Mūsējiem četras bronzas 2020. gada Latvijas čempionātā

No 24. līdz 26. janvārim Hotel Arkadia SPA telpās tika aizvadīts trīsdesmitais Latvijas čempionāts šautriņu mešanā uz kuru pulcējās rekordliels dalībnieku skaits. Kopumā sacensībās piedalījās 108 spēlētāji kungu konkurencē, 21 spēlētāji dāmu konkurencē, 13 jaunieši un 3 juniori.

Mūsu klubu šajās sacensībās pārstāvēja 12 spēlētāji – Sandija Andersone, Žanis Buklovskis, Valters Melderis, Jurijs Botvinko, Anatolijs Žukovs, Edgars Ziemulis, Denijs Nērings, Rihards Vosulis – Grigulis, Juris Straubergs, Haralds Trankals, Zigmunds Krauklis un Uldis Zeitmanis.

Piektdienas vakarā tika aizvadīts iesildošais pielozēto pāru turnīrs. No mūsējiem tajā startēja Sandija, Juris un Rihards. Sandija tika ielozēta vienā pārī ar Juri, bet Rihards ar Laimoni Nagli.

Sandija ar Juri apakšgrupās vinnēja divas spēles un vienu zaudēja un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā otrie. Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 3:0 tika pārspēts Konstantinoviča un Tomašicka duets, bet nākamajā ar 3:1 arī Rogas un Drauļa duets. Savukārt pusfinālā ar 0:3 tika atzīts nākamo čempionu Jāņa Cērpa un Kristapa Mickus pārākums. Sandijai ar Juri bronzas godalgas.

Tikmēr Rihards ar Laimoni apakšgrupās arī izcīnīja 2 uzvaras un vienu reizi piekāpās pretiniekiem izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā trešie. Pirmajā kārtā ar 3:1 tika pārspēti Zaķīte un Anškevics, bet nākamajā ar 1:3 piekāpās Šutkam un Pļaviņam ieņemot 5. vietu.

Sestdienā tika izspēlētas individuālās sacensības. Dāmu konkurencē teicams rezultāts padevās Sandijai izcīnot bronzas godalgu. Apakšgrupas spēlēs Sandijai trīs uzvaras un divi zaudējumi, kas deva 3. vietu grupā. Izslēgšanas kārtas spēlēs Sandija ar 4:1 pārspēja Sandru Alenčiku un ar tādu pašu rezultātu arī Laimu Upenieci. Taču diemžēl nedaudz pietrūka veiksmes pusfinālā, kur ar 4:5 tika atzīts Avelīnas Lāces pārākums.

Kungu konkurencē no mūsējiem vislabākais starts padevās Valteram, kurš arī izcīnīja bronzas godalgu. Apakšgrupā Valters viegli tika galā ar saviem oponentiem divas spēles vinnējot ar 4:1 un vienu ar 4:0 izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā pirmais. Izslēgšanas spēlēs Valters ar 4:0 pārspēja Edgaru Zvaigzni, ar 4:1 Jāni Puško, 4:2 Gunāru Ozoliņu un 4:1 Igoru Ņikitinu, bet pusfinālā ar 3:5 atzina Ralfa Laumaņa pārākumu.

Nākamais labākais rezultāts padevās Žanim, kurš ierindojās 5. vietā. Apakšgrupā Žanis bez grūtībām svinēja trīs uzvaras ar 4:0 un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā pirmais. Izslēgšanas spēlēs Žanis ar 4:1 pārspēja Oskaru Kovaļevski, ar 4:2 mūsu pašu Haraldu un 4:0 Ilvaru Drauli, bet ceturtdaļfinālā nedaudz pietrūka veiksmes un nerealizējot divas mačbultas piedzīvoja zaudējumu 3:4 pret Gati Lanceru.

17. vietu turnīrā ieņēma Haralds un Anatolijs. Haraldam apakšgrupā divas uzvaras ar 4:1 un 4:0 un pirmais numurs. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Haralds ar 4:1 pārspēja Uldi Ozoliņu, bet nākamajā ar 2:4 piekāpās Žanim. Arī Anatolijam apakšgrupā divas uzvaras 4:3 un 4:0 izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā pirmajam. Pirmajā kārtā Anatolijs ar 4:0 atstāja sausā Aivi Konstantinoviču, bet nākamajā ar 0:4 piekāpās Jānim Kalniņam.

Vēl izslēgšanas spēlēm kvalificējās, bet piedzīvojot zaudējumus pirmajā kārtā un ieņēma 33. vietu turnīrā Edgars, Juris un Jurijs.

Edgaram apakšgrupā viena uzvara ar 4:3 un viens zaudējums ar 3:4, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:4 tika atzīts Kristapa Mickus pārākums. Jurijam apakšgrupā divas uzvaras ar 4:0 un 4:1 un viens zaudējums ar 1:4, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0:4 zaudējums pret Arni Kupču. Juris ielozējās vienā apakšgrupā ar mūsu kluba bijušo spēlētāju Jāni Pinku un Deniju. Jurim viena uzvara ar 4:1 un zaudējums ar 0:4, bet izslēgšanas spēlēs ar 1:4 tika atzīts nākamā Latvijas čempiona Naura Gleglu pārākums.

Savukārt Denijs piedzīvoja divus zaudējumus un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās ieņemot 65. vietu sacensībās. Arī Zigmundam un Rihardam šoreiz neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm ieņemot 65. vietu.

Gandarījuma turnīrā Zigmunds pārvarēja vienu kārtu, bet Rihards aizcīnījās līdz pusfinālam, kur piekāpās Ilmāram Dūniņam.

Svētdienā norisinājās pāru sacensības, kurās mūsu klubu pārstāvēja Sandija, Žanis, Haralds, Juris Rihards un Uldis.

Teicams starts padevās Sandijai, kura spēlēja duetā ar Kristīni Zaķīti un izcīnīja bronzas godalgas. Savukārt Žanis Pārī ar Haraldu, Juris pārī ar Rihardu un Uldis ar Rihardu Tomašicki kvalificējās izslēgšana spēlēm, kurās pārvarēja pirmo kārtu, bet nākamajā piekāpās saviem pretiniekiem un ierindojās 9. vietā. Diemžēl pāru rezultāti pašlaik nav pieejami.

Pateicamies mūsu spēlētājiem par dalību turnīrā un kluba pārstāvēšanu.

Turam īkšķus un jau 8. februārī tiekamies nākamajā Latvijas reitinga sacensību posmā Vaiņodes kausā 2020.