Mūsu spēlētājiem teicami sasniegumi Estonian Open un Masters sacensībās

No 19. līdz 21. aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tikai aizvadīts Pasaules un BDO reitinga šautriņu mešanas turnīri Estonian Open un Estonian Masters ar iesildošo turnīru piektdienas vakarā. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja pieci spēlētāji Ieva, Žanis, Valters, Juris un Haralds.

Iesildošais turnīrs (19.04.)

Iesildošajā pielozēto pāru turnīrā piedalījās tikai mūsu kungi taču starti nebija īpaši veiksmīgi. Labākais rezultāts padevās Jurim, kurš duetā ar somu spēlētāju aizcīnījās līdz astotdaļfinālam, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 1:3 un ieņēma 9. vietu. Haralds duetā ar Kristīni Zaķīti tikai ar 2:3 piekāpās nākamajiem finālistiem no Somijas Pekka Lehto un Veijo Viinika un ieņēma 17. vietu. Žanis duetā ar igauni ar 2:3 atzina nākamo čempionu zviedru Helen Sundelin un Edwin Torbjornsen pārākumu un arī ieņēma 17. vietu. Savukārt Valters sacensību pirmajā kārtā duetā ar somu spēlētāju piedzīvoja zaudējumu 2:3 un ieņēma 33. vietu.

Estonian Open 2019 (20.04.)

Sestdienas rītā sacensības sākās ar pāru spēlēm, kurās mūsējie nepiedalījās, jo galvenais uzsvars bija uz individuālajām sacensībām un negribējās atkārtot iepriekšējo gadu kļūdas, kad visi spēki tika atstāti pāru sacensībās. Kungu konkurencē kopumā piedalījās 125 dalībnieki, bet dāmu konkurencē 40 dalībnieces.

Teicams starts individuāli padevās Valteram, kurš sacensību pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja holandieti Yuri Beringel, bet jau nākamajā kārtā ar 4:3 pārspēja turnīrā ar 1. numuru izlikto angli Craig Venman. Savukārt grupas finālā ar tādu pašu 4:3 tika pārspēts soms Risto Nurmela. Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Valters ar 4:2 pārspēja krievu Aleksandru Stepanovu. Ceturtdaļfinālā Valteram pretī stājās vēl viens holandietis Tims van de Poel, kurš šoreiz izrādījās pārāks ar 4:1. Rezultātā Valteram 5. vieta sacensībās, kas šajā dienā izrādījās augstākais Latvijas spēlētāju iespētais.

Žanis sacensību pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Aivi Konstantinoviču un nākamajā kārtā ar tādu pašu 4:2 pārspēja arī igauni Marko Muts. Savukārt grupas finālā ar 1:4 tika atzīts holandieša Erika van Manen pārākums un ieņemta 17. vieta turnīrā.

Juris sacensību pirmajā kārtā ar 0:4 piekāpās somam Raino Hasu un ieņēma 65. vietu turnīrā. Arī Haraldam pirmajā kārtā zaudējums ar 0:4 pret spēcīgo angli Sam Head un 65. vieta turnīrā.

Dāmu konkurencē Ieva cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā tikās ar Latvijas reitinga līderi Sarmīti Lavrentjevu. Šoreiz ar 0:4 atzīstot pretinieces pārākumu tika ieņemta 17. vieta turnīrā.

Estonian Masters 2019 (21.04.)

Svētdienā dalībnieku skaits bija mazāks, jo virkne somu spēlētāju devās jau pa dienu mājās, tā dāmu konkurencē bija 26 spēlētājas, bet kungu konkurencē 90 dalībnieki.

Ievai pirmajā spēlē bija ielozējusies spēcīgā somiete Sari Nikula. Lai gan Ieva spēli iesāka labi, tomēr turpinājumā neveicās ar dubulto realizāciju un tika atzīts somietes pārākums ar 1:4. Šoreiz Ievai 9. vieta turnīrā.

Svētdienas kungu turnīrā labi starti padevās gan Valteram, gan Haraldam un abi spēja aizcīnīties līdz 17. vietai. Valters sacensību pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja igauni Martti Mikk un nākamajā kārtā ar tādu pašu 4:0 citu igauni Sven Silbaum. Savukārt grupas finālā ar 1:4 tika atzīts soma Jyri Ussa pārākums. Arī Haralds līdzīgi pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja igauni Janis Audova, bet otrajā ar 4:3 somu Ari Ilo, bet grupas finālā ar 1:4 piekāpās zviedram Par Riihonen.

Juris pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpās daudz pieredzējušākam igaunim Vilmar Juro un arī šajā dienā ieņēma 65. vietu.

Žanim pirmajā spēlē pretī stājās spēcīgais soms Veijo Viinika. Spēle bija spraiga un punktos tuva, bet neveiksmes pie dubultajiem liedza pacīnīties par uzvaru. Soms šoreiz pārāks ar 4:0 un Žanim 33. vieta.

Nākamās lielās sacensības jau pēc divām ar pusi nedēļām (no 10. – 12. maijam), kad Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tiks aizvadītas Pasaules un BDO reitinga sacensības Winmau Lithuanian un Vilnius Open 2019.

Savukārt nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 25. maijā, kad tiks aizvadīts sestais Latvijas reitinga posms Bauskas Kauss 2019.