Mūsu kluba spēlētāju paveiktais 2019. gadā

Ir noslēgusies 2019. gada šautriņu mešanas sezona un tas ir laiks, kad varam atskatīties uz pagājušo sezonu un izvērtēt rezultātus. Šajā sezonā Latvija reitinga sacensībām bija licencēti visi 19 kluba spēlētāji – 17 kungi un 2 dāmas.

Latvijas reitinga sacensības kungiem

Kungu konkurencē augstākais rezultāts padevās mūsu kluba līderim Žanim, kurš sezonas noslēgumā ieņēma 4. vietu kopvērtējumā ar izcīnīties 128 punktiem. Žanim padevās ļoti laba sezonas pirmā puse turoties reitinga līdera godā, bet otrā puse bija mazāk sekmīga, kas liedza pacīnīties par pirmo vietu. Diemžēl Žanim nācās izlaist sezonas svarīgākās sacensības Winmau Latvia Open.

Žanis trīs reizes spēlēja finālā, Vaiņodes kausā izcīnot zeltu, bet Vecpiebalgas un Liepājas kausos ieņemot otro vietu. Žaņa kontā arī trīs bronzas Jēkabpils, Cēsu un LDO Latvijas Kausa sacensībās. Tāpat Žanim divas 9. vietas un četras 17. vietas. Bez tam mūsu līderis pārstāvēja Latvijas izlasi Baltijas kausā, kurā tika izcīnīts Baltijas čempionu tituls komandu sacensībās un kopvērtējumā. Arī Rumānijā notiekošajās WDF Pasaules kausa sacensībās tika sasniegts vēsturisks panākums, kad kungu izlase komandu sacensībās spēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm un pārvarēt pirmo kārtu, rezultātā ieņemot 9. vietu komandu sacensībās. Tā, kā Žanis šosezon bija Latvijas izlases pamata sastāvā, tad viņš ir arī iekļauts 2020. gada Latvijas izlases kandidātu lokā un cīnīsies par to, lai jau sesto reizi iekļūtu izlases pamata sastāvā. Līdz šim Latvijas izlasi viņš ir pārstāvējis 2002., 2007., 2008., 2018. un 2019. gadā.

Kā nākamais Latvijas reitinga astotajā pozīcijā ierindojās Valters ar izcīnītiem 75 punktiem. Valters šajā sezonā piecas reizes spēlēja ceturtdaļfinālos un rezultātā ieņemot piektās vietas Vaiņodes, Vecpiebalgas, Jēkabpils, Bauskas un Kandavas kausos, kā arī trīs devītās un trīs 17. vietas. Arī Valters pateicoties ieņemtajai vietai reitingā ir izcīnījis tiesības kandidēt uz 2020. gada Latvijas izlases pamata sastāvu.

Trešais labākais mūsu kluba spēlētājs Uldis Zeitmanis sezonas noslēgumā ierindojās 11. vietā ar 68 punktiem. Vēl 68 punkti ir arī Naurim Gleglu, bet viņš augstāku vietu ieņem jo ir spējis uzvarēt vienu no reitinga posmiem kamēr Uldim augstākā ir viena 3. vieta Bauskas kausā. Vēl Uldim šajā sezonā piecas 9. vietas, trīs 17. vietas un četras 33. vietas. Potenciāli arī Uldim pastāv iespēja tikt iekļautam Latvijas izlases kandidātu lokā, jo ārvalstu spēlētāji nevar pretendēt uz vietu izlases sastāvā, kā arī kāds no iespējamiem kandidātiem var atteikties no pretendēšanas uz izlasi. Tādā gadījumā šogad pat trīs mūsu spēlētāji var pretendēt uz vietu Latvijas izlasē.

Teicams sasniegums mūsu kluba jaunpienācējam Jurim Straubergam, kurš sezonas izskaņā ierindojās 29. vietā izcīnot 37 punktus ar divām 9. vietām, divām 17. vietām, četrām 33. vietām un vienu 65. vietu. Taču jāsaka, ka savā pirmajā sezonā ierindoties TOP 32 spēlētāju sarakstā ir ļoti teicams rezultāts.

