Žanim 3. vieta Cēsu kausā un atgūts reitinga līdera gods

Sestdien 8. jūnijā Cēsu sporta kompleksā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal notika MEGOGO darts reitinga sacensības šautriņu mešanā Cēsu kauss 2019, kurā pieaugušo konkurencē piedalījās 81 kungs un 21 dāma, kā arī 9 jaunieši un 8 juniori.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja deviņi spēlētāji – Ieva Brikmane-Buklovska, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Haralds Trankals, Atis Bialkovskis, Aleksandrs Līgotnis, Zigmunds Krauklis un Edgars Ziemulis.

Dāmu konkurencē apakšgrupu spēlēs Ieva svinēja divas uz varas un piedzīvoja divus zaudējumus ieņemot 4. vietu grupā un kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, kur pirmajā kārtā ar 4:2 tika pārspēta Irēna Bauze. Ceturtdaļfinālā Ieva ar 1:4 piekāpās Sandijai Andersonei un ieņēma 5. vietu turnīrā. Pēc šīm sacensībām Ieva pakāpās uz 11. vietu MEGOGO darts reitingā.

Teicams starts padevās mūsu kluba līderim Žanim, kurš pēc šīm sacensībām arī atguva MEGOGO darts reitinga līdera godu. Apakšgrupu spēlēs Žanis svinēja četras uzvaras un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais savā grupā. Izslēgšana spēļu pirmajā kārtā Žanis ar 4:3 pārspēja Guntaru Stari, tad nākamajā ar 4:2 Ralfu Lieģi un spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 4:2 tika pārspēts Igaunijas izlases pārstāvis Erki Selling. Savukārt ceturtdaļfinālā ļoti sīvā spēlē ar 4:3 tika pārspēts Oskars Kuzmans. Pusfinālam gan spēki vairs nepalika un tajā ar 2:5 tika atzīts Naura Gleglu pārākums ieņemot trešo vietu sacensībās.

No mūsējiem līdz 17. vietai aizcīnījās Valters un Uldis. Valters apakšgrupā svinēja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu ieņemot 2. vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Valters ar 4:0 pārspēja Ralf-Sander Rebane, bet nākamajā kārtā ar 0:4 piekāpās teicami spēlējošam Ralfam Laumanim. Valters pēc šīm sacensībām MEGOGO darts reitingā atkrita uz 8. vietu,

Savukārt Uldis apakšgrupā svinēja divas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus ieņemot 3. vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Uldis ar 4:1 pārspēja citu mūsu kluba pārstāvi Aleksandru, bet nākamajā kārtā ar 1:4 piekāpās Oskaram Kuzmanam. Uldis pēc šīm sacensībām MEGOGO darts reitingā atkrita uz 11. vietu.

Aleksandrs apakšgrupā svinēja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu ieņemot 2. vietu grupa, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās Uldim un ieņēma 33. vietu turnīrā. Aleksandrs MEGOGO darts reitingā pakāpās uz dalītu 33. vietu.

Vēl no mūsējiem izslēgšanas spēlēm kvalificējās Haralds, Atis un Edgars. Haralds apakšgrupā ar divām uzvarām un divām zaudēm ieņēma 3. vietu, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 piekāpās Aivim Konstantinovičam ieņemot 33. vietu. MEGOGO darts reitingā Haralds pakāpās uz dalītu 27. vietu.

Atim apakšgrupā divas uzvaras un trīs zaudējumi ieņemot 4. vietu grupā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Atis ar 3:4 piekāpās Ralfam Laumanim un turnīru noslēdza 33. vietā, kas Ati MEGOGO darts reitingā pacēla uz dalītu 39. vietu.

Arī Edgars turnīru noslēdza 33. vietā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpjoties Artūram Bauzem. Apakšgrupā Edgars ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņēma 3. vietu, kā rezultātā MEGOGO darts reitingā pacēlās uz dalītu 49. vietu.

Zigmundam šis turnīrs bija pa galam neveiksmīgs, jo piedzīvojot zaudējumus visās apakšgrupas spēlēs tika ieņemta 5. vieta grupā. Savukārt gandarījuma turnīrā Zigmunds aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 1:2 piekāpās Kristeram Deideram ieņemot 65. vietu turnīrā, bet MEGOGO darts reitingā pēc septiņiem posmiem dalīta 60. vieta.

Tagad MEGOGO darts reitinga sacensībās sekos vasaras pauze un nākamās sacensības notiks 24. augustā, kad tiks aizvadīts Priekules Kauss 2019.

Taču tas nenozīmē, ka vasara mums būs tukša, jo drīzumā sāksies Baltijas Profesionālās Darts Līgas sacensības un protams katru ceturtdienu tiekamies Vecrīgas krodziņā Paddy Whelan’s Irish Pub, kur turnīri sākas 19:30.