Mums sudrabs Vecpiebalgas kausā 2020

22. februārī tika aizvadīts trešais Latvijas reitinga sacensību posms Vecpiebalgas Kauss 2020, kurā mūsu klubu pārstāvēja desmit spēlētāji – Sandija Andersone, Valters Melderis, Uldis Zeitmanis, Rihards Vosulis – Grigulis, Žanis Buklovskis, Anatolijs Žukovs, Juris Straubergs, Edgars Ziemulis, Haralds Trankals un Kaspars Dubra.

Teicams rezultāts padevās Sandijai, kura divdesmit divu dāmu konkurencē izcīnīja sudraba godalgu. Finālā Sandija ar 2:5 piekāpās Andai Seimanei un pēc šī turnīra ieņem trešo vietu Latvijas reitinga kopvērtējumā. Līdz finālam Sandija pusfinālā ar 5:2 pārspēja Ilzi Ozolu, ¼ finālā ar 4:1 Irēnu Bauzi un 1/8 finālā ar 4:2 Avelīnu Lāci. Apakšgrupā Sandija svinēja piecas uzvaras un ierindojās 1. vietā.

Savukārt 83 kungu konkurencē labākais rezultāts padevās Valteram, kurš ierindojās 5. vietā. Ceturtdaļfinālā Valters ar 1:4 piekāpās nākamajam Vecpiebalgas kausa čempionam Kristapam Mickus. Līdz tam Valters ar 4:3 pārspēja Renāru Medni, ar 4:1 Armandu Tīmu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4:0 Rihardu Tomašicki. Apakšgrupā Valteram četras uzvaras tik pat spēlēs. Latvijas reitinga kopvērtējumā Valteram 6. vieta.

Līdz devītajai vietai šajā turnīrā aizcīnījās Žanis Un Anatolijs. Žanis 1/8 finālā ar 2:4 atzina nākamā vicečempiona Gata Lancera pārākumu, bet līdz tam ar 4:2 pārspēja Jānis Stepiņu un ar 4:1 Guntaru Stipinu. Apakšgrupā Žanim divas uzvaras un divi zaudējumi. Žanim Latvijas reitingā 9. vieta.

Anatolijs 1/8 finālā ar 0:4 piekāpās Ralfam Laumanim, bet līdz tam ar 4:0 pārspēja Juri Alužanu un ar tādu pašu rezultātu arī Uldi Vrubļevski. Apakšgrupā Anatolijam četras uzvaras un viens zaudējums. Latvijas reitingā Anatolijam 17. vieta.

Līdz 17. vietai aizcīnījās Haralds, Rihards un Edgars. Haralds ar 2:4 piekāpās Marekam Gražulam, bet pirms tam ar 4:2 pārspēja Markusu Jansonu. Apakšgrupā Haraldam divas uzvaras un divi zaudējumi. Latvijas reitingā Haralds ieņem 16. vietu.

Rihards izslēgšanas spēļu otrajā kārtā ar 2:4 piekāpās Raijenam Kreituzim, bet pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja mūsu kluba spēlētāju Uldi. Apakšgrupā Rihardam trīs uzvaras un divi zaudējumi, bet Latvijas reitingā pēc šī turnīra 61. vieta.

Savukārt Edgars otrajā kārtā ar 1:4 piekāpās Gatim Lanceram, bet pirms tam ar 4:1 pārspēja Ilvaru Drauli. Apakšgrupa Edgaram trīs uzvaras un viens zaudējums. Edgars pēc šī turnīra Latvijas reitingā ieņem 14. vietu.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja Juris ar 3:4 piekāpjoties Armandam Tīmam un Uldis ar 0:4 piekāpjoties Rihardam. Abiem 33. vieta turnīrā. Jurim apakšgrupā trīs uzvaras un divi zaudējumi, bet pēc turnīra 32. vieta Latvijas reitingā. Uldim apakšgrupā trīs uzvaras un viens zaudējums, bet pēc sacensībām 41. vieta Latvijas reitingā.

Kasparam šoreiz apakšgrupā pieci zaudējumi un izslēgšanas spēlēm neizdevās kvalificēties. Savukārt gandarījumā turnīra otrajā kārtā ar 1:2 zaudējums pret Gunti Kalīti turnīrā ieņemot 65. vietu. Kasparam šis bija pirmais Latvijas reitinga turnīrs šogad un 122. vieta kopvērtējumā.

Nākamās Latvijas reitinga sacensības notiks 7. martā, kad notiks Vecumnieku Kauss 2020.