Mūsu kluba komandas 2019. gada Baltijas Kausā

28. un 29. septembrī Lietuvas pilsētā Traķos tika aizvadīts 2019. gada Baltijas kauss šautriņu mešanā, kurā piedalījās 32 kungu komandas (128 spēlētāji) un 10 dāmu komandas (40 spēlētājas). Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja trīs kungu komandas un miksēta dāmu komanda ar pieaicinātām spēlētājām no citiem klubiem. Bez tam mūsu kluba spēlētājs Žanis Buklovskis pārstāvēja Latvijas izlasi, rezultātā izcīnot Baltijas kausu gan komandās gan kopvērtējumā.

Paddy and Friends (dāmas)

Mūsu dāmu komandu Paddy and Friends pārstāvēja Mia Hedstrom, Sandija Andresone, Irēna Bauze un Kristīne Kuzmane, kura pēdējā brīdī aizstāja Ievu Brikmani – Buklovsku. Kā jau iepriekš minējām, tad Ieva bija guvusi traumu, kas viņai liedza dalību Baltijas kausā un atlikušajās šīs sezonas sacensībās.

Individuālajās sacensībās teicams starts padevās Sandijai, kura aizcīnījās līdz 3. vietai pusfinālā ar 1:4 piekāpjoties nākamajai čempionei Kornelijai Lušaitei. Mia izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 4:0 pārspēja spēcīgo Sarmīti Lavrentjevu, bet nākamajā ar 2:4 piekāpās igaunietei Triin Timmermann ieņemot 9. vietu turnīrā. Irēnai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā ar 2:4 tika atzīts lietuvietes Renatas Vaikutienes pārākums un 17. vieta. Savukārt Kristīnei zaudējums pirmajā kārtā un 33. vieta.

Pāru sacensībās Irēna ar Kristīni pirmajā kārtā sīvā cīņā piedzīvoja zaudējumu ar 3:4 ieņemot 17. vietu. Sandijai ar Mia pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā ar 2:4 piekāpās lietuvietēm ieņemot 9. vietu.

Komandu sacensību apakšgrupās mūsu dāmas ar 9:4 pārspēja Bauskas komandu un ar 9:5 pārspēja Igaunijas izlases dāmas. Bet piedzīvoja arī divus zaudējumus ar 4:9 pret Leningrad un ar 7:9 pret Fortuna komandām. Rezultātā mūsu dāmas ierindojās trešajā vietā grupa, bet izslēgšanas spēlēm kvalificējās tikai divas labākās komandas.

Kopvērtējuma mūsu dāmas izcīnīja 33 punktus, kas tās ierindoja 8. vietā. Ņemot vērā, ka šī bija pirmā reize, kad mūsu klubu pārstāvēja dāmu komanda, tad rezultāts ir diezgan labs un kalpos, kā atskaites punkts nākotnei, jo dāmas tiesām cīnījās godam un nedaudz pietrūka veiksmes.

Sacensību rezultāti

Paddy Whelans 1

Kungu konkurencē teicamu rezultātu sasniedza mūsu pirmā komanda Paddy Whelans 1, kuru pārstāvēja Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Haralds Trankals un Kirils Staruhins.

Individuāli augstākie rezultāti padevās Uldim un Haraldam, kuri pārvarēja divas kārtas, bet trešajā Uldis ar 1:4 piekāpās Igaunijas izlases spēlētājam Raido Kruusvee, bet Haralds ar 3:4 atzina Lietuvas izlases spēlētāja Gintaras Nagevičius pārākumu abiem ieņemot 17. vietu. Valters pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā ar 2:4 atzina Naura Gleglu pārākumu un ierindojās 33. vietā, bet Kirils ar 0:4 piekāpās baltkrievam Dmitrijam Bekham ieņemot 65. vietu.

Pāru sacensībās Valters ar Uldi izcīnīja divas uzvaras, bet trešajā kārtā ar 0:4 atzina Latvijas izlases spēlētāju Žaņa un Laimoņa dueta pārākumu ieņemot 9. vietu. Haralds ar Kirilu pirmajā kārtā ar 2:4 piekāpās lietuviešiem un ieņēma 33. vietu.

Komandu sacensību apakšgrupu spēlēs mūsējie svinēja uzvaras ar 9:5 pret LDC un 9:8 pret Topas komandām un ļoti sīvā cīņā ar 8:9 atzina Krievijas komandas Vortex pārākumu, kuras sastāvā spēlēja arī Krievijas izlases spēlētāji. Taču ar to pietika, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā mūsējiem atkal pretī stājās Latvijas izlase, kura arī izcīnīja uzvaru ar 9:4 un kā vēlāk izrādījās izcinīja arī uzvaru gan kungu komandās gan Baltijas kausa kopvērtējumā.

Kopvērtējumā mūsu pirmā komanda izcīnīja 22 punktus un ierindojās augstajā 12. vietā.

Paddy Whelans 2

Mūsu kluba otro komandu pārstāvēja Jurijs Botvinko, Rihards Vosulis-Grigulis, Edgars Ziemulis un Atis Bialkovskis.
Individuāli Jurijs un Atis vinnēja pirmās spēles, bet otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu ieņemot 33. vietu, bet Rihards un Edgars piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā un ieņēma 65. vietu.

Pāru sacensībās abi mūsu dueti piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā un ieņēma 33. vietu.

Komandu sacensību apakšgrupās mūsu otrā komanda ar 4:9 piekāpās Tandemas, ar 3:9 Mad Murphy’s Darting Madmen un ar 5:9 Jonavos Strele komandām ieņemot 4. vietu grupā un nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Kopvērtējumā mūsu otrā komanda izcīnīja 2 punktus un ieņēma 29. vietu.

Paddy Whelans 3

Savukārt mūsu trešo komandu pārstāvēja Vladislavs Stebunovs, Zigmunds Krauklis, Stefan Hedstrom un piesaistītais Arnis Kupčs.

Individuālajās sacensībās visi četri kungi piedzīvoja zaudējumus jau pirmajā kārtā ieņemot 65. vietu. Arī pāru sacensībās mūsējiem nesekmīga bija jau pirmā kārta un ieņemta 33. vieta.

Komandu apakšgrupu spēlēs mūsējie ar 0:9 piekāpās Lietuvas nacionālajai izlasei un nākamajiem Baltijas kausa vicečempioniem Devil Team, bet trešajā spēlē ar 5:9 piekāpās Vecpiebalga 2 komandai un ieņēma 4. vietu grupā.
Kopvērtējumā tādējādi netika izcīnīti punkti un ieņemta 32. vieta.

Sacensību rezultāti

Paldies mūsu atbalstītājiem

Īpašs paldies mūsu ilggadējam atbalstītājam Paddy Whelan’s Irish Pub, kur spēlējam katru ceturtdienu, kā arī Aniss SIA paldies par īpašu atbalstu, lai mūsu komandas varētu piedalīties šī gada Baltijas Kausā.

Tāpat paldies mūsu atbalstītājam ELRE.lv kas dod mēneša balvas mūsu turnīriem.