Uldim trešā vieta Bauskas Kausā

25. maijā notika sestais Latvijas reitinga sacensību posms šautriņu mešanā Bauskas Kauss 2019. Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja 11 spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Kirils Staruhins, Aleksandrs Līgotnis, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis, Zigmunds Krauklis, Haralds Trankals un Atis Bialkovskis.

Divdesmit sešu dāmu konkurencē Ieva ieņēma 9. vietu, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpjoties lietuvietei Sandrai Rimkevičiutei. Apakšgrupā Ieva ar 0:4 atzina reitinga līderes Sarmītes Lavrentjevas pārākumu ar 0:4 un svinēja divas uzvaras ar 4:1 pār Alisi Medni un Diānu Grabčiku. Ar sešos posmos izcīnītiem 15 punktiem Ieva Latvijas reitingā ieņem 12. vietu.

Astoņdesmit kungu konkurencē labākais sniegums no mūsējiem padevās Uldim, kurš pusfinālā ar 0:5 atzina Aigara Strēļa pārākumu un ieņēma 3. vietu turnīrā. Ceturtdaļfinālā Uldis ar 4:2 pārspēja Ilvaru Drauli, astotdaļfinālā ar 4:2 pārspēja citu mūsu kluba pārstāvi Žani. Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 4:2 tika pārspēts lietuvietis Tomas Sperauskas, bet pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēts Juris Alenčiks. Apakšgrupā Uldim trīs uzvaras un viens zaudējums ieņemot pirmo vietu grupā. Uldis pēc šī posma Latvijas reitingā ir pacēlies uz 10. vietu.

Nākamais augstākais sasniegums padevās Valteram, kurš ceturtdaļfinālā ar 2:4 atzina Oskara Kuzmana pārākumu un ieņēma 5. vietu turnīrā. Līdz tam Valters ar 4:0 pārspēja Artūru Bauzi, ar 4:1 Jāni Cērpu un ar 4:0 Ilgvaru Lāci. Apakšgrupā Valters pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā svinot četras uzvaras ar rezultātu 3:0. Valters pēc šī posma Latvijas reitingā pakāpās uz 6. vietu.

Līdz 9. vietai aizcīnījās Juris un Žanis. Žanis, kā iepriekš minēts, astotdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Uldim, bet pirms tam ar 4:1 pārspēja Jāni Kalniņu un lietuvieti Egidijus Kriščunas. Žanis apakšgrupā svinēja četras uzvaras un ieņēma pirmo vietu. Diemžēl zaudējums astotdaļfinālā Žani Latvijas reitingā atbīdīja uz otro vietu.

Savukārt Juris astotdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Aivaram Šutkam, bet pirms tam ar 4:1 tika pārspēts Gatis Ozols un ar 4:2 Imants Nikolajevs. Jurim apakšgrupā 3 uzvaras un viens zaudējums un 1. vieta grupā. Juris Latvijas reitingā pakāpās uz 29. vietu.

Līdz 17. vietai aizcīnījās Kirils, kurš izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 0:4 atzina Aivara Šutkas pārākumu. Pirms tam Kirils ar 4:2 pārspēja Rihardu Slišānu. Apakšgrupā Kirilam 3 uzvaras un viens zaudējums un 2. vieta grupā. Kirils Latvijas reitingā ieņem dalītu 46. vietu.

Līdz 33. vietai aizcīnījās Atis, Haralds un Aleksandrs. Atis izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpās Gatim Ozolam. Apakšgrupā Atis divas uzvaras un divi zaudējumi ieņemot 3. vietu grupā. Atis Latvijas reitingā ieņem dalītu 41. vietu.

Haralds izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 3:4 piekāpās Laurim Karavicam. Apakšgrupā Haraldam 3 uzvaras un 1 zaudējums un ieņemta 2. vieta grupā. Haraldam pēc šī posma saglabāta 31. pozīcija Latvijas reitingā.

Aleksandrs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpās Aleksandram Kalderauskim. Apakšgrupā Aleksandram 3 uzvaras un viens zaudējums ieņemot 2. vietu grupā. Aleksandram pēc šī posma dalīta 51. vieta Latvijas reitingā.

Edgaram un Zigmundam šoreiz neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm un ieņemta 65. vieta turnīrā. Edgars apakšgrupu spēlēs piedzīvoja 3 zaudējumus un svinēja vienu uzvaru ieņemot 5. vietu grupā. Gandarījuma turnīrā Edgars pārvarēja pirmo kārtu, bet spēlē par iekļūšanu pusfinālā piedzīvoja zaudējumu un ieņēma 5. vietu. Zigmundam apakšgrupā neizdevās tikt pie panākumiem, kā arī gandarījuma turnīrā piedzītos zaudējums jau pirmajā kārtā. Pēc šī posma Latvijas reitingā Edgars un Zigmunds ieņem dalītu 56. vietu.

Visi sacensību rezultāti pieejami LDO mājas lapā.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības Cēsu Kauss 2019 notiks jau pēc nepilnām divām nedēļām 8. jūnijā Cēsu sporta kompleksā.