Turpat blakus 34. vietā ar 34 punktiem arī vēl viens mūsu kluba jaunpienācējs Edgars Ziemulis ar tik pat teicamu rezultātu pirmajai sezonai. Edgaram divas 9. vietas, viena 17. vieta, trīs 33. vietas un viena 65. vieta.

42. vietā ar 28 punktiem ierindojās Kirils Staruhins, kurš šosezon divas reizes ierindojās 17. vietā un četras reizes 33. vietā. Tai pat laikā Kirils arī ir spējis izcīnīt divas uzvaras gandarījuma turnīros Vecumnieku un Jēkabpils kausos.
Dalīta 49. vieta ar izcīnītiem 26 punktiem Haraldam Trankalam un Rihardam Vosulim – Grigulim. Haralds šosezon trīs reizes ierindojās 17. vietā un četras reizes 33. vietā, kā arī izcīnīja uzvaru Vecpiebalgas kausa gandarījuma turnīrā. Savukārt Rihardam šosezon divas 17. vietas un četras 33. vietas.

55. vietā ar 23 punktiem ierindojās Aleksandrs Līgotnis, kurš vienu reizi ierindojās 17. vietā un sešas reizes 33. vietā.
66. vietā ar 19 punktiem ierindojās Atis Bialkovskis, kam piecas 33. vietas. Tālāk 69. vietā seko Zigmunds Krauklis ar 16 punktiem ar trīs 33. vietām. Savukārt 92. vietā ar 9 punktiem (piedalījās tikai 3 turnīros) Denijs Nērings, kam divas 17. vietas.

115. vietā seko Jurijs Botvinko ar 4 punktiem (divos turnīros) par vienu 33. vietu un vienu 129. vietu. Tam seko kluba jaunpienācējs Stefan Hedstrom ar 1 punktu ieņemot 126. vietu, jo piedalījās tikai vienās sacensībās un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Tāpat 126. vieta ar 1 punktu par dalību Latvia Open sacensībās Vladislavam Stebunovam. Savukārt Oskars Konno un Ralfs Bialkovskis reitinga sacensībās nav piedalījušies.

Latvijas reitinga sacensības dāmām

Latvijas reitinga sacensībās dāmām sākotnēji bija pieteikta vienīgā kluba spēlētāja Ieva Brikmane – Buklovska, bet martā mūsu klubam pievienojās vēl viena spēlētāja Mia Hedstrom.

Ieva sezonas izskaņā dēļ traumas bija spiesta izlaist piecas sacensības dēļ kā sezona tika noslēgta 16. vietā ar 23 punktiem. Ieva piedalījās septiņos turnīros no kuriem divas reizes ierindojās 5. vietā un piecas reizes 9. vietā. Savukārt Mia piedalījās tikai vienās sacensībās un par ieņemto 9. vietu saņēma 3 punktus ierindojoties kopvērtējuma 33. vietā.

Citi turnīri

Tāpat mūsu klubs piedalījās arī Baltijas kausa sacensībās, kurās tikām pārstāvēti ar trīs kungu komandām un pirmo reizi arī dāmu komandu, kura tika komplektēta no mūsu kluba spēlētājām un pieaicinātām citu klubu spēlētājām. Diemžēl pēdējā mirklī dēļ traumas bija jāmeklē arī aizstājēju Ievai.

Dāmu konkurencē komandu Paddy and Friends pārstavēja Mia Hedstrom, Sandija Andersone, Irēna Bauze un Kristīne Kuzmane un kopvērtējumā ieņēma 8. vietu.

Kungu konkurencē Paddy Whelans 1 komandu pārstāvēja Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Haralds Trankals un Kirils Staruhins. Kopvērtējumā pirmā komanda ieņēma augsto 12. vietu.

Paddy Whelans 2 komandu pārstāvēja Jurijs Botvinko, Rihards Vosulis-Grigulis, Edgars Ziemulis un Atis Bialkovskis rezultātā ienemot 29. vietu.

Paddy Whelans 3 komandu pārstāvēja Vladislavs Stebunovs, Zigmunds Krauklis, Stefan Hedstrom un piesaistītais Arnis Kupčs Rezultātā ieņemot 32. vietu.

!!! Pateicamies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu un sportisko garu, kā arī novēlam panākumiem un augstvērtīgiem rezultātiem bagātu jauno 2020. gadu !!!