Jurim Latvijas reitingā dalīta 38. vieta.

Līdz 17. vietai aizcīnījās Haralds Trankals, kurš play-off pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Juri Alužānu, bet nākamajā kārtā ar 2:4 piekāpās Gunāram Ozoliņam. Apakšgrupā Haraldam 3 uzvaras un 1 zaudējums. Haraldam pēc pieciem posmiem Latvijas reitingā dalīta 31. vieta.

Zaudējumu pirmajā play-off kārtā piedzīvoja Uldis ar 3:4 atzīstot Jēkaba Andrušaitis pārākumu un ieņemot 33. vietu turnīrā. Uldim apakšgrupā 2 uzvaras un 1 zaudējums. Pēc pieciem posmiem Latvijas reitingā Uldis ieņem 20. pozīciju.

Tāpat izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja arī Atis, kurš ar 1:4 piekāpās nākamajam vicečempionam Aivaram Šutkam un arī ieņēma 33. vietu turnīrā. Apakšgrupā Atim 1 uzvara un 2 zaudējumi. Latvijas reitingā Atis ieņem dalītu 43. pozīciju.

Savukārt Kirilam, Edgaram, Rihardam un Zigmundam šoreiz neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm, ko Kirils spēja kompensēt izcīnot gandarījuma turnīra čempiona titulu. Kirilam apakšgrupā 1 uzvara un 3 zaudējumi ieņemot dalītu 49. vietu turnīrā. Līdzīgs rezultāts izcīnot 1 uzvaru un piedzīvojot 3 zaudējumus apakšgrupā bija arī Edgaram un arī dalīta 49. vieta turnīrā. Kirils Latvijas reitingā ieņem dalītu 54. vietu, bet Edgars dalītu 49. vietu.

Savukārt Zigmunds un Rihards apakšgrupās piedzīvoja visus zaudējumus un ieņēma dalītu 62. vietu turnīrā. Latvijas reitingā Rihardam dalīta 38. vieta, bet Zigmundam dalīta 49. vieta.

Individuālo sacensību rezultāti atrodami LDO mājas lapā.

Svētdienā tika aizvadītas pāru sacensības, kurās piedalījās arī trīs mūsu kluba spēlētāji Žanis duetā ar Valteru un Uldis, kurš spēlēja pārī ar Irlavieti Gati Ozolu.

Žanis ar Valteru apakšgrupās svinēja 3 uzvaras un peidzīvoja vienu zaudējumu izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā otrie. Play-off pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēti Jānis un Jurģis Zommeri, bet ceturtdaļfinālā ar 2:4 atzīts Riharda Tomašicka un Jāņa Birznieka pārākums ieņemot 5. vietu turnīrā.

Savukārt Uldis ar Gati apakšgrupā svinēja visas uzvaras, bet play-off spēļu pirmajā kārtā ar 3:4 atzina jauniešu Ralfa un Roberta Lieģu pārākumu ieņemot 9. vietu turnīrā.

Pāru sacensību rezultāti atrodami LDO mājas lapā.

Nākamās lielākās sacensības ar mūsu spēlētāju dalību būs 20. un 21. aprīlī, kad Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiks Pasaules un BDO reitinga turnīri Estonian Open un Masters. Šajās sacensībās mūsu klubu plāno pārstāvēt Ieva, Žanis, Valters, Uldis, Haralds un Juris. Turam īkšķus par mūsējiem un lai teicami rezultāti.

Savukārt nākamais Latvijas reitinga sacensību posms Bauskas Kauss 2019 notiks 25. maijā.