Mūsu spēlētāji Lietuvas un Viļņas Open

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 11. un 12. maijā tika aizvadītas BDO un pasaules reitinga sacensības Lietuvas Open 2019 un Viļņas Open 2019. Šoreiz mūsu klubu pārstāvēja tikai trīs dalībnieki – Valters Melderis, Žanis Buklovskis un Ieva Brikmane-Buklovska. Sestdienā Lietuvas Open piedalījās 119 kungi un 38 dāmas, bet dienu vēlāk Viļņas Open piedalījās 101 kungs un 33 dāmas.

Labākais sniegums padevās Valteram, kurš pirmajā dienā apakšgrupā apspēlēja lietuvieti Jurijus Stekolnikovas un skotu Joe Spence izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā pirmais no divu mīnusu apakšgrupas iekļūstot labāko 32 spēlētāju skaitā. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 atzina holandieša Erika nav Manena pārākumu un ierindojās 17. vietā. Savukārt svētdienas turnīrā apakšgrupas pirmajā spēlē tika pārspēts ukrainis Volodymyr Martov un tad piedzīvoti zaudējumi pret angli John Scott un lietuvieti Gintaras Tumenas un ierindojās 65. vietā.

Žanim pirmajā dienā apakšgrupā pārspēja igauni Erki Selling un tad baltkrievu Mikhail Frolov. Tad grupas vinnētāju zara finālā piekāpās anglim Adam Mould un spēlē par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs atzina arī liepājnieka Jāņa Kupša pārākumu ieņemot 33. vietu turnīrā. Arī svētdiena Žanim nebija veiksmīgāka, jo nekādi nevarēja atrast dubultos, lai gan demonstrēja ievērojami labāku spēli, kā iepriekšējā dienā. Tā apakšgrupas pirmā spēlē tika pārspēts lietuvietis Mantas Petkevičius, bet tad atzīts dāņa Brian Loken pārākums. Savukārt zaudētāju zarā tika atzīt cita lietuvieša Audrius Saulenas pārākums un ieņemta 65. vieta.

Dāmu konkurencē tika izspēlētas apakšgrupas pēc apļa sistēmas. Pirmajā dienā Ieva apakšgrupā svinēja vienu uzvaru un piedzīvoja trīs zaudējumus nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm un ieņemot 25. vietu turnīrā. Savukārt svētdien apakšgrupā arī tika svinēta viena uzvara un piedzīvoti divi zaudējumi ieņemot 17. vietu turnīrā.

Nākamās sacensības, kurās noteikti būs daudz lielāka mūsu spēlētāju pārstāvība notiks 25. maijā, kad tiks aizvadīts Latvijas reitinga sacensību sestais posms Bauskas Kauss 2019