Mums zelts un divas bronzas LDO Latvijas Kausā

Ar LDO Latvijas Kausu šautriņu mešanā tika noslēgtas 2019. gada sezonas sacensības. 14. decembrī notiekošajās individuālajās sacensībās mūsu klubu pārstāvēja deviņi spēlētāji – Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Haralds Trankals, Juris Straubergs, Rihards Vosulis – Grigulis, Uldis Zeitmanis, Aleksandrs Līgotnis, Kirils Staruhins un mūsu kluba jaunpienācējs Anatolijs Žukovs. Savukārt 15. decembra pāru sacensībās piedalījās Žanis duetā ar Haraldu, Juris ar Rihardu un Uldis ar Mareku Gražuli.

Individuālās sacensības

Kungu individuālajās sacensībās augstākais rezultāts padevās Žanim, kurš izcīnīja bronzas godalgu 81 kunga konkurencē. Žanis pusfinālā ar 1:5 piekāpās nākamajam čempionam Kristapam Mickus, bet pirms tam ar 4:3 pārspēja Aigaru Strēli, Osvaldas Kšani, kluba biedru Haraldu un pirms tam ar 4:2 Uldi Vrubļevski. Apakšgrupā Žanim 3 uzvaras un viens zaudējums ieņemot 2. vietu grupā.

Uldis spēja izcīnīt 9. vietu, spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 3:4 atzīstot nākamā finālista Guntara Stipina pārākumu, bet līdz tam ar 4:2 pārspēts Uldis Buļko un ar 4:0 Reno Roga. Uldis apakšgrupā svinēja 4 uzvaras ierindojoties pirmajā vietā.

Līdz 17. vietai no mūsējiem aizcīnījās Valters, Haralds, Aleksandrs un Anatolijs. Valters izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 1:4 piekāpās Oskaram Kuzmanam, bet pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja Gati Ozolu. Apakšgrupā Valteram viena uzvara un trīs zaudējumi ieņemot 4. vietu.

Haralds otrajā kārtā ar 3:4 piekāpās Žanim, jo totāli nepaveicās ar dubulto realizāciju, kad netika izmantotas ļoti daudz mač bultas. Pirmajā kārtā Haralds ar 4:1 pārspēja Oskaru Drauli. Apakšgrupā Haraldam četras uzvaras un 1. vieta.

Aleksandrs otrajā kārtā ar 0:4 piekāpās Marekam Gražulim, bet pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Jurģi Zommeru. Apakšgrupā tika ieņemta 2. vieta ar 3 uzvarām un vienu zaudējumu.

Savukārt mūsu kluba jaunpienacējas Anatolijs, otrajā kārtā ar 3:4 piekāpās Ralfam Lieģim, bet pirmajā kārtā ar 4:0 tika pārspēts Aleksandrs Kalderauskis. Savukārt apakšgrupā 2. vieta ar trīs uzvarām un vienu zaudējumu.

Sacensību 33. vietā ierindojās Juris, kurš pirmajā kārtā ar 1:4 atzina Igora Dubrovska pārākumu, bet apakšgrupā tika ieņemta 1. vieta svinot četras uzvaras.

Savukārt Kirils un Rihards ierindojās 65. vietā, jo šoreiz nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Rihards apakšgrupā ieņēma pirmspēdējo 5. vietu ar vienu uzvaru un četriem zaudējumiem, kamēr Kirilam pēdējā vieta ar četriem zaudējumiem.

Pāru sacensības

Pāru sacensībās 30 duetu konkurencē teicami nospēlēja Uldis pārī ar Mareku, kuri arī izcīnīja čempionu titulu finālā ar 4:0 atstājot sausā Kristapu Mickus un Aigaru Strēli. Pusfinālā Uldis ar Mareku ar 4:1 pārspēja mūsu duetu Žani un Haraldu, kuriem rezultātā trešā vieta.

Savukārt Juris ar Rihardu apakšgrupā sīvās cīņās piedzīvoja divus zaudējumus ar 3:4 un svinēja vienu uzvaru ar 4:3, bet ar to nepietika, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm un rezultātā 17. vieta turnīrā.

Pateicamies mūsu spēlētājiem par šo sezonu un novēlam labi atpūsties pirms nākamās Latvijas reitinga sacensību sezonas, kura sāksies 2020. gada 25. janvārī ar Latvijas čempionāta sacensībām.